Gå til innhold
Hundesonen.no

Ikke slutta å tisse inne!


Minhund
 Share

Recommended Posts

Har en 4 måneder gammel valp som fortsatt tisser inne. Jeg bor med mamman min, bestemor og bestefar. Mamma er ofte på jobb og da må jeg hele tida passe på hunden. Jeg må alltid gå ut med hunden.når jeg og mamma ikke er hjemme så tisser og bæsjer hunden inne ofte, fordi bestefaren min ikke rekker å dra ut med hunden eller han gidder ikke og bestemoren min kan ikke. Er det stor sannsynlighet at valpen ikke slutter å tisse inne? Hva skal jeg gjøre med det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt normalt at en fire måneder gammel valp fortsatt tisser inne. Dere må bare fortsette med og ta valpen ut etter den har sovet, spist og lekt. Følg også med om den begynner og virre rundt og snuse i hjørnene, da er det også rett ut. Vær tålmodig og konsekvent, så vil den nok bli husren til slutt. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 mnd er ingen alder "dessverre", men den blir nok husrein til slutt. Det er veldig individuelt når en valp blir husrein. Den må fysisk være moden nok til å holde seg, og den må psykisk være moden nok til å ta til seg læringa dere prøver å gi. Det beste dere kan gjøre er å prøve så godt dere kan å unngå uhell innendørs (100% vil uansett være vanskelig), og jo oftere hunden får erfare at den skal gjøre fra seg utendørs (ved å ta den ut med jevne intervaller, og etter mat, søvn og lek) og jo færre erfaringer den får med å gjøre det innendørs, jo bedre. Det kombinert med at den nesten må bli tilstrekkelig moden vil påvirke når den blir husrein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt normalt at en fire måneder gammel valp fortsatt tisser inne. Dere må bare fortsette med og ta valpen ut etter den har sovet, spist og lekt. Følg også med om den begynner og virre rundt og snuse i hjørnene, da er det også rett ut. Vær tålmodig og konsekvent, så vil den nok bli husren til slutt. :)

Jeg bruker å dra ut med hunden veldig ofte,men når bestefar passer på så rekker ikke han å dra ut med hunden eller han gidder ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker å dra ut med hunden veldig ofte,men når bestefar passer på så rekker ikke han å dra ut med hunden eller han gidder ikke.

Som Aslan er inne på, hvis hunden ofte får mulighet til og tisse inne så vil læringen hos valpen gå senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pr. dags dato ikke hatt en valp som har sluttet å tisse inne før 6 mnd, til tross for at jeg har vært helt ekstremt nøye på å ta hunden ut etter soving, mat og lek. En av mine er nesten 1 år gammel, og hvis jeg ikke får med meg at hun varsler om at hun må på do så tisser hun inne. Og da er det min feil ene og alene.

Hvis dere er flinke til å ta den ut etter soving, lek og mat så vil dere redusere antallet uhell veldig. Så din bestefar trenger ikke å være så veldig rask så lenge han følger med og reiser seg med en gang valpen våkner. En av de første tingene valpen kommer til å gjøre etter en liten blund er å gå på do, enten den er ute eller inne.

Stuerentreningen er det mest slitsomme med å ha valp, for man må ha øyne i nakken hele tiden i mange måneder, men hvis man er late og lar det gå som det vil, så kommer ikke valpen til å lære. Den må trenes opp på dette, det skjer ikke av seg selv. Man lager bare merarbeid for seg selv ved å ikke være konsekvent i treningen. For det første vil det ta lengre tid før valpen lærer, og for det andre er det mer tidkrevende å vaske enn tisseflekk enn å ta med valpen utenfor døren.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis bestefaren din ikke gidder å gå ut med hunden, så er det jo ikke rart den gjør fra seg inne. Lufter man valpen etter spising, leking og soving, og minst en gang i timen, samtidig som man roser og gir en godbit (legg gjerne også på kommando) når den gjør fra seg ute, så legger man til rette for at den blir stueren så raskt som mulig. :)

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...