Jump to content
Hundesonen.no

Ikke ta med gatehunder hjem til Norge


Artemis
 Share

Recommended Posts

Nå er det noen dumsnille fjols i Bærum som vil ta inn en drøss med eierløse katter fra utlandet ! Jeg kjenner folk som jobber på Dyrebeskyttelsens kattehus her i Norge, og de har 200% fullt belegg og vel så det. Så hva i alle dager skal vi med enda flere - attpåtil gatekatter som kan ha med seg allslags skumle sykdommer ? Blir helt oppgitt over denne blåøyde norske snillismen !

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det er så mange dyr her i Norge som trenger et hjem, hvorfor ikke hjelpe dem først?? Hver sommer fylles omplasseringssentrene opp... Og hvis man absolutt skal hjelpe disse i utlandet, hvorfor ikke samle inn penger og dra ned dit og hjelpe dem der?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tar folk med seg katter hjem også nå? Det var da veldig merkelig. Vi har da virkelig katter som lever under like dårlige forhold i Norge, hvis de absolutt insisterer på å bare ville hjelpe de som har det verst.

Får egentlig en litt uggen følelse av hele greia. Jeg tror mange som skaffer seg dyr på impuls eller på grunn av mote ender opp med å kvitte seg med dyret i løpet av få år, fordi de ikke har tenkt igjennom hva de skal gjøre når forholdet blir slutt, eller at de må flytte. Jeg ser for meg at om et par år så har mange av Spania-hundene og kattene endt opp på norske omplasseringssentere.

Link to comment
Share on other sites

Vi fikk inn ni katter fra et "sydenland" da jeg jobbet på karantene stasjonen,noen av dem ble der veldig lenge fordi importørene ikke hadde nye hjem til dem husker jeg.

Så det har foregått i noen år og er helt forkastelig.

Støtter de over her som anbefaler å hjelpe dem "hjemme".

Edited by Toril
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Denne var da ikke noe ille? Fin artikkel hvor matilsynet får advart mot import. Personlig synes jeg det er stor forskjell på om man er i utlandet og faller for en hund som man sørger for å få klar til innreise i Norge enn disse "gatehundene på bestilling" som er så populært.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kåre Lise

Denne var da ikke noe ille? Fin artikkel hvor matilsynet får advart mot import. Personlig synes jeg det er stor forskjell på om man er i utlandet og faller for en hund som man sørger for å få klar til innreise i Norge enn disse "gatehundene på bestilling" som er så populært.

Er vel akkurat hva tråden "Ikke ta med gatehunder hjem til Norge"

handler om? Fra artikkelen til Mattilynet:

Sommerferien er i full gang og nordmenn reiser til utlandet. I mange land i verden har man et betydelig problem med gatehunder og hjemløse katter. Det er ikke vanskelig å forstå at folk synes synd på disse dyrene og ønsker å hjelpe dem. I en del tilfeller medfører dette at man tar med dyrene hjem til Norge.

Og akkurat dette er tilfelle med gærningene fra Stokke jeg linket til som ikke klarer å reise på ferie uten å måtte redde verden. Ikke ett enkelttilfelle eller.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...