Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunden og meg


Maya&Hunden
 Share

Recommended Posts

Hei!

Meg

27 år, veterinærstudent på siste året, foreløpig bosatt i Budapest, med tilholdsted Flesberg (3mil fra Kongsberg) i Norge.

Dagene går med på å lese til eksamener, og tilbringe tid med samboer og hund. Prøver å gå i parken så ofte vi kan.

Jeg og min samboer har for oss, verdens nydeligste spesielle hund, med navnet... Hunden!

Hunden

kom til oss i november for 3,5 år siden, som en omplasseringshund. Vi skulle være fosterforeldre inntil hun fikk nytt hjem.... jeppda, nytt hjem fikk ho jo iallefall :)

Hunden er en hvit ungarsk puli, på ca 4,5-5 år.

Hunden en er meget sær sjel, ho veit hva ho vil, men desto viktigere, hva ho IKKE vil..

Noe av det som havner på IKKE lista..

Gå ut i regn (full stopp, stive ben. bæres)

Bade (hyl og skrik hos groomeren, evt. verdens mest sørgmodige blikk hjemme i badekaret)

Vanndammer (store omveier)

Frukt og grønnsaker (fysj og fysj.. potetgull og is derimot...)

en liten innrømmelse her på slutten, joina mest for å kunne følge Nico (pulivalpen fra Häxeboet) ;)

hilsen

Maya&Hunden

post-13328-0-76100300-1401919852_thumb.j

post-13328-0-32437600-1401919862_thumb.j

post-13328-0-36747300-1401919876_thumb.j

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har jo småbruk på Kongsberg! Vi må jo møtes! :D

Kanskje jeg får sambo til å godta at det blir hvit Puli neste gang og ikke Komondor også..

Ja, vis han det første bildet i tråden her, da går han heeelt sikkert med på hvit puli :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hahaha vi vil også ha en komondor!! De er jo helt nydelige! (må bare allergitestes om samboer tåler de) også må vi uansett vente til vi får bosatt oss på litt mer enn 45kvm i 4etg før vi går til anskaffelse av en ;)

Hvit hund er alltid en slager det.. hvit hund med "borrelås" pels.. i skauen.. er også rimelig artig... spesielt når dusj/bad er det verste i verden!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hahaha vi vil også ha en komondor! De er jo helt nydelige! (må bare allergitestes om samboer tåler de) også må vi uansett vente til vi får bosatt oss på litt mer enn 45kvm i 4etg før vi går til anskaffelse av en ;)

Hvit hund er alltid en slager det.. hvit hund med "borrelås" pels.. i skauen.. er også rimelig artig... spesielt når dusj/bad er det verste i verden!

Jeg har brukt gemytt som motargument, men etter å ha hilst på de to kosebamsene hos Häxeboet falt det argumentet bort :P

Men de er store!!

Nico tror vann er etsende og får fullstendig angst tilmed når jeg bader guttungen. Det er det eneste hun har vist frykt for hitill :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja de er kjempestore, så føler vi trenger å minst ha hus og hageflekk før vi kan ta på oss en sånn en, men akk så nydelige :D

hahahaha har litt intrykk av at enten elsker pulier vann, eller så HATER de det.. Hunden hater det over alt, noen ganger så må jeg bære ho ut på gresset for å få ho til å gå på do, og når ho er ferdig sprinter ho til døra og skal inn!

men, ho kan jo også finne på å rulle seg i søla, og det er veldig moro.. helt til vi kommer hjem og skal vaskes...

Om vi snakker til ho når vi er i nærheten av badedøra så går ho å legger seg innerst under kjøkkenbordet og later som om vi ikke finnes.

post-13328-0-14289900-1402074326_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pulien her har plutselig kommet over regnskrekken og funnet ut at det er gylden anledning til å klikke enda mer rabis-hund, så den biten av vannskrekken varte ikke lenge.

Amalie ble aldri komfortabel med regn.

Ingen kan se mishandlet og fornærmet ut enn en Puli, og det er godt gjort med den pelsen :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...