Jump to content
Hundesonen.no

Tolkning av rett mengde mat til valp


oeka
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg ble plutselig usikker på om jeg gir valpen min feil mengde mat. Kan være jeg bare tuller, men tenker det er verdt å spør.

Se vedlagt bilde.

Min valp er 10 uker, og veier straks 3 kg. Betyr det utifra tabellen at han skal få ca. 63 gram pr. døgn nå, eller skal jeg tolke tabellen utifra hva den vil veie når den er voksen, noe som vil være ca. 8 kg.

Grunnen til jeg stusset er at det står "adult weight" i tabellen, og ble usikker på om jeg skal mate han utifra hvor tung han blir og ikke hvor tung han er.. Igjen, dette er sikkert et veldig dumt spørsmål, men jeg tar ingen sjanse.

Håper på hurtig svar.

mvh

Øyvind

post-13320-0-16155500-1405687282_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Forstår det sånn at du skal se på voksen vekt på den øverste linjen. Altså 8kg så skal du gå nedover på tabellen til det antallet mnd hunden er nå. Så sier vi hunden er 3mnd så skal den ha 144gram :)

Link to comment
Share on other sites

Det ble to tråder, men kopierer over svaret mitt her så du får det samlet :) Jeg tenker også som Arielle

Jeg forstår det slik at du skal fore utifra forventet voksenvekt. La oss si at din valp antagelig vil veie 8 kg som voksen og nå er mellom 2 og 3 mnd så ville jeg lagt meg en plass mellom 123(2mnd) og 144g(3 mnd). Uansett så må du huske på at slikt bare er veiledende, det kan være store forskjeller på behov fra individ til individ, så om du starter på det som er veiledningen så må du følge med utviklingen og justere selv om valpen blir tykk eller tynn.

Link to comment
Share on other sites

Som de andre her sier, ifølge den tabellen skal du gi mat med tanke på ca. voksenvekt, men husk at dette kun er veiledende, så hvis valpen er for tynn eller for tykk så kan du gi litt mer eller litt mindre. :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.

Vi har hittil gitt han noe mindre, men ser ikke ut som det har vært et problem. Han spiser når han selv ønsker og spiser somregel opp alt iløpet av et døgn. Får i tillegg endel godbiter ved trening. :)

Ser jeg har dobbelpostet, beklager dette. Nybegynner som jeg er finner jeg ikke ut hvordan jeg skal slette tråden som ble feil/dobbelpostet. :-p

Link to comment
Share on other sites

Guest Bølla

Når det gjelder mat og valper bruker jeg mest skjønn, etter å ha notert anbefalt daglig dose fra fôrprodusent.

Valpene vokser litt ujevnt, og aktiviteten er også varierende. En valp skal ikke være for tynn og absolutt ikke overvektig, men overflødig hud og "litt å gå på" er normalt. Studer buklinjen, studer valpen stående ovenfra - det skal være innsving i midjen og det skal ikke være et spekklag ved palpasjon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...