Gå til innhold
Hundesonen.no

Når du kommer inn i en kiosk


Lica
 Share

Recommended Posts

  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

"Sunn" ferdigmat! Grove baguetter, frukt som ser ok ut, vegetaralternativer (om så bare påsmurt med ost, uten skinke). Forøvrig handler jeg veldig sjeldent i kiosker, men det er litt fordi det stort s

Det skal lukte godt. En blanding av ferske boller og pølser. Kanelbollene til DdL med masse melis flytende utover i delikate kurver på disken. Smågodtet skal være Lucky Lips style, med fulle og rene b

Vi har fått grove pølsebrød på jobben!

  På 1/31/2014 at 11:36 AM, Lica skrev:

....hva ser du etter?

Jeg jobber selv i kiosk, og vi har et bredt utvalg av påsmurt, samt pølser av forskjellig slag. Jeg lurer likevel ofte på hva dere som kunder ser etter når dere kommer inn. Hva kunne dere tenke dere å spise til lunsj, er det medbragt, en salat, noe påsmurt eller ei pølse? Hva er det som gjør at dere kommer tilbake (eller ikke kommer tilbake), er det utvalget av påsmurt, billig smågodt/brus, billig tobakk eller det sosiale med å kunne spise sammen utenfor arbeidsplassen?

Litt daglig tankespinn :)!

Salater. Og matpakke-brød :) Hva slags pålegg og hvor sunne de ser ut. De to tingene er det som får meg inn i en kiosk overhodet, i tillegg til kaffe-maskina :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går som regler for å se om det har komt et nytt bilblad fra Tyskland eller Sverige.

Jeg er ikke særlig begeistret for de pølsene som ligger i en kiosk, men jeg har alltid elsket gode sandwiches. Det kan være en grovt baguette, scones, bagels, rundstykker e.l. Problemet mitt er at jeg ikke liker majones og ikke er særlig glad i dressing. Jeg vil gjerne ha smør på, men som en annen nevnte her er det direkte kvalmende når det er for mye på. Jeg vil gjerne ha litt salat på, tomat/paprika så ost/skinke, reker makrell i tomat, eller kylling/kurry eller kylling/bacon, røkelaks/egg eller en laksewrap med philadelphiaost og knasende grønt. Mitt forslag til å løse majones/dressingproblemet er at alle de ferdigsmurte er uten og så spør man kunden om de vil ha en dash dressing/majones på, det er da en mulighet? Jeg elsker reker, men jeg har ennå tilgode å se et rekesmørbrød uten majones :no:

Jeg elsker også vafler da og ka la meg friste av det en gang i mellom.

Eller må det gjerne være Troika, Peanutkubbe og mandelstang ved kassaapparatet for dèt har de ikke her i DK og dèt savnet jeg :P:D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 9:43 AM, 13de skrev:

Jeg er ikke særlig begeistret for de pølsene som ligger i en kiosk, men jeg har alltid elsket gode sandwiches. Det kan være en grovt baguette, scones, bagels, rundstykker e.l. Problemet mitt er at jeg ikke liker majones og ikke er særlig glad i dressing. Jeg vil gjerne ha smør på, men som en annen nevnte her er det direkte kvalmende når det er for mye på. Jeg vil gjerne ha litt salat på, tomat/paprika så ost/skinke, reker makrell i tomat, eller kylling/kurry eller kylling/bacon, røkelaks/egg eller en laksewrap med philadelphiaost og knasende grønt. Mitt forslag til å løse majones/dressingproblemet er at alle de ferdigsmurte er uten og så spør man kunden om de vil ha en dash dressing/majones på, det er da en mulighet? Jeg elsker reker, men jeg har ennå tilgode å se et rekesmørbrød uten majones :no:

Dressing/majones ligger alltid i bunnen, det står i oppskriftheftet vi må følge siden alle baguettene skal lages på samme måte. Kanskje det kunne vært en idè å foreslå på jobben å lage et par baguetter uten majones på? "Problemet" er vel at det kanskje ikke selger, da, men det er jo vanskelig å vite hvor mange kunder som er innom i løpet av dagen som IKKE kjøper en baguett fordi det er majones på :P .

