Gå til innhold
Hundesonen.no

Nicki - en norsk buhund


Lars J
 Share

Recommended Posts

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Når man uansett foretrekker å snorke igjennom nesa, så kan jo munnen like greit holde på en tennisball når man tar seg en blund...

Er på hentetur for å ta med Leite-Gårds Nikoline Olavsdatter hjem. 1 av 7 kullsøsken født 15. april i år. Det ble bare iphone-bilder i denne omgangen, og de fleste passerer ikke kvalitetsfilteret

Bare et lite sammensurium av bilder fra de siste ukene...

Posted Images

  • 1 month later...

Tok en liten dagstur inn til Kollern i Nordmarka i pinsen:

post-12881-0-97852600-1432990442_thumb.j

Skulle egentlig vært en tredagers tur, men sekken ble veldig tung og værmeldingen var grå/regnfylt for dagen i midten så derfor ble planene lagt om. Det er lite å gjøre med været, annet enn å bli litt tøffere og å ha alt utstyret i orden. Med tanke på sekken så vil det å få flyttet mye av hundeutstyret over på Nicki være en del av løsningen. Kjøpte derfor endelig TOGO-kløven, og tok en liten testtur rundt Sognsvann i går kveld.

post-12881-0-26077600-1432990435_thumb.j

post-12881-0-83304900-1432990438_thumb.j

post-12881-0-98215100-1432990440_thumb.j

Fylte hovedrommene med en 0.5l isteflaske med Orijen tørrfor på hver side, og fylte ut volumet med knøvlede plastposer. Lokk-lommene på utsiden fikk hundesnacks som ble demonstrativt utdelt flere ganger underveis på turen. De første 500m gikk hun ganske skjevt og det så ikke spesielt behagelig ut, men det ble ganske raskt mer naturlig gange og hun så nesten ikke ut til å være særlig heftet etterhvert. Lot Nicki tasse rundt meg fritt med kobbelet hengende bak. Var mest nervøs for at hun skulle bløte og skitne til den splitter nye kløven ved alle sølepyttbesøkene og stadige avstikkere ned til vannkanten, men til tross for at hun til og med vasset en del holdt hun kløven helt tørr. Veldig fornøyd eier :)

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Fikk endelig lært Nicki å svømme (frivillig) :) Videoen viser aller første "skikkelige" svømmetur (etter et veldig langt forspill med stress-bjeffing i vannkanten som jeg ikke fikk med så alt for mye av), samt en av de siste svømmeturene for dagen.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det var enorm fremgang utover ettermiddagen :). Veldig moro - og så slapp jeg vel nå sannsynligvis å kjøpe flytevest som jeg vurderte for å få lært henne svømming.

Hun turde vel ikke å miste fotfeste i det hele tatt første timen. En annen hund var innom og demonstrerte litt også uten at det så ut til å hjelpe, og de aller første takene uten fotfeste ble på et langgrunt sted hvor jeg tilfeldigvis klarte å kaste sånn at hun så ut til å akkurat miste fotfestet når hun grep Kong-leken og måtte svømme-snu seg og ta et par tak til før hun kunne bykse inn på land.

Når hun først turde å svømme ble det raskt bra svømming på turen inn med leken i munnen, mens turene utover så hele kvelden ut som plaskende nybegynner-svømming. Det så ut som om hun stresset litt mindre på veg utover om jeg formanet "Rooolig!", men uansett ble det aldri svømt så fint utover som hun svømte innover på den andre svømmeturen på videoen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Fikk et overraskende møte med en ny buhund i nabolaget i helgen :). Utrolig kul liten tass, som om 3 måneder sannsynligvis er større enn Nicki. De fant tonen kjapt. Dessverre litt dårlige mobilbilder, og fikk aldri tatt noe bra portrett av valpen...

post-12881-0-11456000-1434925422.jpg

post-12881-0-09963400-1434925404.jpg

post-12881-0-84489800-1434925390.jpg

post-12881-0-62195300-1434925411.jpg

post-12881-0-60830000-1434925431.jpg

post-12881-0-54615500-1434925441.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

post-12881-0-04041200-1439413090_thumb.j

Tenkte nevne at Nicki er meldt på som deltager på utstilling i kategorien unghund, 15-24 måneder, åpen klasse. Ikke kan hun "stå" ennå og foretrukne stilling ute med en interessant handler på stedet hvil virker å være sitt. Og "på plass" er også temmelig langt unna, men det er vel uinteressant for eksteriør-utstilling. Nuvel, ennå halvannen uke igjen, men "stå" har jeg prøvd før og gitt opp. Fikk vel til "vinke" på omtrent den tiden som er igjen, så et lite håp er det dog.

Utstillingen er forøvrig Buhundens nasjonaldag, første besøk, så ambisjonene om å oppnå noe som helst er ikke tilstede. :) Skal bare prøve å overleve uten å utmerke oss negativt i særlig grad... ;)

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vel vært noe hvitt på de sorte jeg har sett (kan telles på en hånd), typisk "tåtuppene" på beina og en vertikal stripe på brystet. Hel ring rundt halsen hadde jeg ikke sett før, men syns det var kjempestilig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ønskelig med så lite hvitt som mulig både på de blakke og sorte buhundene, men bliss, hvite tær, krage, haletupp og stripe i brystet er tillatt.

Lykke til på spesialen, det er en veldig fin arena og prøve seg i utstillingsringen på! :) Og det er kjempegøy å oppleve så mange buhunder på samme sted! :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 mnd. 45 cm. Noe stor tispe, som enda trenger å fylles ut, femi hode. G. hodedetaljer. Kunne vært en anelse mer utfylt i snuteparti, spes under øynene. G. hals, fremskutt skulder, steil overarm. Litt lang i lenden, til str. kunne hun hatt en kraftigere benst. Beveger seg g. sett fra siden, enda noe løs i fronten. Åpen hale, som kunne bæres bedre. Rolig vesen.

Fikk 45,5cm rundet ned til 45, som er overgrensen for buhundtisper i rasestandarden. Måtte frem med målestaven som omtrent eneste på utstillingen tror jeg. Det ble uansett "very good", samme som den andre konkurrenten i klassen, men den stakk av med førsteplassen. Snedig for damer å omtrent få kritikk for å være for høy og slank... :P Fornøyd med det, og over forventning da hun hele formiddagen stresset rundt med halen nede, men hun som var handler for meg har et tekke med Nicki som jeg selv bare har i svært korte og sjeldne øyeblikk, og aldri i noen ansamling, så hun fikk opp halen langt bedre enn forventet. Fikk også øyelyst henne med Fri på katarakt. Selv kommer jeg til å slite med solbrenthet den neste uken...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

CNMaYAqWwAAeMoP.jpg

Var forøvrig ellers morsomt å se så mange buhunder på en gang, ja. Ennå er det en del variasjon igjen i rasen, som jeg håper vil fortsette og at innsnevringen kan reverseres om mulig. Ser at Nicki er litt på siden av det en del oppdrettere har siktet etter, med hennes farve og størrelse og enkelt-krøllede hale. Men om det ikke er "in" i år, så kan det jo bli blandt hennes styrker senere. Fikk skryt av flere som syns hun utmerket seg. Og alltid positivt med noen nye trivelige bekjentskaper også...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...