Gå til innhold
Hundesonen.no

VOM eksploderte


Evelina
 Share

Recommended Posts

Tokk opp to pølser med VOM hundemat fra fryseren i dag tidlig. Nå nettopp eksploderte den ene VOM pølsa sånn at alt kjøttet hoppet ut og hele pølsa hoppa opp og sprengte. Det har vært veldig varmt ute i dag så kan hende det er grunnen kanskje? Har noen andre opplevd dette? Kan jeg gi pølsene til hundene nå (Tenker på den som ikke eksploderte).?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pleid å tine dem i vasken, og deler opp dem i kilosbiter mens de er halvfryst. Har flere ganger sett at de har krøpet ut av plasten ettersom de har blitt varme, men kunne faktisk ikke forestilt meg at de ble så store at de sprengtes. Jøss!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:lol:

Jeg hadde tatt ut en pølse nr 33 en dag for mange år siden. Og den var selvfølgelig glemt. Dette var sommer og jeg glemte den over natta. Når jeg kom hjem neste dag tok jeg meg en dusj og var ren og pen. Gikk inn på kjøkkenet og der var den. Gigastor. Jeg tok forsiktig på den og var litt forundret. Så fikk jeg den geniale ideen om å poke den med enden av en kniv. :| Det smalt! Vom overalt, meg, taket, skapene, gulvet osv osv. Det ble en ny dusj, for å si det sånn. Har aldri glemt av en slik pølse siden. :P Og tiner de nesten alltid i kjøleskapet nå

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Så nettopp på den andre pølsa også og den var nippen til å eksplodere den og. Var est helt ut og så ut som en luftballong. Kaster begge to jeg og har tatt to nye i kjøleskapet nå til i morra. Håper det ikke blir sprengt da.

Men hvorfor kasta du dem??

Det er jo bare tull - det er helt vanlig at de pølsene sprenges i varmen - ikke noe krise det, bare å fore bikkjene - i alle fall så lenge de ikke har ligget fremme i flere døgn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvorfor kasta du dem??

Det er jo bare tull - det er helt vanlig at de pølsene sprenges i varmen - ikke noe krise det, bare å fore bikkjene - i alle fall så lenge de ikke har ligget fremme i flere døgn.

Men de sprenges jo av en grunn? En vanlig tint pølse eser ikke ut såpass at plasten ryker, liksom, så når det eksploderer ut av plasten så har det jo vært en gjæring av noe slag der? Det kan da umulig være spesielt sunt, ikke engang for hunder..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Men de sprenges jo av en grunn? En vanlig tint pølse eser ikke ut såpass at plasten ryker, liksom, så når det eksploderer ut av plasten så har det jo vært en gjæring av noe slag der? Det kan da umulig være spesielt sunt, ikke engang for hunder..?

Det har jo skjedd stadig vekk hjemme hos meg når jeg har tint pølser på benken i sommervarmen, når jeg skal fore ligger pølsa ferdig skrella i boksen - jeg har jo ikke kasta den av den grunn. Så lenge jeg har tatt den opp samme dag så har jeg fora med den jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har jo skjedd stadig vekk hjemme hos meg når jeg har tint pølser på benken i sommervarmen, når jeg skal fore ligger pølsa ferdig skrella i boksen - jeg har jo ikke kasta den av den grunn. Så lenge jeg har tatt den opp samme dag så har jeg fora med den jeg.

Jeg tiner pølser på kjøkkenbenken jeg og, men de eksploderer ikke av den grunn, heldigvis.. Eneste pølsa jeg har klart å få til å eksplodere, er den som lå i bilen, og selv om Nora var helt sikker på at den var spisbar, så jeg helt sikker på at ingenting som lukter så død og fordervelse bør spises :lol:

Men, jeg er skeptisk til å fôre med ting som eksploderer ut av plast og sånt jeg altså. Jeg hadde kasta en sånn pølse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men atte, det er best å tine kjøtt i kjøleskapet, uansett. Det blir rett og slett fort en bakteriebombe av å tines i romtemperatur :)

Men det tar jo en evighet? I alle fall i vårt kjøleskap.. Edit: Vi har forøvrig også hatt sprengte pølser, men på en av typene vogh. Aner ikke hvorfor.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det tar jo en evighet? I alle fall i vårt kjøleskap.. Edit: Vi har forøvrig også hatt sprengte pølser, men på en av typene vogh. Aner ikke hvorfor.

Tar en evighet her også, så her tines det på benken. Da er det gjort på et par timer. Mat må jo bikkjen ha og kan ikke vente i evigheter... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar en evighet her også, så her tines det på benken. Da er det gjort på et par timer. Mat må jo bikkjen ha og kan ikke vente i evigheter... :)

Man kan jo alltids ta opp leeenge i forveien. Men det ytterste som tiner blir jo liggende tint i evigheter mens vi venter på at resten kan tines. Da må det være bedre om alt er ting på et par timer har jeg tenkt. Jeg tiner jo forøvrig 20 kg-blokkene i romtemperatur også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri opplevd at noen av pølsene har eksplodert, og jeg tiner på kjøkkenbenken/oppvaskkummen (uten vann), men jeg legger dem jo i kjøleskapet når de er sånn ca halvtint, så får hundene maten sin kald og halvtint når den tid kommer. Fungerer utmerket her i hvert fall.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri opplevd at noen av pølsene har eksplodert, og jeg tiner på kjøkkenbenken/oppvaskkummen (uten vann), men jeg legger dem jo i kjøleskapet når de er sånn ca halvtint, så får hundene maten sin kald og halvtint når den tid kommer. Fungerer utmerket her i hvert fall.

Jeg gjør akkurat det samme som deg, men noen ganger så har jeg glemt dem på benken og de har vært helt tint, har enda ikke opplevd at de har sprukket, og jeg har gitt hun v&h fra og til i maaange år nå.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør akkurat det samme som deg, men noen ganger så har jeg glemt dem på benken og de har vært helt tint, har enda ikke opplevd at de har sprukket, og jeg har gitt hun v&h fra og til i maaange år nå.

Ja, det har hendt at jeg også har glemt dem litt lenge, men aldri om de har vidt antydning til å sprekke nei :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere legger pølsene i oppvaskkummen og fyller den med kaldt vann (ja, kaldt), så tiner de 500 grams pølsene på en times tid :)

Det var et godt tips. Hender jeg må ha en pølse til å tine raskt, så da skal jeg prøve det neste gang :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...