Jump to content
Hundesonen.no

The Cove - året har begynt


Guest
 Share

Recommended Posts

http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1076063

On January 17, 2014, over 250 bottlenose dolphins were herded into a small trapping cove in Taiji, Japan, made infamous by the Academy Award-winning film, The Cove. The dolphins will be held until the brutal process of selection for the aquarium industry begins, which could begin as early as sunrise January 18.

Among the captives in this community is a young albino bottlenose dolphin, an extremely rare child, and one which is likely to be among those kidnapped. The considerable monetary value of this albino and the other dolphins taken captive is established by aquariums and marine parks, modeled generally after the U.S. aquarium industry, that make millions from using dolphins as entertainment. The incentive to drive these dolphins is made lucrative by this monetary incentive more than any other.

Link to comment
Share on other sites

Jeg så en gang et program om delfiner og deres cognitive evner. Flere av forskerne mente delfiner burde få samme rettigheter som mennesker pga deres utrolige intelligens og at de på mange måter er veldig like mennesker.

Delfiner har et like stort følesesspekter som mennesker sa de i den dokumentaren..

Hvordan kan det da være lov å slakte ned 24000 hvert år på brutalt vis???

Hvorfor er den menneskelige art så ubeskrivelig ond og egoistisk??? Jeg gremmes!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg håper at historien om lille "angel" nå når de store mediebyråene. Den lille baby-delfinen kan sees her med det som antas å være hennes foreldre, mens de er fanget i "the cove" :(

sea-shepherd-cove-guardian-pod-taiji.jpg

Den er nå tatt fra flokken sin og plassert i et lite basseng med flere andre delfiner på "Taiji whale museum". Det lå en video ute på youtube i går, som nå er fjernet. Jeg så den i går, det er hjerteskjærende å se den lille hvite baby-delfinen svømme urolig rundt i bassenget. Man trenger ikke være delfinspesialist for å se et dyr som er stressa. Bassenget er omtrent på størrelse med et plaskebasseng man setter opp i hagen til barn. Jeg får så vondt i meg at jeg bare må ta pauser fra det hele, men samtidig går jeg med en konstant uro av å ville gjøre noe. Får så lyst å reise bort og utøve fifth freedom for animals, men … Det er vel ikke sånn verden fungerer :( Men fader, så SINNSYKT FORJÂVLIG dette er :cry:

Les mer om "angel" her : http://www.onegreenplanet.org/news/angel-the-rare-albino-dolphin-now-at-the-taiji-whale-museum-video/

--------

Som vanlig, det er økonomien som driver dette framover.

"The only reason that this dolphin drive is really happening in Taiji is because of the demand from marine aquariums around the world." - Captain Paul Watson

Det er en ting vi her på forumet kan gjøre: vi kan oppfordre hverandre, familie og venner til å IKKE BESØKE DELFINARIUMS. Ikke støtt denne groteske dyremishandlingen med penger. For det er våre besøk som bidrar til å opprettholde delfinjakten, Taiji - bukta hadde ikke trengt å være i drift hvis ingen ønsket å se delfiner i fangenskap. Uten etterspørsel dør tilbudet ut. Og deflinene får være i fred i havet. Vi kan enda se delfiner - i det fri…. der de hører til…!!

-----

Yoko Ono (Lennon) har nå skrevet åpent brev til de Japanske slaktere...

http://imaginepeace.com/archives/20166

"The way you are insisting on a big celebration of killing so many Dolphins and kidnapping some of them to sell to the zoos and restaurants at this very politically sensitive time, will make the children of the world hate the Japanese."

Link to comment
Share on other sites

http://news.discovery.com/animals/whales-dolphins/where-do-performance-dolphins-come-from-1401201.htm

"Captain Paul Watson of the Sea Shepherd Conservation Society and his team were also observing the Taiji event. Their team reports that, based on information from previous years, many of the Taiji dolphins get shipped to Mexico, Turkey, Dubai, China, Hong Kong, Taiwan, Korea and other parts of Japan.

But aquariums in the United States still attempt to import dolphins from places like Japan and Russia, where reports of inhumane treatment of animals are common. In 2012, for example, SeaWorld attempted to obtain a permit to import a Pacific white-sided dolphin from Japan that was identified to have been born in captivity."

Igjen: kjenner du noen som skal på ferietur? Si i fra…. Ikke kjøp billetter til definshow.

Link to comment
Share on other sites

Bare lurer jeg, sitter og ser på the cove nå, og de sier kommersiell hvalfangst ikke er lov, men japan bruker smutthullet at det er lov å fange til forskning. hva gjør norge?

Norge reserverte seg mot totalforbudet i 1993.

http://www.hvalfangst.info/informasjon/politikk/forvalntningen/

Link to comment
Share on other sites

Bare lurer jeg, sitter og ser på the cove nå, og de sier kommersiell hvalfangst ikke er lov, men japan bruker smutthullet at det er lov å fange til forskning. hva gjør norge?

