Jump to content
Hundesonen.no

Fôring


Linnrenate
 Share

Recommended Posts

Etter litt frem og tilbake har jeg endt opp med å fôre min valp på 5 måneder med 50/50 Eukanuba tørrfôr og V&H. Jeg gir da 1,5% av valpens vekt av V&H pluss halvparten av det som anbefales av Eukanuba per dag. Imidlertid vil anbefalt tørrfôrmengde synke ettersom han blir eldre, mens V&H jo vil gå opp iogmed at kroppsvekten hans øker. Dette føles litt feil, gjør jeg det riktig?

Link to comment
Share on other sites

Tørrforet kan jeg ikke svare deg på, men jeg har gitt min hund samme mengde V&H hele veien fra han var liten. Han fikk 2% av forventet voksenvekt (17kg) helt fra han var 8 uker og veide 4 kg. Den samme mengden får han i dag, i en alder av 2 år og en vekt på 15-16kg.

Veiledende foriningsmengde av V&H for valper er enten

- 4% av valpevekt

eller

- 2% av forventet voksenvekt.

Veiledende foringsmengde av V&H for voksne hunder er 2% av ønsket vekt.

Link to comment
Share on other sites

Mengden vil vel ikke synke veldig mye da en valp får 4% (eller er det 3?) Av valpevekt, mens en voksen hund får 2% av voksenvekt(som jo da er mer enn valpevekt). Mengde ifht størrelse vil jo være forskjellig fra valp til voksen, mengdeforhold forøvrig vil nok være likt ifht alder om man barebtar høyde for % forandringene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...