Jump to content
Hundesonen.no

Førstegangshund


Alkes
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg og min samboer har veldi lyst på hund, men er usikker på hvilke rase vi bør velge.

Vi vil ha en hund som er litt størrelse på, altså at den ikke knekker ribbebein om en koser litt med den.

Vi har en liten hage den kan gå i og fine turområder (som vi bruker for sjeldent)

Vi er motiverte til å gå tur med hunden, men helst ikke i timevis.. Vi(hun) trenger at den er fin å se på også :)

Hadde vært veldig glad for all hjelp! :)

Link to comment
Share on other sites

Først og fremst.. Ingen hunder knekker ribbeina om en koser med den (da koser en isåfall på en veldig voldsom måte :P )

For det andre er det litt rart å skrive at dere trenger at den er fin å se på. Greit nok at en skal like utseende på hunderasen en velger, men det er jo absolutt ikke det viktigste når en skal velge rase. Og hvilken hund som er fin å se på er jo helt fortskjellig fra folk til folk hva en syns er fint. Er det noen spesielle raser dere liker?

Hva er grunnen til at dere ønsker en hund? Hva vil dere bruke den til? De flleste hunder trenger mer enn bare en liten tur om dagen. Hjernetrim i forskjellige former er også viktig for at en hund skal trives.

- Hvor mye tid er dere villige til å bruke på mosjon/hjernetrim hver dag?

- Hvor mye tid er dere villige til å bruke på pelsstell?

- Vil dere skaffe dere valp eller voksen hund?

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Fin og se på, det kan vel kanskje ikke vi hjelpe dere med... Smaken er som baken, vet du :) Men selv hadde jeg en dvergpuddel som førstegangshund, den er ganske lettrent, og for meg var den fin og se på også :) Trengte relativt lite mosjon, og med det mener jeg i forhold til rasen jeg har nå (finsk lapphund), som trenger ganske mye mosjon :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Fin å se på kommer vel også ann på hvordan dere steller hunden, en hund som ikke får skikkelig stell ser heller ikke bra ut.

Må også quote @Henriettebah sine spørsmål:

- Hvor mye tid er dere villige til å bruke på mosjon/hjernetrim hver dag?

- Hvor mye tid er dere villige til å bruke på pelsstell?

- Vil dere skaffe dere valp eller voksen hund?

Når dere har hund så må dere nok regne med at det blir endel aktivisering, spesielt når de er unge.

Dersom dere ikke aktiviserer nok så kan hunden bli destruktiv eller veldig stresset, dette er en hund det ikke er noe særlig å leve sammen med.

Jeg vil også anbefale dere å gå på et kurs eller to når dere får hunden, til og med eiere med god erfaring innen hund går på kurs med hundene sine.

Man får veldig mange gode tips på trening og håndtering som er veldig fin informasjon for førstegangseiere.

Litt vanskelig å anbefale en rase når man ikke vet hvordan pels dere vil ha, aktivitet osv :)

Link to comment
Share on other sites

At dere ikke vil gå timesvis er en ting, men alle hunder trenger sin tid utenfor husets fire vegger/hagen, for å få inntrykk, døgnet har like mange timer å kjede seg på for mindre krevende hunder. Hadde vært greit med en litt mer konkret tanke om tur/tidbruk på hunden. Om vi skal ta hensyn til hva som er fint å se på så hadde det vært greit med en liten pekepinn på hvilke hunder hun liker utseende på :)

Hvilke egenskaper er viktige? At den er enkel å ha løs? Grei med andre hunder? Pelstype/lengde? Pelsstell?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...