Det er vel majones på alle rett og slett fordi det blir ekstraarbeid å ikke ta det på noen av baguettene, og så hvis kunden må ha det så må vi på med plasthansker for hver eneste baguett som selges :hmm: . ......og ekstra bruk av hansker, DET liker ikke sjefen, for det er dyrt :D (blåser jeg i da, jeg er anarkist og bruker så mange hansker jeg vil :D ) ..hehe :) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 12:13 PM, IW skrev:

Dressing/majones ligger alltid i bunnen, det står i oppskriftheftet vi må følge siden alle baguettene skal lages på samme måte. Kanskje det kunne vært en idè å foreslå på jobben å lage et par baguetter uten majones på? "Problemet" er vel at det kanskje ikke selger, da, men det er jo vanskelig å vite hvor mange kunder som er innom i løpet av dagen som IKKE kjøper en baguett fordi det er majones på :P .

Det er vel majones på alle rett og slett fordi det blir ekstraarbeid å ikke ta det på noen av baguettene, og så hvis kunden må ha det så må vi på med plasthansker for hver eneste baguett som selges :hmm: . ...og ekstra bruk av hansker, DET liker ikke sjefen, for det er dyrt :D (blåser jeg i da, jeg er anarkist og bruker så mange hansker jeg vil :D ) ..hehe :) .

Ja, det er akkurat det som er problemet mitt at dressing/majones alltid ligger i bund. Jeg har ingen aning om jeg er kjempesær eller om det er flere som har det som meg :icon_confused:

Tenkte at viss alle var uten majones/dressing kunne jo noen ha hvitløksdressing på ost/skinke mens andre tar majones eller ingenting, på en måte at alle får den komboen de liker;-) Blir kanskje litt tungvint i praksis? Vet ikke hvor travelt det er hos dere, men jeg hadde blitt kjempeglad i allefall :)

Er jo synd viss det skal bruke et par hansker hver gang man tar i noe, mener å ha sett noen steder de har litt tykkere og romsligere hansker som man kan bruke mange ganger og flere personer, kanskje det hadde vært bedre for både miljøet og lommeboka til sjefen? :blink:

Uansett syns jeg det er fint du spør, det betyr at du er engasjert i det du gjør om ønsker å gjøre kundene tilfredse :thumbsup:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 2:09 PM, 13de skrev:

Ja, det er akkurat det som er problemet mitt at dressing/majones alltid ligger i bund. Jeg har ingen aning om jeg er kjempesær eller om det er flere som har det som meg :icon_confused:

Tenkte at viss alle var uten majones/dressing kunne jo noen ha hvitløksdressing på ost/skinke mens andre tar majones eller ingenting, på en måte at alle får den komboen de liker;-) Blir kanskje litt tungvint i praksis? Vet ikke hvor travelt det er hos dere, men jeg hadde blitt kjempeglad i allefall :)

Er jo synd viss det skal bruke et par hansker hver gang man tar i noe, mener å ha sett noen steder de har litt tykkere og romsligere hansker som man kan bruke mange ganger og flere personer, kanskje det hadde vært bedre for både miljøet og lommeboka til sjefen? :blink:

Uansett syns jeg det er fint du spør, det betyr at du er engasjert i det du gjør om ønsker å gjøre kundene tilfredse :thumbsup:

Det hadde jo kanskje gått an å sette frem majones og ikke tatt majones på NOEN baguetter, men usikker på hvordan det hadde fungert (får man vel kanskje bare svar på ved å prøve det ut, hehe!).

Tror nok at vi måtte byttet hansker ofte uansett, f. eks vil jeg tro at en kunde som skal ha en baguett ikke hadde blitt spesielt fornøyd om jeg tok på hansker som var tilgriset med hamburgerfett eller vann fra rekene :D . Sånn er det bare. Jeg kaster hansker over en lav sko jeg da, kommer det en kunde mens jeg holder på med en hamburger så kaster jeg hansken, tar kasse, og tar ny hanske etterpå f. eks. Vi har bare sånne tynne hansker som er umulig å bruke mer enn en gang da, så jeg skjønner jo at sjefen ikke vil at vi skal bruke mer enn nødvendig. Vet at noen ansatte bruker dem bare de skal vaske og tørke støv, og DET er jo hysterisk og unødvendig.

