Jump to content
Hundesonen.no

VOM eksploderte


Evelina
 Share

Recommended Posts

Tokk opp to pølser med VOM hundemat fra fryseren i dag tidlig. Nå nettopp eksploderte den ene VOM pølsa sånn at alt kjøttet hoppet ut og hele pølsa hoppa opp og sprengte. Det har vært veldig varmt ute i dag så kan hende det er grunnen kanskje? Har noen andre opplevd dette? Kan jeg gi pølsene til hundene nå (Tenker på den som ikke eksploderte).?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har pleid å tine dem i vasken, og deler opp dem i kilosbiter mens de er halvfryst. Har flere ganger sett at de har krøpet ut av plasten ettersom de har blitt varme, men kunne faktisk ikke forestilt meg at de ble så store at de sprengtes. Jøss!

Link to comment
Share on other sites

var merkelig dette ja :P Men kan jeg gi den andre VOM pølsa til hundene? Eller er det farlig å gi den?

Nope, så lenge den ikke har ligget i varmen i flere dager så er det trygt og godt å gi hunden sprengt vom&hundemat

Link to comment
Share on other sites

:lol:

Jeg hadde tatt ut en pølse nr 33 en dag for mange år siden. Og den var selvfølgelig glemt. Dette var sommer og jeg glemte den over natta. Når jeg kom hjem neste dag tok jeg meg en dusj og var ren og pen. Gikk inn på kjøkkenet og der var den. Gigastor. Jeg tok forsiktig på den og var litt forundret. Så fikk jeg den geniale ideen om å poke den med enden av en kniv. :| Det smalt! Vom overalt, meg, taket, skapene, gulvet osv osv. Det ble en ny dusj, for å si det sånn. Har aldri glemt av en slik pølse siden. :P Og tiner de nesten alltid i kjøleskapet nå

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

Så nettopp på den andre pølsa også og den var nippen til å eksplodere den og. Var est helt ut og så ut som en luftballong. Kaster begge to jeg og har tatt to nye i kjøleskapet nå til i morra. Håper det ikke blir sprengt da.

Men hvorfor kasta du dem??

Det er jo bare tull - det er helt vanlig at de pølsene sprenges i varmen - ikke noe krise det, bare å fore bikkjene - i alle fall så lenge de ikke har ligget fremme i flere døgn.

Link to comment
Share on other sites

Men hvorfor kasta du dem??

Det er jo bare tull - det er helt vanlig at de pølsene sprenges i varmen - ikke noe krise det, bare å fore bikkjene - i alle fall så lenge de ikke har ligget fremme i flere døgn.

Men de sprenges jo av en grunn? En vanlig tint pølse eser ikke ut såpass at plasten ryker, liksom, så når det eksploderer ut av plasten så har det jo vært en gjæring av noe slag der? Det kan da umulig være spesielt sunt, ikke engang for hunder..?

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

Men de sprenges jo av en grunn? En vanlig tint pølse eser ikke ut såpass at plasten ryker, liksom, så når det eksploderer ut av plasten så har det jo vært en gjæring av noe slag der? Det kan da umulig være spesielt sunt, ikke engang for hunder..?

Det har jo skjedd stadig vekk hjemme hos meg når jeg har tint pølser på benken i sommervarmen, når jeg skal fore ligger pølsa ferdig skrella i boksen - jeg har jo ikke kasta den av den grunn. Så lenge jeg har tatt den opp samme dag så har jeg fora med den jeg.

Link to comment
Share on other sites

Det har jo skjedd stadig vekk hjemme hos meg når jeg har tint pølser på benken i sommervarmen, når jeg skal fore ligger pølsa ferdig skrella i boksen - jeg har jo ikke kasta den av den grunn. Så lenge jeg har tatt den opp samme dag så har jeg fora med den jeg.

Jeg tiner pølser på kjøkkenbenken jeg og, men de eksploderer ikke av den grunn, heldigvis.. Eneste pølsa jeg har klart å få til å eksplodere, er den som lå i bilen, og selv om Nora var helt sikker på at den var spisbar, så jeg helt sikker på at ingenting som lukter så død og fordervelse bør spises :lol:

Men, jeg er skeptisk til å fôre med ting som eksploderer ut av plast og sånt jeg altså. Jeg hadde kasta en sånn pølse :)

Link to comment
Share on other sites

Men atte, det er best å tine kjøtt i kjøleskapet, uansett. Det blir rett og slett fort en bakteriebombe av å tines i romtemperatur :)

Men det tar jo en evighet? I alle fall i vårt kjøleskap.. Edit: Vi har forøvrig også hatt sprengte pølser, men på en av typene vogh. Aner ikke hvorfor.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Men det tar jo en evighet? I alle fall i vårt kjøleskap.. Edit: Vi har forøvrig også hatt sprengte pølser, men på en av typene vogh. Aner ikke hvorfor.

Tar en evighet her også, så her tines det på benken. Da er det gjort på et par timer. Mat må jo bikkjen ha og kan ikke vente i evigheter... :)

Link to comment
Share on other sites

Tar en evighet her også, så her tines det på benken. Da er det gjort på et par timer. Mat må jo bikkjen ha og kan ikke vente i evigheter... :)

Man kan jo alltids ta opp leeenge i forveien. Men det ytterste som tiner blir jo liggende tint i evigheter mens vi venter på at resten kan tines. Da må det være bedre om alt er ting på et par timer har jeg tenkt. Jeg tiner jo forøvrig 20 kg-blokkene i romtemperatur også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri opplevd at noen av pølsene har eksplodert, og jeg tiner på kjøkkenbenken/oppvaskkummen (uten vann), men jeg legger dem jo i kjøleskapet når de er sånn ca halvtint, så får hundene maten sin kald og halvtint når den tid kommer. Fungerer utmerket her i hvert fall.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri opplevd at noen av pølsene har eksplodert, og jeg tiner på kjøkkenbenken/oppvaskkummen (uten vann), men jeg legger dem jo i kjøleskapet når de er sånn ca halvtint, så får hundene maten sin kald og halvtint når den tid kommer. Fungerer utmerket her i hvert fall.

Jeg gjør akkurat det samme som deg, men noen ganger så har jeg glemt dem på benken og de har vært helt tint, har enda ikke opplevd at de har sprukket, og jeg har gitt hun v&h fra og til i maaange år nå.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg gjør akkurat det samme som deg, men noen ganger så har jeg glemt dem på benken og de har vært helt tint, har enda ikke opplevd at de har sprukket, og jeg har gitt hun v&h fra og til i maaange år nå.

Ja, det har hendt at jeg også har glemt dem litt lenge, men aldri om de har vidt antydning til å sprekke nei :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis dere legger pølsene i oppvaskkummen og fyller den med kaldt vann (ja, kaldt), så tiner de 500 grams pølsene på en times tid :)

Det var et godt tips. Hender jeg må ha en pølse til å tine raskt, så da skal jeg prøve det neste gang :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
    • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...