Gå til innhold
Hundesonen.no

Usikker på andre hunder


anna120
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har en liten Japansk spisshund tispe på 4 år, som jeg sliter en del og ha sammen med nye hunder. Jeg føler hun er mest usikker, men hun reagerer med å være dominant. Litt vanskelig og forklare... Når vi er ute på tur for eksempel og møter på andre hunder, så begynner hun og bjeffe og knurre, helt til de er borte fra hennes synsvinkel. Mens når hun er løs og møter andre hunder, så tør hun ikke å gå bort. Men om hundene kommer bort til henne, når hun er løs, så begynner hun å små knurre, og går vekk fra den andre hunden. Jeg har en til hund som går overens med de fleste hunder (kan være dominant mot andre dominante hannhunder). Når hun er sammen med han, og møter andre hunder så er hun hakket tøffere enn om hun er alene, selv om hanhunden min ikke gjør noe ut av det å møte nye hunder. Akkurat som om hun tøffer seg.

Har noen her noen tips eller råd, for å trene på å få det bort?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror din hund er mer usikker enn hun er dominant. At hun bjeffer på andre hunder og knurrer for å få dem bort er mer et tegn på usikkerhet enn på dominans. :)

Jeg kan godt relatere, dog. Jeg har selv en japaner som bjeffer og utagerer på andre hunder i bånd og som er forsiktig når han er løs. Selv har jeg gått et passeringskurs og trener hver dag på tur med passeringer. Da bruker jeg det som kalles kinderegg/sladremetoden, som vi lærte godt på kurset. Kan godt forklare hva det går ut på her i tråden (evt kan du google og lese), men hvis mulig så anbefaler jeg et passeringskurs slik at du får øvd deg i praksis med gode instruktører. (Bare pass på at du går et kurs som har som mål å gjøre hunden trygg, ikke de av den "gamle skolen" som vil straffe bort "dominans").

Ellers har jeg min løs med få og kjente hunder slik at han kan bli mer trygg. Hvis den andre hunden blir litt for pågående, så stopper vi den. Ellers går vi bare tur med trygge og stabile hunder slik at han lærer og erfarer at andre hunder ikke nødvendigvis er så farlige. Det vil jeg også anbefale på din, gi henne gode erfaringer med trygge hunder. La henne knurre om de kommer for nær, det er bare hennes måte å si fra på om at det blir for nært. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Jeg skal se om det er noen kurs her i nærheten som vi kunne gått på :) Det som er litt kjipt er at hunden min er ganske leken, men leker kun med den andre hunden vi har, hun knurrer om andre hunder bare kommer så vidt litt nærmere henne. Jeg vil at hun skal kunne treffe andre hunder uten at hun bare sirkler rundt meg og ikke tørr noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe annet er også at Morfaren min har en border collie, som er veldig underdanig. Tispa mi er ekstremt dominant mot akkurat den hunden, jeg føler at hun utnytter at den andre hunden er underdanig, derfor er hun mye mer dominant enn vanlig... Hun springer etter border collien og knurrer, så legger border collien seg ned og tispa mi står oppå henne og knurrer. Hun gjør aldri noe mer enn det, men hun går hele tiden og følger med på border collien, og går etter den om border collien begynner og løpe eller kommer bort til meg. Derfor tør aldri border collien å komme bort til meg, siden da kommer tispa mi med en gang.

Er det noen som vet hva som kan være grunnen til det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt vanskelig å si, men hun høres litt stresset og "bøllete" ut. For meg høres det ikke så veldig dominant ut - de hunder som faktisk er dominante i situasjoner, har ikke behov for å hevde seg hele tiden. De er trygge nok til å la ting være og løper ikke etter for å knurre på den minste ting.

Ozu kan også være litt slik, spesielt når han møter hunder som er veldig unge eller fysisk mindre og mer forsiktig enn ham. Mulig jeg menneskeliggjør ham for mye, men for meg virker det som om han overkompanserer når han endelig finner noen der han er "den tøffe".

Jeg tror din hund kan ha godt av å møte trygge og stabile hunder, hunder som verken lar seg skremme eller som blir provosert av hennes oppførsel. Slik at hun over tid kan lære at hun ikke trenger å knurre og stresse, for andre hunder er ikke så farlige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du sier noe der. Tror du at det kunne vært lurt å la henne møte andre hunder, som er mer stabile. Og at jeg ikke tar med han andre, da det kan virke som om hun blir litt tøffere når han er med? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke latt hunden bølle med border collien. Ikke noe hyggelig og det er ikke greit å mobbe sånn for å øke selvfølelsen sin.

Pass godt på de og avbryt med en gang hun starter eller ha henne i bånd så du får kontroll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...