Hadde en gang mareritt om at jeg kjøpte en pølse på bensinstasjon og hun som jobbet der brukte ikke hansker :lol: .

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 12:13 PM, IW skrev:

Dressing/majones ligger alltid i bunnen, det står i oppskriftheftet vi må følge siden alle baguettene skal lages på samme måte. Kanskje det kunne vært en idè å foreslå på jobben å lage et par baguetter uten majones på? "Problemet" er vel at det kanskje ikke selger, da, men det er jo vanskelig å vite hvor mange kunder som er innom i løpet av dagen som IKKE kjøper en baguett fordi det er majones på :P .

Det er vel majones på alle rett og slett fordi det blir ekstraarbeid å ikke ta det på noen av baguettene, og så hvis kunden må ha det så må vi på med plasthansker for hver eneste baguett som selges :hmm: . ...og ekstra bruk av hansker, DET liker ikke sjefen, for det er dyrt :D (blåser jeg i da, jeg er anarkist og bruker så mange hansker jeg vil :D ) ..hehe :) .

Sorry at jeg quoter hele greia, men føkkings sonen-editoren er så annoying nå at jeg ikke gidder prøve én gang til å gjøre quoten "ren" :P Det "nye" (har jo vært en stund) quotesystemet er regerett grusomt / end rant :P

Til poenget, og det jeg har uthevet (for DET gikk :P ) : liker å høre vi er flere som ikke orket å høre på sjefens mas om å spare penger! Når jeg jobba på museum var det ofte slik at vi skulle snu på 50øringen i kafeen. Men ikke pokkern om jeg har samvittighet til å servere gamlinger som kommer til søndagskaffen sin noe gammel vaffelrøre eller utgått rømme! Hvis noe var utgått på dato gikk det rett i søpla, selv om alle rundt meg surka og sa NEI NEI ikke hiv. Man selger et produkt til folk, da kan man ikke drive å selge UTGÅTT mat. Fysj og fy! Eller vaffelrøre som har stått siden fredag fordi kafeen ikke er åpen på lørdager og man liksom skal spare tid på å ikke lage vaffelrøre på søndagsmårra. Jeg kasta vaffelrøra de andre hadde laget på fredagen (som stod ute, i romtemperatur) og laget ny. Det tok meg 5 minutter, var laga av vaffelmix liksom. Hvor vanskelig er det. Så mye juks og crap det egentlig må være der ute i verden, jeg må ofte skru på "ignorance is bliss"-capsen min for ikke å bli kvalm når jeg spiser på kafe :P

I tillegg gav jeg gratis kaffepåfyll til alle over 60 år (hysj hysj) :lol::innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 2:18 PM, IW skrev:

Det hadde jo kanskje gått an å sette frem majones og ikke tatt majones på NOEN baguetter, men usikker på hvordan det hadde fungert (får man vel kanskje bare svar på ved å prøve det ut, hehe!).

Tror nok at vi måtte byttet hansker ofte uansett, f. eks vil jeg tro at en kunde som skal ha en baguett ikke hadde blitt spesielt fornøyd om jeg tok på hansker som var tilgriset med hamburgerfett eller vann fra rekene :D . Sånn er det bare. Jeg kaster hansker over en lav sko jeg da, kommer det en kunde mens jeg holder på med en hamburger så kaster jeg hansken, tar kasse, og tar ny hanske etterpå f. eks. Vi har bare sånne tynne hansker som er umulig å bruke mer enn en gang da, så jeg skjønner jo at sjefen ikke vil at vi skal bruke mer enn nødvendig. Vet at noen ansatte bruker dem bare de skal vaske og tørke støv, og DET er jo hysterisk og unødvendig.

Hadde en gang mareritt om at jeg kjøpte en pølse på bensinstasjon og hun som jobbet der brukte ikke hansker :lol: .

