Nirm Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Har noen gode oppskrifter på dette? Som smaker godt, og ikke smaker gummi eller papp. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Benedicte Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Jeg har noen oppskrifter på glutenfri pizzabunn liggende, men bunnen blir aldri skikkelig sprø og god syns jeg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Jeg har en pizzabunn som T lager, den er veldig god. Skal se om jeg finner oppskriften når jeg kommer hjem. Burgerbrød derimot har jeg ingen god på. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Jeg synes det er klin hakke umulig å få til noe som likner spiselig med KUN glutenfritt mel. Så jeg blander med litt speltmel (som skal ha en "mykere" type gluten - funker fint for meg i hvert fall) Viktig at man baker deigen ganske løs (så løs man kan ha den uten at den klistrer) Blir bra deig til både pizzabunn og burgerbrød/rundstykker Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tinkie Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Funker Jyttemjøl for deg, @Nirm ? Fikk supergode burgerbrød av en venninne som bakte på jyttemjøl. Naturlig fritt for gluten, reklamerer de med. Kan få oppskriften for deg om det er noe vits Jeg har oppdaget at jeg ikke tåler spelt heller, så det å blande speltmel i det glutenfrie melet funker ikke for min del. Men DURUMHVETE går fortsatt fint. Herregud. Rare kroppen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Har ikke oppskrift på pizzabunner, for lager på "feelingen". Men ønsker man sprø brunn så er tynn bunn som forhåndsstekes det beste tipset mitt. Høy varme og tynn bunn. Styrer unna toro sine grove poser, de syns jeg får en ekkel bismak på deigen. Og jeg liker ikke konsistensen man får med fibuerhusk, føles som vassen sagflis. Tror jeg liker papp bedre enn gummi Hverken speltmel eller durumhvete er glutenfritt, så er glutenfritt målet så styr unna dem. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 6. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Glutenfritt er viktig, så det er ikke aktuelt å blande inn andre meltyper som inneholder gluten (det ligger litt i ordet glutenfritt at det skal være fritt for gluten ) Og jeg har vel bevist at jeg ikke kan bake, så jeg er avhengig av oppskrifter. @Tinkie Vil gjerne ha oppskrift på burgerbrød! Jeg har jo akkurat bestilt meg vegansk burgerbok, og da må man jo ha burgerbrød! @ Og vil ha T sin pizzabunn! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Poter Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Lagde pizzabunn på jyttemel og det smakte skrekkelig Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Vi har laget pizzabunn et par ganger med toro sin glutenfrie melblanding. Det ble veldig bra halvparten av gangene, og dårlig resten. Aner ikke hvorfor :/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tinkie Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Oppskriften: 333 g (5,3 dl) jyttemjøl 1 ts salt 50 g gjær 1 ts sukker 1,5 dl vann 2 dl melk (eller din favoritterstatning, f.eks. havremelk, siden du spiser vegansk) Ha det tørre i en bolle. Varm opp det våte til omtrent fingertemp. og bland i gjæren. Hell så det våte oppi det tørre og bland. Trill ut burgerbrød, og la dem etterheve i 30-60 minutter. Dryss gjerne sesamfrø over! Siden du ikke spiser sukker, @Nirm , ville jeg tilsatt 2 ss fiberhusk og byttet ut halvparten av vannet med boblevann dersom selv 1 ts sukker er for mye til at du ikke vil ha det i. Gjæren trenger egentlig litt sukker for å heve, men fiberhusk og boblevann gjør også sitt for deigen 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Fungerer stevia? sånn istedenfor sukker? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tinkie Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Fungerer stevia? sånn istedenfor sukker? Spør du meg eller Nirm? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 6. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Trur du må spørre Tinkie, for jeg kan ikke bake som dere vet. Men i følge en av mine bakorakler (som har fått pizzabunnchallenge denne uka), så brukte hun sirup. Og kan jo kanskje bruke agave nektar eller noe? Går jo an å bare teste... Men takk! Den skal testes ut (med min fantastiske rismelk! ) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
