Gå til innhold
Hundesonen.no

Pris på hundekjøp utland vs Norge?


Shlush
 Share

Recommended Posts

Siden jeg vurderer kjøp av hund fra et land litt lengre unna så har jeg blitt litt mer obs på dette med pris. :-)

I norge er prisen jevn. Det er som regel samme pris på f.eks en schæfer uansett om stamtavla er spennende og full av resultater eller ikke. Jeg føler dette er litt annerledes i utlandet, der en GOD kombinasjon kanskje koster en tusenlapp eller to mer enn en normal kombinasjon.

Men norge er jevnt over dyre i pris på rasehunder. F.eks en hollandsk gjeterhund koster vell fort 10000-12000 i norge/sverige men "bare" rundt 7000 i finland. hehe! Det samme gjelder flere raser, mye billigere enn Norge.

Hvordan er prisen på deres rase i de forskjellige landene?? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prisen på min rase i Tsjekkia der jeg skal ha valp fra nå, ligger på 800 EURO (skjønt, jeg betaler ikke noe for valpen da - det ansees som parringsvalp). Her i Norge er vel prisen nå rundt 13 000 kr - tror jeg... jeg har ikke kjøpt hund siden 2008, da betalte jeg 10 000 kr. Jeg aner ikke hva prisen ligger på i andre land, må jeg innrømme :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke hva valpeprisene ligger på i så mange andre land, men jeg vet i hvert fall at noen land opererer med to typer stamtavle, og at det utgjør en viss prisforskjell. Min australske valpekjøper fortalte at du kan kjøpe hunden som pet, eller du kjøper den med fulle rettigheter. Da koster den mer, men du har mulighet til å bruke den i offisielle konkurranser og i avl.

I USA gjør de vel mye det samme, men selger pet ferdig kastrert som valp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har betalt 9.500-12.500 for min Siberians fra utlandet. I Norge koster en av showlinjer 12-13.000. Prisen varierer med stamtavle og valutakurs. Men alt i alt er jo alle importene mine dyrere enn en valp på 13.000 kjøpt i Norge pga toll, frakt, omregistrering osv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg/ moren min har kjøpt hund i Finland for 1000 euro (ca 8400kr) og vi har også kjøpt en fra Spania til 750 (ca. 6300kr), og til sist en fra sverige som kostet 12000( da ca 10200kr). i Norge nå har prisen gått opp til 13000 for en eurasier valp.

Den fra Spania ble billigere enn en norsk valp, den i Finland hadde blitt litt billigere bare, men da overnattet vi i flere døgn og dro på utstilling i samme slengen så da tjente vi inn litt der (vi ville dratt til Finland å stilt en gang uansett).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min var vel noen tusenlapper billigere i Sverige enn om jeg skulle kjøpt fra Norge. Men det er som de andre sier her, med reise (var på et besøk + henting), moms og omregistrering til nkk ble ikke totalsummen noe mindre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min "billigste" hund (unntak av parrings"valpen" jeg nå har) var en omplasseringshund fra Slovenia som jeg fikk.. Frakten kom vel på et par/tre tusen (ble tilsendt usett)..

Men de engelske oppdretterne av beardiser vet å ta betalt omtrent norske priser nå hundene skal eksporteres, også selges kullsøsknene for omtrent halvparten der borte.

I Sverige er vel beardisene omtrent en tusenlapp billigere, kanskje to. Men med moms blir det jo klart mer likevel.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Ungarn varierer det fra oppdretter til oppdretter. Hos min så betalte jeg samme pris som de ligger på i Norge, men det skal sies at jeg ser veldig godt forskjell på hennes hunder og de 300 Euro akitaene jeg møter på i parken.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...