Jump to content
Hundesonen.no

Kul på hals


Recommended Posts

Hunden min Bonnie, som er en Alpinsk Dachsbracke, har hatt en kule på halsen en stund nå. Vi trodde først det var en fettkul, men den har ikke blitt mindre i det hele tatt. Og nå mister hun pels der kulen er.

Noen som vet hva dette kan være?

Hilsen Tonje

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

Bare vetrinæren som vet for oss med så få opplysninger så blir det det samme som å vinne lotto. Fettkul kreftkul betennelseskul inkaplsing av noe også videre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ikke kastet bort tid på å spørre folk på et forum hva dette kan være. Du viser ikke engang bilde av kulen, og hvordan i all verden skal folk her kunne svare på det spørsmålet uansett? Ingen har sett den eller kjent på den, alt blir jo bare en gjettelek og du er like uvitende.

Gå til veterinæren, så blir det tatt prøve av kulen. Da får du sikkert svar på hva det kan være. Det kan være en uskyldig fettkul, det kan være en svulst. Ingen vet før du har vært hos veterinæren.

Link to comment
Share on other sites

Det er helt umulig å si hva kulen er, uten å se på den, kjenne på den og evt ta en prøve av den. Det kan være en fettkul, en abscess, en svulst, en hoven lymfekjertel (evt lymfekreft), osv osv.

Hvor på halsen er kulen? Er kulen hard eller myk? Sitter den fast i omliggende vev (huden eller underliggende vev), eller er den "løs"? Er kulen smertefull? Er det noen fargeforandringer i huden? Hvor gammel er hunden? Hvordan er hundens allmenntilstand? Har hunden noen andre symptomer? er aktuelle spørsmål i dette tilfelle.

Dere bør snarest ta en tur til veterinæren og få kulen undersøkt, og tatt en finnålsbiopsi, for å finne ut hva slags celler det er i kulen, og om den bør fjernes kirurgisk, evt tømmes, eller om hunden bør få annen behandling.

Lykke til, og god bedring til hunden!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...