xxx12345 Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Som et generelt tips så er mye av lavkarbooppskriftene også glutenfrie, da de benytter alternativer som sesammel, solsikkemel osv. Men de har både egg og ost i som regel da, som kanskje ikke funker på vegansk kosthold. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 4 Stjerners Italiensk Pizza (linnsglutenfrieverden) 4 Stjerners Italiensk Pizza Jeg har (Noe som jeg tror de fleste med Cøliaki har) alltid hatt stooore problemer med å lage pizza. Tynn og pistrete bunn, med tonner av kjøttdeig og grønnsaker på - noen som kjenner seg igjen? =)Helt til jeg fikk en genial oppskrift av en venninne. Den var opprinnelig laget med hvetemel, men jeg byttet bare det ut med Semper sitt lyse mel så ordnet det seg. Dette er ikke pizzabunn av den vanlige typen, men sånn tynn italiensk sprø bunn, som bare smaker kjempegodt. Denne pizzaen har jeg gitt til venner og familie, både folk med og uten Cøliaki, og alle syns den er kjempegod. Dette er noe man trygt kan servere til alle.Ca en stor (tynn pizza) - Pleier å lage mer enn oppskrift, til to personer bør man iallfall doble denDeig4dl mel Semper(Kan bruke lyst, men har også brukt grovt med fiber, og det har gått veldig bra det også)1ts salt1,5dl fingervarmt vann1/2 pk gjær (Jeg er flinkest med tørrgjær, men det er det samme hva man bruker)1 ts olivnoljeSkal i ovnen på 300 grader, eller maks av ovnens varme.Bland mel, salt og (tørr)gjær. Ha det sammen med vann, bland godt. Pleier å spørre samboeren min om han orker å røre for meg, slik at det blir ordentlig blandet; nei, har ennå ikke skaffet meg kjøkkenmaskin, men det står høyt på listen min=) Trenger egentlig ikke kjøkkenmaskin når jeg har han, heller! Jeg pleier å la deigen heve under kjøkkenhåndkle over vasken med varmt vann, da er jeg sikker på den får nok varme.Kjevler den ut til den er så tynn at det ikke går mer, og smører på hvitløk og tomatpurè. Legger så ost over, og setter i ovnen i 7 minutter.Tar den ut og legger på spansk skinke, cherrytomater og ruccolasalat. Serveres med god rømmedressing og salat ved siden av. Dette er en utrolig enkel oppskrift som tar veldig lite tid=) Og den smaker virkelig som ekte italiensk sprø deilig pizza! =) Vi pleier å doble den og kjevle den EKSTREMT tynt og blir da til to langpanner. Lag så tynt som fysisk mulig sier T fra kjøkkenet! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MorBilly Skrevet 6. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2014 Schär har et mel som er glimrende til pizza. Mix B-breadmix. Gul pose. Den ble helt perfekt og min glutenspisende mann merket ikke forskjellen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Benedicte Skrevet 13. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 13. Februar 2014 Vi pleier å doble den og kjevle den EKSTREMT tynt og blir da til to langpanner. Lag så tynt som fysisk mulig sier T fra kjøkkenet! Vi prøvde denne oppskriften sist, og det er den beste hjemmelagde pizzaen vi har smakt! Skal lage den i kveld også 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 13. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 13. Februar 2014 Vi prøvde denne oppskriften sist, og det er den beste hjemmelagde pizzaen vi har smakt! Skal lage den i kveld også det er verdens beste oppskrift Bra flere liker den Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 13. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 13. Februar 2014 Må ha med meg denne tråden, mistenker glutenintoleranse hjå sambo, og den oppskrifta såg lekker ut. Er det ellers nokre glutenfrie tortillas som går greit å bruke som pizzabotnar for dagar eg er lat? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bernertryne Skrevet 13. Februar 2014 Rapporter Share Skrevet 13. Februar 2014 Dette blir litt på siden av tema uten å være åff tåpik, men mer en fun fact: Jeg lurte på hvorfor de på italienske dagligvaren her importerte italiensk mel og hva i all verden var forskjellen, og damen som jobber der sier det er noe gæli med norsk mel og ikke rart folk har glutenallergier, i italia har visstnok så og si ingen glutenallergi. Melet de bruker der nede er mye lettere enn det norske, flere gluten-allergikere, inklusive hun selv, som fint kunne spise bakverk med italiensk mel, sa hun. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.