Jump to content
Hundesonen.no

Ølenutstillinga 2014


mokken
 Share

Recommended Posts

Må forvente veldig få påmeldte mtp antall dommere??

Reiser ikke i år til tross for storcert motsatt dag.

Meget mulig, kan ærlig talt ikke huske hvor mange ringer de har pleid å ha der nede. 8?

Håper ikke vi får dommerbytte, det er kun dommeren som er årsaken til at jeg "risikerer" å måtte stå opp kl 04 i på en frihelg :lol:

Edit, @

Nå kom jeg på! Det har blitt bortimot umulig å få overnatting i Ølen hvor de tillater hund. Kanskje arrangøren forventer færre reisende?

Edited by *mokken*
Link to comment
Share on other sites

Er det noen som vet hvordan Anne Indergaard er? :)

Har ikke stilt for henne selv, men har det fra flere hold at hun er en meget dyktig og hyggelig dame. Meld på Action! :ahappy:

I hovedsak pga av dommer at jeg risikirer å måtte stå opp midt i natten :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har ikke stilt for henne selv, men har det fra flere hold at hun er en meget dyktig og hyggelig dame. Meld på Action! :ahappy:

I hovedsak pga av dommer at jeg risikirer å måtte stå opp midt i natten :P

Jeg vurderer det :P Hmm.. Er det noen som har stilt belger for henne? :)

Link to comment
Share on other sites

Vurderer å ta turen for å glo på collies, og eventuelt andre pelssaker. Er jeg heldig får jeg med meg sambo, så han får se om han ser noen raser han liker rent utseende messig. :P (Stort sett alt som er fluffy er mer enn ok for han :P )

EDIT: Om ikke sambo vil aner jeg en mulighet for å sitte på med enten onkelen hans om han skal med schäferene sine og hvilken vei han kjører, eller ei jeg kjenner som har noen havanaiser. Time will tell :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg stiller alle mine, dvs en tispevalp, en hanvalp, en tispe åpen unghundklasse, en tispe åpenklasse og en hanhund åpen unghundklasse. I tillegg kommer to valper fra Adventurekullet, så det mangler kun en av "mine". Det blir spennende og travelt. Så mange har jeg aldri stilt før.

Hadde vært kult å hatt med meg en Champion hjem, men tror ikke hun er helt klar etter fødselen til å slå ut unge, spreke unghundtisper.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Noen som vet når PM kommer?

Jeg og flere har "kranglet" litt på dette på fbsiden deres, jeg kommer jo fra bergen, må finne ferger som går opp i opp osv.. Så jeg er faktisk dritskuffet om de ikke får den ut innen dagen nå, jeg boikotter ølen neste år tror jeg om de ikke får ut fingeren. Jeg ringte til hoteller/overnattingsplasser rundt i ølen igår, og det begynner bli riiimelig fullt.. Det var 1-2 rom ledige, maks. Og da ville de helst at hundene sov i bilen osv. (Må nesten overnatte vi, om vi har oppmøte kl 9)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...