Gå til innhold
Hundesonen.no

Billige og smakfulle godbiter


mushi
 Share

Recommended Posts

Nei fy f***  :x  Lever lukter IKKE godt! Har brukket meg utallige ganger, og jeg har såvidt fått leveren på kok... ÆSJ! Nuka ser ut til å være interessert i lukten da, hopper opp med forlabbene på kjøkkenbenken - som egentlig er veeldig ulovlig! Dette bør være verd det!  :pinch:

 

EDIT: ÆÆÆ det blir bare værre og værre..  :x  Lukter råtten innmat  :x

Skulle lest innlegget mitt først :P LOL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 88
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg bruker Mix Minibein til mine hunder som belønning på trening og turgodis. Holder seg myke, lette å dele og hundene blir ikke så tørste av de. Brukte handlers godbitene før.

Jeg har også hatt prosjekt "lage levergodbiter" nå, og det fungerte aldeles strålende synes jeg Tinte først hele klumpen (så ikke tipset om at den var mer håndterlig når den var halvfrossen før det v

Nei fy f*** Lever lukter IKKE godt! Har brukket meg utallige ganger, og jeg har såvidt fått leveren på kok... ÆSJ! Nuka ser ut til å være interessert i lukten da, hopper opp med forlabbene på kjøkk

Blir ALDRI å koke lever flere ganger.. dersom det blir noe neste gang, så skal leveren kuttes opp frossen og rå, og rett i stekovn.. har i den siste timen kun pusta gjennom næsa.. og gjør det enda. Og sikkert resten av kvelden også. Kjenner halsen reagerer på det, og begynner å bli sår.. flott! Bikja e iallefall i ekstase rundt kjøkkenet.. Hakje vært bortig verre stank.. :x Sku heller hatt en hel møkkakjeller i stua enn det her...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrev tidligere tråden, men siterer meg selv under:

Syntes dette blir lite klin og lukter lite når det er ferdig. Godbitene blir ikke helt tørre, bare et lite skal på utsiden, inni er de myke og smakfulle.

Lukter det mye underveis?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukter det mye underveis?

Kan love deg at det lukter uansett, men for all del - ikke kok! Det var det som gjor utslaget for at lukta spredde seg i hele leiligheta. Har stormlufta her, men like ille.. nå tenker jeg bare på den stakkars komfyren, som nå blir å stinke lever.. og der skal liksom jeg steke meg middag i imorgen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukter det mye underveis?

Jeg syntes ikke det lukta noe særlig, men jeg tok forhåndsregler med vifte på full guffe, vinduet på kjøkkenet åpent og en tur med bikkja. Klart så kjente man at det luktet lever, men ikke i nærheten av det som beskrives av SandraNH, det stinka med andre ord overhodet ikke med fremgangsmåten jeg brukte.

Kan love deg at det lukter uansett, men for all del - ikke kok! Det var det som gjor utslaget for at lukta spredde seg i hele leiligheta. Har stormlufta her, men like ille.. nå tenker jeg bare på den stakkars komfyren, som nå blir å stinke lever.. og der skal liksom jeg steke meg middag i imorgen..

Du får kjøpe deg ny komfyr da :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner det er forskjell på neser. Jeg har laget hjemmelaget lever mange ganger, og synes ikke det lukter så ille jeg. ja det lukter, men skal jo bare trekke en kort stund (om man skjærer lever klumpen opp i skiver mens den er halvfrossen)

Her bruker vi det vi har, men favoritten er kokt skinke. men det er jo rimelig klinete :P Hverdags godis er kattmat tørrfor. Har en boks stående på kjøkkenbenken til alle slags små belønninger hundene får gjennom dagen. Passer også ypperlig på turer i skog og by. Bitte små, og hundene elsker det :) Ellers går det i litt frolic, slike harde lever biter og handlers av ferdig godis :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner det er forskjell på neser. Jeg har laget hjemmelaget lever mange ganger, og synes ikke det lukter så ille jeg. ja det lukter, men skal jo bare trekke en kort stund (om man skjærer lever klumpen opp i skiver mens den er halvfrossen)

Her bruker vi det vi har, men favoritten er kokt skinke. men det er jo rimelig klinete :P Hverdags godis er kattmat tørrfor. Har en boks stående på kjøkkenbenken til alle slags små belønninger hundene får gjennom dagen. Passer også ypperlig på turer i skog og by. Bitte små, og hundene elsker det :) Ellers går det i litt frolic, slike harde lever biter og handlers av ferdig godis :)

Det går ikke ant at dere synes denne lukten er grei.. nå er det blitt bedre da, trur ikke jeg gidder å ta de ut av ovnen engang.. Jeg lot de koke i ca 10-15 min (hadde skjært i skiver). Likevel var noen ganske rå i midten..