Ja, test det ut og spre det frie majonesvalget, he he he. eg syns det er en god idè for noen liker mye, mens andre liker lite eller ingenting, so go for it!

Med tanke på hanskebruken er det jo også bedre viss kunden tar det på selv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mange tilbakemeldinger! :) :flower:

Jeg jobber i en lokal kjede, altså ikke type Mix, Narvesen, 7/11 etc. Vi er nok litt mer som @Vims beskriver deres lolale kiosk. Vi er mer café/gatekjøkken enn kiosk i den forstand. Det er hovedsakelig påsmurt vi har, men også innslag av vanlig kioskprodukter som snop, pølser og brus.

Vi har gratis kaffe til maten og driver også med utlevering til arbeidsplasser :)

  På 2/2/2014 at 9:43 AM, 13de skrev:

Problemet mitt er at jeg ikke liker majones og ikke er særlig glad i dressing. Jeg vil gjerne ha smør på, men som en annen nevnte her er det direkte kvalmende når det er for mye på. Jeg vil gjerne ha litt salat på, tomat/paprika så ost/skinke, reker makrell i tomat, eller kylling/kurry eller kylling/bacon, røkelaks/egg eller en laksewrap med philadelphiaost og knasende grønt. Mitt forslag til å løse majones/dressingproblemet er at alle de ferdigsmurte er uten og så spør man kunden om de vil ha en dash dressing/majones på, det er da en mulighet? Jeg elsker reker, men jeg har ennå tilgode å se et rekesmørbrød uten majones :no:

Vi har vel kun to/tre enheter med majones i disken, kun smør på de andre baguettene. Vi har også veldig ofte usmørte baguetter, slik at om kundene har andre ønsker så kan vi lage det til dem. Senest forrige uke var det en kunde som ville ha rekesmørbrød uten majones, men med egg i bunn, null problem :)

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 3:11 PM, Lica skrev:

Så mange tilbakemeldinger! :) :flower:

Jeg jobber i en lokal kjede, altså ikke type Mix, Narvesen, 7/11 etc. Vi er nok litt mer som @Vims beskriver deres lolale kiosk. Vi er mer café/gatekjøkken enn kiosk i den forstand. Det er hovedsakelig påsmurt vi har, men også innslag av vanlig kioskprodukter som snop, pølser og brus.

Vi har gratis kaffe til maten og driver også med utlevering til arbeidsplasser :)

Vi har vel kun to/tre enheter med majones i disken, kun smør på de andre baguettene. Vi har også veldig ofte usmørte baguetter, slik at om kundene har andre ønsker så kan vi lage det til dem. Senest forrige uke var det en kunde som ville ha rekesmørbrød uten majones, men med egg i bunn, null problem :)

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

Så bra! Skulle ønske det var sånn flere steder :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 2:22 PM, Kangerlussuaq skrev:

I tillegg gav jeg gratis kaffepåfyll til alle over 60 år (hysj hysj) :lol::innocent:

Måtte de vise leg, eller??? :lol: :lol:

Jeg er kjempesær på baguetter...

- baguett med ost og skinke skal IKKE ha majones - jeg gjentar: IKKE majones. De skal heller ikke ha remulade eller annet stæsj. De skal kun ha smør som underlag :aww:.

- baguett med roastbiff skal IKKE ha potetsalat under - jeg gjentar: IKKE potetsalat. De skal ha remulade.

... og har ikke kiosken/bensinstasjonen el l ostepølse, så kan det være det samme. Da snur jeg og går, faktisk. Og det skal være fint brød til - ikke grovt. Som 2ne sier: jeg kjøper ikke kioskmat for å være sunn :aww:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 3:11 PM, Lica skrev:

Så mange tilbakemeldinger! :) :flower:

Jeg jobber i en lokal kjede, altså ikke type Mix, Narvesen, 7/11 etc. Vi er nok litt mer som @Vims beskriver deres lolale kiosk. Vi er mer café/gatekjøkken enn kiosk i den forstand. Det er hovedsakelig påsmurt vi har, men også innslag av vanlig kioskprodukter som snop, pølser og brus.

