Jump to content
Hundesonen.no

Jogging med ung hund


ingvildoline
 Share

Recommended Posts

Samboeren min er "under opptrening", og er derfor begynt å jogge igjen. En av grunnene til at han ville ha hund var at han ønsket en treningskompis som kunne jogge sammen med seg.

Meesha er nå 5,5 mnd. gammel, og har vært med på joggetur med sambo noen ganger. Sambo har hver gang spurt meg om det er ok at han tar han med, for han vet hvor hønemor jeg er. Det er kanskje også litt hønemor av meg å opprette denne tråden, men jeg vil være helt sikker.

Er det ok for en 5,5 mnd. gammel hund å bli med på joggetur en-to dager i uka (enkelte uker ingen ganger)? Det er snakk om en joggetur på tilsammen ca. en halvtime, langs asfalt, flat vei. De går aktivt i starten, jogger 10 min., har pause i fire minutter, jogger i fire, pause i fire, jogger i fire, også går de "ned".

Jeg tenker at man må se an hunden, men selvfølgelig tenker jeg på leddene læll. Meesha henger godt med, virker til å like joggeturene godt, og ang. intensitet og lengde på turen er det sambo det står på og ikke hunden, etter det han sier.

Er dette ok?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil mene det er ok. Fordel om unghunden/valpen kan løpe løs, og selvsagt ikke de lengste turene helt i starten.

Han kan dessverre ikke løpe løs siden vi bor i sentrum, og joggeturene som regel foregår her. Men jeg skal foreslå det for samboeren min, at han kan ta han med seg litt avsidesliggende steder og kneppe på langlina, dersom vi får lånt oss en bil.

Turene er ganske korte. De vil ikke overstige en halvtime før Meesha er fylt året (og gjerne røntget i hue og ræva).

Link to comment
Share on other sites

Kan de ikke jogge på grus/skogbunn? :)

Men ja, det er nok ikke skadelig med så lite, men grus er selvsagt å foretrekke, både for hund og eier :) Dere bor jo fint slik dere kan gå opp Løvstakken? Å gå fort/jogge opp dit er jo mye bedre trening for samboer, hehe :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil fortsatt mene det er ok. Tror altfor mange overdriver hvor forsiktig man skal være med valper/unghunder, men til en viss grad skal de få styre tempoet selv. Holder hun tempo til samboeren din uten problemer, ville ikke jeg vært noe bekymret. Når jeg sier løs, så er det fordi hun ikke skal trekke så mye i den alderen, men hun kreperer nok neppe av det heller :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Så flott å få disse tilbakemeldingene! Godt å vite at vi ikke gjør noe "skadelig" for hunden. Grus eller lignende underlag er selvfølgelig å foretrekke både for store og små. Det er bare ikke så enkelt å komme seg dit når vi bor i en asfaltjungel uten bestandig tilgang på bil, og sambo helst jogger sent på kvelden :)

@Ane Jeg skal foreslå Løvstakken for sambo. Jeg har bodd i Bergen et halvt år og er enda ikke såpass kjent at jeg vet hvor det er, hehe :D OT, men: gå tur der sammen en dag? Så får jeg sett litt!

@Marjan Han holder tempoet godt, går visstnok uten å trekke, men likevel med mye energi og "power" om du skjønner. Vi er så nøye vi bare kan på at han ikke skal trekke i båndet :P

Link to comment
Share on other sites

@Ane Jeg skal foreslå Løvstakken for sambo. Jeg har bodd i Bergen et halvt år og er enda ikke såpass kjent at jeg vet hvor det er, hehe :D OT, men: gå tur der sammen en dag? Så får jeg sett litt!

Har aldri bodd i nærheten, og gått på Løvstakken den siden, men det skal da gå noen stier opp fra Danmarksplass :)

Her feks:

http://www.lommekjent.no/ruter/1582597

Link to comment
Share on other sites

Jeg jogget med Inya fra hun var fire-fem mnd. Jeg løper mest i en lysløype så underlaget er jo mykt. men det blir en del på asfalt også. Veterinærene der jeg jobber mente det bare var fint for henne :)
(nå skal det nevnes at jeg ikke er noen superatlet, så de første mnd var det tre ganger i uka, ca 2 km hver gang :icon_redface: )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ikke bekymret meg for turer av kaliberet du skisserer i startinnlegget, selv om de går på asfalt. På sikt med lengre turer og hyppigere løping så er selvfølgelig det beste om det er mykere underlag, evt om det er en veiskulder som hunden kan løpe på, men litt tåler de jo faktisk. Den største utfordringen med lengre turer med løping eller sykling i bånd kan være at hunden synes det rett og slett blir kjedelig med det monotone bevegelsesmønsteret, men det løses jo enkelt med og løpe plasser hvor hunden hele eller deler av turen kan løpe løs, eller løpe med magebelte og sele så hunden kan trekke om den er ivrig og har lyst til det, evt løpe med fleksiline så hunden har litt større bevegelsesfrihet og kan svinse litt mer rundt :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Enig med de andre.  :thumbsup:

Men hva med å bruke et flexibånd? Så kan han vimse litt, gå i grøfta (hvis det er noe, da) og sånt, mens samboeren din løper? 

Har bevisst unngått å bruke flexiline, da vi på valpekurs fikk beskjed om at dette var noe man burde vente med til hunden har lært seg å "alltid" gå pent i bånd. Trekk i flexiline = mer line, ikke sant. Dog utelukker jeg ikke at magebelte, sele og flexiline vil bli brukt etterhvert :)

Han trekker forøvrig ikke, løper ved fot evt. litt foran på slakt bånd :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Det går ihvertfall sti opp til Løvstakken fra Gyldenpris, like bak blokkene :)

Stien fra Gyldenpris går delvis gjennom myr, beware! Men fra "lysløypa" ved Matkroken i Lien er det brukbart hele veien opp, noe gjørmete i perioder, men god sti ellers. Ellers er det stier opp fra Langeskogen/Rema på Paradis, og Grønnestølen og Bjørge.

Anbefaler også Damsgårdsfjellet, få folk, ikke så veldig bratt, mange muligheter for korte og lengre turer! Men da må du vel ta buss. Jeg var en gang på sykkeltur rundt Midtun/Fana/Sandbotn (?), der var det veldig fine veier! Kanskje ikke så langt fra dere.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...