Jump to content
Hundesonen.no

Enkeltmannsforetak?


buddy13
 Share

Recommended Posts

Jeg blir gaaal av alle som maser på meg med juridiske problemstillinger, og jeg har til nå hjulpet alt og alle, men folk rundt meg mener jeg nå bør opprette firma (?) og gi beskjed om at "hjelp" blir fakturert. Jeg har mottatt betaling for etpar oppdrag allerede, men vet ikke hvordan jeg skal organisere dette.

Det er ikke snakk om store summene, men jeg vil gjøre det ryddig, og "inntekten" blir som bi-inntekt i tillegg til vanlig juristjobb i det offentlige. Jeg setter bl.a. opp samboerkontrakter, hjelper til med tinglysing av dokumenter (småting, ikke f.eks. fast eiendom) og andre sivilrettslige problemstillinger. Ikke noe strafferettslig, og jeg gir ei heller bistand dersom det går til retten. Bør jeg opprette firma eller noe?? Isåfall, hvordan? *hjælp*

Link to comment
Share on other sites

Registrer et enkeltPERSONSforetak ( :P ) i Brønnøysund-registrene og skaff deg gratis faktureringsprogrm fra feks Conta. Lett som en plett!

Oh, er det forskjell på "person" og "manns"? Eller kanskje det ikke er noe som heter enkeltmannsforetak en gang *blond* Tusen takk for tips :)

Link to comment
Share on other sites

Oh, er det forskjell på "person" og "manns"? Eller kanskje det ikke er noe som heter enkeltmannsforetak en gang *blond* Tusen takk for tips :)

Nei, det er ikke noe som heter enkeltmannsforetak, det heter enkeltperson. :D Som manisk motstander av alle kjønna begreper (spesielt der hvor menn trekkes fram som normen), MÅ jeg bare kommentere det.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kåre Lise

Skatteplikt fra første krone ja med mindre det kan gå som hobby.

Du kan vel ha en omsetning på 50 lapper før du må registrere deg som firma og moms.

Som over her er det bare å føre på selvangivelse som næringsinntekt eller hva det nå heter. Men da mister du mye rettigheter for fradrag du ville fått som registrert næringsdrivende.

Link to comment
Share on other sites

Først: tillater jobben din at du har foretak i tillegg?

Det var min føste tanke også. Jeg har f.eks i min jobbkontrakt at jeg ikke får arbeide for konkurrerende bedrifter. Om det kan tenkes at hjelpen du gir gjennom ditt foretak stjeler kunder fra arbeidsplassen din er det nok ikke så populært. Sjekk vilkårene i kontrakten hvertfall ;)

Edit; det helt enkeltMANNSforetak frem til 2004, så helt på jordet er du ikke, @buddy13

Link to comment
Share on other sites

Fordi det er et AS? For uansett hvor lite du fakturerer i et enk, så må du skatte av det, nemlig.

Nei, det var helt urelatert. Som privatperson. Det er grenser for hvor mye detaljer man drar med seg når man sitter midt i en travel jobbhverdag og sjekker forum som man egentlig ikke burde. :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...