Vi har gratis kaffe til maten og driver også med utlevering til arbeidsplasser :)

Vi har vel kun to/tre enheter med majones i disken, kun smør på de andre baguettene. Vi har også veldig ofte usmørte baguetter, slik at om kundene har andre ønsker så kan vi lage det til dem. Senest forrige uke var det en kunde som ville ha rekesmørbrød uten majones, men med egg i bunn, null problem :)

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

Har dere smågodt? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper heller ikke kioskmat for å være sunn - men de grove pølsebrødene smaker jo mye bedre! Spesielt sammen med baconpølse og rå løk. Og ketchup og sennep, da selvfølgelig.
Ja! rå løk glemte jeg, det blir jeg alltid veldig glad hvis de har. Og grove brød, som sagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 1/31/2014 at 11:48 AM, Djervekvinnen skrev:

Jeg går rett til smågodt hylla. Det er viktig at det er godt utvalg der! :D Bor dessverre på en plass med ingen kiosker og de butikkene har bare noen få skuffer smågodt. Så er jeg på en kiosk med godt utvalg, så FRÅTSER jeg. :w00t:

HELT enig. Selvplukk, altså. Skuffende hvor få kiosker og bensinstasjoner som har dette. Heldigvis har matbutikkene godt utvalg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 3:11 PM, Lica skrev:

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

Om dere ikke har standard oppskrifter på ting som er vegetarisk eller vegansk, men har noen slags menyoversikt, så hadde det vært superkjekt med en liten tekst om at dere kan lage vegetarisk/vegansk på forespørsel. Mange spør ikke etter ting som ikke står i menyen, selv om de fleste steder er enkle å lage til en. Glutenfrie alternativer er også veldig greit å ha, da fler og fler lever glutenfritt for tiden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 1/31/2014 at 11:56 AM, Tabris skrev:

Og har butikken relieff i smågodthylla, så er sjansen stor for at jeg kjøper det uansett hva jeg kom der for, spesielt hvis de har melkepletter i tillegg. :D

Da får du komme innom Europris her på Bogafjell :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 2/2/2014 at 7:34 PM, Tabris skrev:

Oj, takker for tips! Var der i går, faktisk, men kastet bare et raskt blikk på smågodthylla før jeg gikk videre. Det skal sjekkes ut! :D