Norge reserverte seg mot en stans av hvalfangsten (Norsk arroganse på sitt beste...eller værste bli vel mer riktig), men gikk med på en midlertidig stopp i fangsten på vågehval til man visste mer om bestandsstørrelse etc.

Link to comment
Share on other sites

Åh, hjertet blør av sånt, syns det er fryktelig å se på programmet om hvalfangsten Japan bedriver, det er jo med Sea Shepherds, men dette også, det er forferdelig!

Hvordan er det forskning å hale hvaler opp på dekk etter harpun eller hva det nå var de spidder de stakkars dyra med for så å slakte å bruke dem som mat, blandt annet på japanske barneskoler.. De spiser hval til lunsj ganske regelmessig høres det ut som, de skolebarna der borte.

Jeg ser ikke på animal planet om det er program med delfin akvarium, eller spekkhogger heller for den saks skyld, hvorfor er det så fantastisk å se så store dyr i små bassenger mens de gjør "fantastiske" kunster isteden for fri og lykkelige, naturlig i sitt rette element, havet!?

Link to comment
Share on other sites

Et supert tips: nydelige fair-trade armbånd produsert på costa rica gir 20% av salgsinntektene til teamet bak the cove (resten går til befolkningen som er fattige, win-win!)

http://puravidabracelets.com/collections/animal-awareness/products/save-the-dolphins-platinum 153NOK inkludert frakt

http://puravidabracelets.com/collections/animal-awareness/products/save-the-dolphins-braided 122NOK inludert frakt

http://puravidabracelets.com/collections/animal-awareness/products/save-the-dolphins 91NOK inkludert frakt

En ny delfingruppe er drevet inn i Taiji igjen i kveld, med mer utvelgelse for fangenskap og mer drap for kjøtt.

En spekkhugger i Amerika kan bli satt fri: http://m.huffpost.com/us/entry/4670149

Link to comment
Share on other sites

Er det blitt noen endringer etter at The Cove kom ut?

Den største endringen er vel at folk SIER I FRA, KUNNSKAPEN ØKER :) Det er et enormt negativt press på Japan og Taiji-jegerene. De som slakter delfinene og fanger de inn til fangenskap i akvarium verden rundt får omtrent drapstrusler daglig. Jegerene må skjule hele bukta de slakter delfinene i med presenning for å skjule ondskapen fra fotografene som har omringet området. Jegerene pakker også inn delfinene som fanges til fangenskap med presenning og dekker til alt dødt kjøtt for at ingen ting skal dokumenteres. Salget av delfinkjøtt går ned i takt med at lokalbefolkningen forstår hva dette går ut på (og at kjøttet er sterkt forurenset med tungmetall pga lokal forurensning i havet utenfor den japanske kyst, slik at det egentlig ikke kvalifiserer til mennesklig næring).

Men vi ser jo, der som i Norge, Island og på Færøyene, så er "kulturdelen" av det så innmari tung å lempe vekk. Det er som om tradisjon er en unnskyldning for lidelse, men det ser vi jo også er sterkt tilstede blandt mennesker ifht f.eks omskjæring av jenter i afrika (og resten av verden for de som utvandrer). Så fort man klarer å lempe vekk dette behovet for å tviholde på tradisjoner, får man fortere bukt med lidelsene.

Link to comment
Share on other sites

Her er The Cove for de som ikke har sett den, men kan tenke seg å gjøre det (jeg har ikke kommet så langt enda, får se hva jeg klarer etter hvert).

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mc2arU61LSg

Så ikke hele sammenhengende, bare litt her og der... Jeg gråter. Jeg har visst om dette lenge, har ikke turd å se filmen... Det er så ****** jeg har ikke ord. For en fantastisk man han Rick er.

Det samme foregår i større skala på Færøyene...

Når skal dette ta slutt???

Link to comment
Share on other sites

Kan jeg få en input om hva som skjer på Færøyene? Gjerne bare kort og ikke linker til utfyllende artikler. Har lest nok om the Cove og alle andre saker som går i verden, og har fått nok innblikk i dyretorturen. Men ikke hørt noe om Færøyene dessverre :/ Og jeg ser noen skrev noe ang jakt på hval med harpun.. Jeg trodde jaktmetodene var blitt modernisert? Hvilke metoder brukes i Norge/Norden kontra Japan/Asia? Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

På færøyene bruker de båter og driver flokker med grindhval inn i bestemte bukter hvor de blir møtt av en folkemasse med redskaper som dyrene blir stukket ihjel med. De regner det blant annet som en manndomsprøve å drepe hval på den måten. En av de mest motbydelige formene for jakt på noe som helst dyr, etter min mening.

EDIT: Norge bruker vel, som japan, sprengharpuner. Avliver sikkert dyret fort nok om det treffer riktig, men det er det jo ikke alltid de gjør, og det tar en hval temmelig lang tid å blø ihjel. Man kan jo bare håpe at sjokket og stresset tar livet av dem før blodtapet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...