Gå til innhold
Hundesonen.no

Finnmarksløpet 2014


Gjest
 Share

Recommended Posts

Dere som er inne på hundeløp, hvordan skal man vurdere resultatlisten så langt? Monsen leder, men har bare 10 hunder, og det er langt igjen. Mens andre har 13 hunder.. Har ikke det mye å si for farten i siste del?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som er inne på hundeløp, hvordan skal man vurdere resultatlisten så langt? Monsen leder, men har bare 10 hunder, og det er langt igjen. Mens andre har 13 hunder.. Har ikke det mye å si for farten i siste del?

Fortsatt litt vanskelig, for nå ligger de og lurer på hverandre, ingen som tar skrittet med å prøve å dra fra litt enda. Det blir spennende fremover :)

Antall hunder behøver ikke alltid å ha stor betydning, for det kan være igjen 10 freske og spreke hunder i ett spann, og 14 småslitne i et annet, så plutselig kan 10-spannet være raskere, eller de kan være like raske. Har man 14 er det jo dog mer å gå på fremover, hundene sliter seg muligens ikke like mye ut, og det er ikke krise om en får en sår skulder og må settes ut. Men som sagt, mange faktorer som spiller inn ;)

__

Neste gang jeg møter Ørslien skal jeg jommen starte en liten diskusjon ang det han sier om blandingshunder/rasehunder og helse ca 19 min uti filmen her :P Han har mye kunnskap, men akkurat det er jo bare bull.

http://www.finnmarkslopet.no/article.jsp?id=6657&lang=no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OMG! Favorittene mine ligger i tet at the moment! :D Håper det fortsetter slik, for meg er det samme hvem av dem som vinner, vil gjerne ha de begge på pallen!

Ja det er artig at en av jentene vinner! Ikke så ofte det skjer. Det er vel bare Haaland som har vunnet av jentene før?

Den som er først til Karasjok vinner, er det sagt...

Om ikke gammelkaran har noe på lur siste strekket?

Er overrasket at Monsen ligger så langt bak, det er ikke bare å bestille plassering i FL.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er artig at en av jentene vinner! Ikke så ofte det skjer. Det er vel bare Haaland som har vunnet av jentene før?

Den som er først til Karasjok vinner, er det sagt...

Om ikke gammelkaran har noe på lur siste strekket?

Er overrasket at Monsen ligger så langt bak, det er ikke bare å bestille plassering i FL.

Har ikke oversikten her på tlf, men det kan stemme! Inger-Marie har vunnet vel fortjent to ganger :)

Det er kult at Ronny og Sigrid er så oppi tet med lite team og ikke noe fancy opplegg, viser at det er plass i sporten uten å ha stor bobil hvor man får gourmetmiddag på hvert sjekkpunkt. De er så fine og down to earth de to. Det handler om hundekjøring, og zero om alt rundt. Nå påstår jeg ikke at de andre i tet ikke er down to earth altså. Bare de jeg kjenner best til :)

Tunheim sitt team vet jeg ingenting om forresten. Liker godt han, flink fyr!

Jeg er egentlig ikke det minste overrasket, jeg. Han har gjort en del feil taktisk, har en del unghunder, og det virker ikke som at han har samme treninggrunnlag på bikkjene i år. Også det borreliaen da.

(..og han ække SÅ god som folk skal ha det til altså. Flink med hundene altså, og veldig tøff, men han har ikke samme treningsgrunnlag i bakhånd virker det som, som sagt.)

Fint at han nå bare konser om at unghundene skal få en god erfaring og opplevelse! :)

Edit: Og det har vært et utrooolig tøft løp i år. Fytti farken altså. Mye ekstra slit i år! Sigrid er av en annen verden som klarer seg så fantastisk bra med både rennamage og spysjuka. Synd med Arnt Ola..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vekkerklokka ringte like før Sigrid ankom mål, så jeg fikk jammen sett det og :D Så enooormt vel fortjent! Pernilles store favoritt i FL1000 også :)

Og kjempekult med Birgitte som nr. 2 :) Nå krysser jeg alt jeg har for Ronny, nå fortjener han så sykt å komme på pallen! Synd jeg ikke får sett målgangen da :( Må se opptak når jeg kommer hjem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer til Sigrid med seier - hun så uforskammet pigg ut etter målgang.. Blir nok godt med et hotellbad og iskrem! :)

Utrolig differanse mellom nr 1 og 2, hadde Sigrid bedre gli på kjelken eller var hundene så suverene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HURRA FOR RONNY!!! :D :D :heart: Fine sniffene :heart:

Differansen mellom 1 og 2 kan avhenge av bedre hunder, sprekere kjører (såvidt jeg vet jogger ikke Birgitte med tunge dekk hengende bak seg slik som Sigrid f.eks.), osvosvosv. Generelt var da Sigrid bedre. Hvorfor avhenger av mange faktorer i kombinasjon ;) Psyken til hunder og kjørere der og da er også viktig.

Valpen vår fra Sigrid har ører som ikke helt bestemmer seg hvordan de vil være, og de to vi låner av henne denne sesongen er søsken hvor ene har hengeører og andre har ståører.

Kan skrive litt mer når jeg kommer hjem, men AH er en så "tilfeldig" "rase" at det kommer en del forskjeller i samme kull og på samme linjer. Sigrid har i alle fall veldig godt pelsa hunder, så at det er mer fuglis innblandet de siste generasjonene tror jeg ikke (kan jo være strihåret/langhåret vorsteh da selvfølgelig, men det er heller unormalt å ikke parre AHxAH, Ralph har blandet inn mer polare saker i sine linjer for å forbedre pter og pels). Nokså tilfeldig at det er slik på hennes linjer.

Rotete sorry, sitter på jobb på tlf..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det tror jeg er ganske tilfeldig. Noen har hunder med stå ører og noen har henge ører. Stort sett så er de Alaskan Huskyene de bruker "reinraset" huskyer.

Nei det er de nå virkelig ikke. Det er forskjellig hvor mye polarhund det er i alaska huskyene, og hengeører er det stor sannsynlighet for at kommer fra innblanding av fuglehund lengre bak i stamtavla.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...