EDIT: altså rå lever luktet ille, men det var kun hvis du var i nærheten av kjøttstykket.. men med en gang jeg kokte det, så stinket det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Natures menu. jeg deler de i 2 eller 3 så da varer en pose ganske lenge til og med for min store flat. 250kr for 12poser er vell ikke ille heller :) De fleste pleier å virkelig elske disse. Noen svært svært kresne hunder har ikke spist de men til nå har jeg kun hørt om 2 hunder som ikke elsker de :)

Jeg bruker disse også, men i fisk, veldig fin pris også :)

Ellers så bruker jeg mye frolic som jeg deler opp i mange små biter, også kjøper jeg 3kg sekk med spesific slanke fôr som er kjempe populær, til og med sære hunder liker den, tror den er veldig smak full.

Noen ganger kjøper jeg sånne myke bein eller i andre former, mest når jeg ser at de er på tilbud.

Nettdyret.no har mye bra priser på godbiter, feks provit sine frysetørkede godbiter til 35kr, nå vet ikke jeg hvor mye de koster i butikk siden jeg bare handler dem der :)

Tørket kylling/and? 1 kg med kyllingfilet koster 75 kr på Rema 1000 (frossen). Skjer i tynne strimler og tørk på 50-75 grader med døren på gløtt i 2-3 timer :) Skjær så i mindre biter. Ellers går det også an å tørke lever, men det lukter ikke så godt :P

Da skal jeg prøve på å tørke kylling, takk for tipset :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bruker Axi trainer godbiter - 450g for 69kr på nettdyret og Nogaas kylling/okse til 35kr for 500g, Disse har såppas størrelse at de kan deles til SBT, også på nettdyret... Mye for pengene :) Kjøper også leverbiter på Animail for 75kr for 3kg, samt 4kg Frolic til 129kr som jeg deler opp til godbiter, Da det møkkaforet egner seg godt til godbiter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tattaaa!

Lukta er så og si borte, og godbitene lukter ikke så ille nå når de er tørket :) Halvparten av bitene gikk i fryseren utørket, og dette ble resultatet av resten: 1939724_10151915285946816_308751231_n.jp

Nuka liker dem, men hun var mer interessert når det lukta som værst :P Nå har vi bare trent inne uten forstyrrelser, skal teste neste onsdag på fellestrening om de fungere bedre enn ost og pølse :P Alt i alt, billig hundegodis - men man må ofre en kveld med stank i huset :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lever i ovnen, og det lukter faktisk ikke i det hele tatt :)

Kommer nok til å lukte litt akkurat i det jeg tar ut av ovnen, men det er jo ikke lenge akkurat.

Hihi .. den var god ;-) Ta deg en tur ut og kjenn på stanken når du kommer inn igjen! Når det er sagt så bryr jeg meg fint lite om to timers leverlukt i huset, da er det verre med oppvarmet vom&hundemat, som jeg faktisk har forsøkt å blande med mel for å lage godbiter :x

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Hihi .. den var god ;-) Ta deg en tur ut og kjenn på stanken når du kommer inn igjen! Når det er sagt så bryr jeg meg fint lite om to timers leverlukt i huset, da er det verre med oppvarmet vom&hundemat, som jeg faktisk har forsøkt å blande med mel for å lage godbiter  :x

Gjorde det, ingen forskjell. Kanskje ovnen min som er tett, ikke vet jeg.

Det andre tipset mitt er å skru av ovnen å vente til innholdet er kaldt før jeg tar det ut :)

Det kjipe er at Norvegia i biter er mye mer poppis...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjorde det, ingen forskjell. Kanskje ovnen min som er tett, ikke vet jeg.

Det andre tipset mitt er å skru av ovnen å vente til innholdet er kaldt før jeg tar det ut :)

Det kjipe er at Norvegia i biter er mye mer poppis...

