Gå til innhold
Hundesonen.no

Er magedreining en bekymring på miniatyrer?


Guest Klematis
 Share

Recommended Posts

Guest Klematis

Jeg har lest at det så å si utelukkende forekommer på store hunder, men jeg kan ikke la være å lure litt på om jeg bør tenke litt nøye over det likevel ift. fòring og turgåing.

Nå trener vi aldri hardt, vi går tur, og han løper en del løs.

Vet ikke om det er relevant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke brukt energi på å være redd for det i alle fall. Det er hunder med dyp brystkasse som vel er mest utsatt.

Ta forbehold ved å ikke gi hunden mat rett før tur/aktivitet. Men jeg bruker aldri energi på å bekymre meg for min minihund i alle fall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle hunder kan få det såvidt jeg vet, men noen raser er mer utsatt enn andre. Jeg har aldri tenkt over når jeg forer i forhold til når jeg går tur, men det er sikkert lurt å gjøre. Ingen grunn til å bekymre seg med mindre man har en utsatt rase da.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er superbekymret, nær paranoid, for magedreining. Sikkert mye mer bekymret enn jeg burde være, men sånn er nå det. Gir aldri mat før tur eller planlagt fysisk aktivitet. Gir mat noe etter vi har kommet hjem fra tur, men sjeldent lenge etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det er vel ikke veldig vanlig, og ikke noe jeg ville brukt mye energi på å bekymre meg for, men de kan få magedreining de også. Da bernern min fikk magedreining hadde veterinæren operert en dverg dach for magedreining samme uke :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos små raser er det kanskje mer utbredt med tarmsleng? Hos oss er det i alle fall strengt forbudt med all slags "hemsing", risting av leker, herjing o.l. nettopp med tanke på tarmsleng (og magedreining). Vet om to små hunder som døde tidlig pga nettopp dette - uskyldig risting av leke under drakamp :/

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Skal en tenke ikke mat før under og etter tur menngodbiter da? Hva med dem. Og hvor lenge skal en vente. En, to timer før tur og en til to timer etter tur også tur på to timer da er en oppe i seks tmer så må en legge til tid en er borte også. Nei det har ikke gjort men roet ned både hund og meg etter tur også foret. Har ikke tid til å vente i all evighet. Har jo jobb og skal sove

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, guri. Det er mange hensyn jeg IKKE tar i hundeholdet mitt skjønner jeg. Aldri verden om jeg kommer til å bekymre meg for alt mulig - da er det mange hensyn som burde vært tatt. Er det virkelig nødvendig? Jeg dømmer ingen, men det høres slitsomt ut å bekymre seg for ting som ikke egentlig kan sies å være et dokumentert eller mye omtalt problem. Mine hunder har også alltid mat fremme (spiser lite av den da) og får leke og herje etter kunstens regler. Aldri falt meg inn at det er farlig..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

våre har også maten fremme hele tiden.

jeg er redd for magedreining, og dersom en av de skulle bli slapp en dag er det det første jeg bekymrer meg for.

jeg vil tro sjangsen for magedreinign er større om de får mat bare en eller to ganger om dagen, for da blir jo magesekken større og får mer momentum under lek. når de har for fremme hele dagen spiser de et par kuler nå og da når de er sultne, og de er langt fra matvrak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...