Jeg jobba i går faktisk :) Ja det er bare å ta helt av,jeg skal passe på at vi alltid har det inne (jeg har ansvar for bestillingen) :P
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hadde en utrivelig opplevelse i går. Vi fikk hjemmelekser fra forrige privattime, der målet generelt er godt samspill og lydighet uten godbiter fremme, og vi fikk en spesifikk øvelse å fokusere på: hverdagslig lineføring, uten lokking og luring og bestikkelser. Ede skal ganske enkelt bare holde seg i posisjon fordi han aksepterer mitt lederskap, ikke fordi jeg bestikker ham med godis. Jeg har vært litt sløv og reluctant med de leksene, fordi det blir så dårlig stemning. Ede går skyhøyt i stress når jeg er bestemt og stiller krav. Det er ikke bare testing av lederskap og maktkamp, han blir redd. Som om han får angstanfall og hans verden raser sammen av at hans autonomitet trues. Jeg forstår ham. Samtidig er vi nødt til å få på plass lydighet uten godbiter tilgjengelig. Han MÅ noen ganger bare høre etter, med en eneste gang. Derfor må han ALLTID høre etter med en eneste gang, for han evner ikke skille en alvorlig situasjon fra en øvelse. Han er såpass kunnskapsløs om den naturvitenskapelige verden at han prøver hilse fysisk på mennesker inni forbipasserende biler. Fysikk forstår han seg ikke på. ..så instruktøren har rett og min indre pølsetante har feil. En kan ikke bare dille og dalle og shape og lokke og bestikke absolutt ALT med en så stor hund. Noen ganger må en stille KRAV til hunden som hunden må følge opp uten å stille spørsmål.  Lineføring er mange ganger en sånn situasjon, hvor en må kunne KREVE av hunden at den gjør nøyaktig som den får beskjed om.  ..men jeg er for soft til å være streng nok. Ble instruert til å bruke kroppen som blokkering. Rolig, behersket, men dominant, blokkere og presse ham til å rygge bakover om han passerer skotuppene mine, selvstendig fremoversøkende. Jeg vil gjerne ha resultatet. En hund jeg slipper å hele tiden fokusere på i bekymring for at han kan bryte posisjonen når vi manøvrerer på steder det skjer mye.  ..men metoden er ikke my cup of tea med akkurat denne hunden. Har forsøkt lure meg til å bruke shaping for å oppnå det samme, og det går stadig fremover. Ede kan gå et godt stykke uten noe i hånden, med kontakt, uten utbetalinger nå, men vi er langt fra i mål.  For å få fortgang har jeg blandet litt. Litt mindre godis, aldri i hånden, og høyere krav for å få opp fra lomma, samtidig som jeg har satt grenser ved metoden fra instruktør. Stresser han seg opp og ikke adlyder, men fortsetter bryte fremover, så "legger jeg ham i bakken" (høres så ille ut - det er bare en dekk ved litt press i halsbåndet, ikke så mye at han stritter i mot, bare en veiledning) og så må han ligge til han har stresset ned før vi fortsetter. Dette gikk SÅ fint 4/5 av turen i går. Han har forstått at jeg vil han skal holde hodet ved låret mitt, og han var såååå flink gutt til bare sporadiske godiser. Jeg var SÅ fornøyd med fremgangen. Så gikk vi tom for godis. Ede gikk umiddelbart opp i stress. Vi nærmet oss hjemme. Der er det mer godis.   Han.. Han våknet og må tisse. Kommer tilbake for å fullføre når det behager Herren.  ... Altså, det luktet tomt fra lommene og vi var nær hjemme igjen. Edeward identifies as a labrador når det kommer til mat. Han selger sjelen sin for en tørrforkule. Grønnsaker, blåbær, spaghetti, absolutt alt som ikke smaker direkte vondt er nom nom. Han til og med ser ut som The Cookie Monster.  JEG har kommunisert de spillereglene han nå forholder seg til som om de er naturlover. Vårt forhold er transaksjonelt. Jeg ber ham om noe og han gjør det mot betaling i godis. Det er sånn livet er.  Tomt for godis i lommene er en krisesituasjon, det er en force majeure, og det eneste som betyr noe da er å komme seg fortest mulig til nærmeste godis depot. Ede trodde vi hadde en felles forståelse av det der, men dumme, DUMME muttern sakket farten da han som ansvarsbevisst lagkamerat satte den opp for å hjelpe oss ut av knipa. Hun sakket farten og så forvandlet hun seg til et monster av en syk tyrann som holdt ham igjen og blokkerte og presset ham bakover og "la ham i bakken" og stilte seg til å pause på stedet hvil midt på veien uten mål og mening, med tomme lommer, bare et minutt fra matlageret. Ede gikk i harnisk. Han ble RASENDE. Noen øyeblikk der var jeg sikker på han ville BITE BRUTALT. Det der var på liv og død for ham. Han var så sint. Jeg var forberedt på en virkelig stygg slosskamp mellom