Men skal man ikke ha ovnsdøren på gløtt når man tørker, da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også hatt prosjekt "lage levergodbiter" nå, og det fungerte aldeles strålende synes jeg :) Tinte først hele klumpen (så ikke tipset om at den var mer håndterlig når den var halvfrossen før det var for sent, men var ikke noe problem å dele selv om den var tint), så kutta jeg den i strimler og hadde det i ovnen på et sted mellom 50 og 100 grader. Stod inne i et par timer eller noe, og lukta minimalt. Så ble de vel stående over natta i kald ovn før jeg gadd å dele de i mindre biter og så havna de i fryseren. Mio fulgte med med store øyne, så dette tror jeg blir bra :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine ble ikke helt gjennomtørka, så jeg hev mine i fryseren etter de var kuttet opp. Skal de holde seg en stund på benken, må de i hvert fall være helt tørre, uten at jeg vet hvor lenge de holder da heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine ble ikke helt gjennomtørka, så jeg hev mine i fryseren etter de var kuttet opp. Skal de holde seg en stund på benken, må de i hvert fall være helt tørre, uten at jeg vet hvor lenge de holder da heller.

Mine blir ikke helt gjennomtørka, og må oppbevares i fryseren. Holder noen dager ute av frysen.

Men det hjalp å la de stå i ovnen over natten, så på benken et døgn for å tørke litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget egne godbiter et par ganger. Da tiner jeg lever og kjører så i blendern sammen med 4-5egg, deretter smører jeg det utover to stekeplater (på bakepapir altså) lar det stå i ovnen på 50grader i ca 4t. Når det er passe avkjølt tar jeg pizzakutter og lager passende biter.

Putter i glass/boks, og det som ikke skal brukes med det første går i frysen.

Veldig enkelt egentlig!

Åh, det var jo bare en genial måte å gjøre det på! Har drevet å kokt, delt opp, tørka, klippa og alt, men så enkelt kan det altså gjøres :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
    • Jeg meldte en bekymring til mattilsynet i sommer. Hadde masse bevis på at dyrene ikke hadde det bra, hadde samtaler på telefon, SMS, mailkorrespondanse med saksbehandler fra Mattilsynet, pluss jeg lagde egen googledisk-folder med bilder og videoer av forholdene som hun/de fra Mattilsynet hadde fri tilgang til. Jeg vet også at Mattilsynet var der i hvert fall en gang på befaring. Det endte i at eieren fortsatt har dyrene, noe jeg syntes er heeelt hårreisende.  Hundene hadde tak over hodet, tilgang til mat og vann - så da var det ikke skjellig grunn til omplassering. På tross av at de konstant sto ute, sloss så blodet sprutet og ikke ble møkka for... Nå har jeg flytta, men da jeg fortsatt bodde i området stod det to voksne pluss fire/fem valper i samme hundegård. Alle utenom den ene var forholdsvis store driv- og jakthunder på rundt 25/30 kilo. Tror også at Mattilsynet har sykt mye å gjøre, med lite ressurser til å gjennomføre alt, at de kun har mulighet til å befare bekymringer der dyr er døende eller har veldig, veldig kummerlige livsforhold. Det du beskriver er selvfølgelig helt ******, men trolig ikke nok til at Mattilsynet kommer til gjøre noe.. Dessverre.
    • Som jeg nevnte så er alle rasene i blandingen kjente for å ha sterkt jaktinstinkt. Noe av denne kunnskapen kommer for min del fra Linn som har hatt ambull i mange år, og vi kjenner begge både oppdrettere og aktive hundesportsfolk med alle disse rasene og er aktive i sine respektive raseklubber. Det betyr ikke at det er umulig, men definitivt en langt større utfordring enn om du hadde kjøpt en labrador eller en cocker spaniel. Og det synes jeg oppdretter burde visst om med en slik kombinasjon, men tiltroen min til oppdrettere som blander slike raser er heller ikke veldig stor.  Det er jo uansett bra om det går fint, og så lenge man er bevisst på hva slags hund man har så er det bedre.
    • Hvor har du det fra??? Mage hunder blir feilaktig kalt for kattedrepere, uten at det er noe hold i det. Ja, hundene våre, uansett rase, har jaktinstinkt i større eller mindre grad, men at ambull er så mye verre enn mange andre hunder, har jeg vanskelig for å tro.  Nå kan jeg uansett fortelle at det gjøres store fremskritt her i huset. Hunden har lært seg å sitte når kattene passerer, og han viser en mye lavere interesse for de nå enn i begynnelsen. Han kan fint ligge rolig i ene enden av sofaen og en av kattene ligger i den andre delen uten at de gjør noe stort nummer av hverandre. Så jeg syns vi er på rett vei 🙂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...