Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp/unghund tisser/markerer inne!


AnnChristin
 Share

Recommended Posts

Lupin, 7 mnd, har til sin store gleden lært seg å tisse stående ute. Og gjør det flere ganger på turen (tisser skikkelig, ikke markering som eldstemann), men ikke like stas for oss. For nå har han nemlig begynt å gjøre det istedenfor å tisse på matta inne.

Han er 7 mnd som sagt, men er vi litt for treg opp om morran, eller vi er borte mer enn 6-7 timer så greier han ikke holde seg og tisser inne, ikke mye, men litt, først når vi kommer ut/hjem tisser han helt, men, jeg vil ta problemet ved rota så dette ikke blir noen vane, neste uke drar nemlig samboern i sivilforsvaret og blir borte 3 uker, og på jobb må jeg jo, men hvordan få slutt på det? Vaske bordet med noe? (Han tisser bare på det eller på søppleposer)

Har et IQ spill, det sliter han totalt ut, vurderer å kjøpe et til. Noen andre tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når de tisser på ting så er det gjerne markering, ikke akutt må på do greier..

Men har han holdt seg før? Eller har han nettopp begynt og være så lenge alene? Blir han luftet godt før dere drar på jobb? Viss han får tørrfor, når får han mat? (de blir jo gjerne veldig tørste av tørrforet, så kanskje fore litt annerledes slik at drikkingen blir litt annerledes?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, ikke holdt seg så lenge, det har strengt tatt gått fra å tisse på matte til å tisse på bordet, matta blir ikke brukt lengre og er nøyaktig samme tilfellene det skjer, aldri når vi er hjemme.

Han får 50/50 vått og tørt, når jeg står opp (9-tiden) og jeg drar 14, mat når sambern kommer hjem 17-18 tiden.

Lang luftetur og gjerne hundegård en time eller to midt på dagen. Han driver fortsatt og spiser ting han får tak i så er vel ikke veldig sliten før jeg drar gitt, eller så power nap-er han ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tissinga fortsetter! Nå som jeg har kjøpt get-off spray flytter han det bare rundt. Samboeren er heldigvis borte de neste tre ukene for han hadde nok blitt lettere irritert når han har gått fra spisebordet til veggen :-(

I går var han alene hjemme i 5 timer først, så fikk han en tur før de var alene i 4 timer til. Om han hadde tissa inne første runden eller andre vet jeg jo ikke for hu som luftet var ikke inne i stua.

Men stor tro på at det er tissing og ikke markering, med mindre valper/unghunder tømmer seg helt når de markerer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan ikke være noe så "enkelt" at han rett og slett ikke klarer å holde seg så lenge, da?

Om tisse-intervallene har endret seg mye i det siste, ville jeg sjekket for uvi. Vår begynte plutselig å tisse masse inne her før nyttår, da hadde han fått en kraftig blærekatarr.

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk for uvi dere, og vask veldig godt! Når min markerte inne brukte jeg først vaske med vann og vaskemiddel (OMO collour eller noe sånt), så vaske over med hjemmebrent og til slutt vanlig vann :P For han var helt håpløs til å tisse på nytt igjen på samme sted, min foretrakk også plastposer og skittentøyskurvene i huset :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han holdt seg lengre før ja, men UVI poppet inn i hodet mitt i sta, så dyrlegen er ringt og vi skal inn etterpå.

Vakser med ganske sterk blanding med grønnsåpe og vann (det lukter jo så godt) for så å spraye over med get-off sprayen (som lukter så inni helvette dritt).

Plastposer er fortsatty favoritten, skittentøyskruven får han ikke tilgang til, men han tissa på bamsen sin i går kveld! Takk gud for at vi skal bytte parketten for den er totalt ødelagt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Men kan du ikke bare avgrense området de er på da?

Han MÅ jo ikke ha tilgang til hver eneste krok i huset - steng bikkjene i gangen og ferdig med det. Luft godt rett før du går - og håp på det beste.

Og jeg synes det er rart at en 7 måneder gammel valp ikke klarer å holde seg en hel arbeidsdag - om han er tørr om natta så er det ingen grunn til at han skal pisse inne på dagtid.

For øvrig så har jeg hørt flere som har brukt "tissematte" til hundene sine sliter med å få bikkjene til å slutte å tisse inne, og det har også flyttet seg fra tissematte til vegger og bordbein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De har stua ettersom gangen for tiden er spon og stendere! Vi bygger ut :-)

Og ble tipset fra andre etter suksess med matte, og eldstemann var husrein ved 5 mnd ca.

Uansett ble det konstantert blod i urinen, både av maskinen og manuelt så da satser jeg på at det fikser det. Han har jo holdr seg 6-8 timer før, så rart å skulle tisse inne etter tre timer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...