oss to. Emergency situation modus kicked in og jeg holdt meg heldigvis iskald og rolig og var sta og bestemt i møte med en så rasende hund som jeg aldri har sett i levende live før. Han ville heldigvis bare gi uttrykk for hva han synes om å fjase bort tid på å ikke haste hurtigst mulig til matfatet og lot seg legge i bakken igjen, tydelig opprørt, tydelig skuffet, tydelig sjokkert over det elendige lederskapet til det dumme nautet som ikke forsto alvoret i situasjonen, men han tok det. Han aksepterte lederskapet og la seg ned. Ingen bitt. Vi kom oss hjem. Vel innenfor døren gjorde han alt han kunne for å beklage utbruddet sitt og skape god stemning igjen. Hoppet og jukket (jeg har avledet valpejukking uten å være sur og streng, så han tror nå tydeligvis det er en hyggelig gest) og var tydelig lei seg for episoden og ville forsikre seg om at relasjonen mellom oss to var fin igjen. ..for å få åpnet matskapet.  Det er ikke bare bare.  Den matmotivasjonen hans er en medalje med en bakside. Gull verdt, men det kjemiske symbolet for gull er også Au.  ... Prøver på en litt kortere lineføringstur i kveld, uten å tømme lommene. Viktig at det lukter innhold fra dem, tydeligvis.   
    • Uten å ha fått svar på spørsmålene fra Simira, som er høyst relevante, så lurer jeg på om hun kanskje synes det er kjedelig å bare gå? Hva slags aktiv rase er det? Vorsteher og border collie har svært ulike interesser og behov. Om det er vorsteher type aktiv rase har jeg ingen tips, men om det er den andre typen, så synes jeg selv det KAN hjelpe å gi hunden oppgaver mens vi går, som øvelser fra ulike former for (kreativ) lydighet.  Tilskudd av magnesium og omega 3 fettsyrer, samt større mengder fullspektret lys inn i øynene hjelper også mot stress på mer generelt grunnlag. Merker godt forskjell på valpen min, som sank veldig i stress kort tid etter påbegynt lysterapi og mer tid utendørs sammen med disse tilskuddene. Så økte han veldig i stress igjen da jeg begynte sløve og glemme gi ham omega 3 og magnesium. Da mener jeg ikke stressnivå døgnet gjennom, men peaks når han blir stresset. Tilskuddene tar brodden av det. ..på min. 
    • Det høres ut som du har et godt grunnlag, men det er vanskelig å si uten å se hunden. Noen typer, raser og individer er også bare lettgiret. Alder er også relevant. Hvor gammel er hunden? Er hun fulgt opp hos veterinær, og er frisk? Alle signalene på stress kan også være signaler på smerte og ubehag. Og så er spørsmålet hvordan hun får løpt fra seg og hodearbeid. Kanskje hodearbeidet er for mye, for vanskelig, eller for lite? Løper hun i hundegård, løpetur med deg? Hvordan ser dagsrutinen deres ut?
    • Jeg lurer på om det er noen her inne som har tips å gi til å roe ned en veldig giret og stresset hund på tur. Hunden min er en veldig aktiv rase, så vi lar henne alltid få løpt fra seg og brukt hodet litt før vi går tur. Likevel har jeg lagt merke til flere tegn på stress; hun rister seg og piper MYE, gjesper, kaver frem og tilbake, drar mye i båndet og biter i båndet når vi stopper. Jeg ønsker så gjerne å lære henne å gå fint i bånd og få bedre kontakt med henne, men det er utfordrende når hun er så stresset. Så langt har jeg prøvd å ta pauser i løpet av turen, gjøre godbit-søk og belønne henne hver gang hun tar kontakt, men det skjer sjeldent. Har noen av dere erfaring med dette, eller tips som kan hjelpe? Jeg setter stor pris på alle innspill! Takk på forhånd!
    • Hei, altså dette er egentlig ikke noe problem bare et visst familiemedlem holder ham inne om morgenen. Ellers har han program han, masse trim - får han mer så hadde han kunnet risikere belastningsskader så jeg har kuttet litt ned på det, bilturer, lek osv, her er det full rulle nesten til leggetid og utenom en tid på dagen jeg ofte trener. Han har luke og kan gå ut i hundegården som han vil når døra ut er låst (han åpner dører selv), men det er mest for å ligge der og glane eller tisse. Om han ikke har 50-100 meter å løpe på så er det nesten ingen vits med gjerde for den typen hund, en hundegård er bare en startgrop for ham. Men på det nye stedet vi flytter vil han få det sånn, med 1.5 meter høyt gjerde. Og det har vi bestemt uavhengig av dere akuratt pga denne uvanen hans med å stikke av (flytte skulle vi uansett). Før har det gått hunder fritt her i alle år, de har åpnet dørne på huset selv og gått inn og ut som de ville, og det har aldri vært noe problem, men nå har det blitt det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...