Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til nyttårsmiddag


buddy13
 Share

Recommended Posts

Tja, jeg feirer egentlig ikke nyttårsaften, men det er da en hyggelig anledning for en god middag :) Mannen har fått bestemme hovedretten, og det blir elgbiff! Så da håper jeg noen kreative soniser har noen knakende gode tips til tilbehør, forrett og dessert :)

Jeg tenkte en enkel, liten forrett (siden det liksom er en "fin" middag + greit å begynne litt "forsiktig" og bare kose seg) - men hva? Mannebeinet er allergisk mot fisk/sjømat og skalldyr, ellers er vi altetende begge to. Hvilke små forretter "passer" sammen med kjøtthovedrett? Det er jo bare meg og han (og bikkja da, men han får nøye seg med hundemat), så er ikke så nøye om det ikke passer sammen heller, men jeg er helt blank.

Hovedretten blir som sagt elgbiff. Til tilbehør hadde jeg planer om soppstuing, rosenkål, tyttebærsyltetøy og en eller annen saus. Hvilken saus synes dere er best på vilt? Pleier å bruke bernaisesaus, men kanskje prøve noe anna, for en gangs skyld.. Og ville dere hatt med poteter, eller blir det nok likevel?

Til dessert tenkte jeg sjokolademousse med daimkuler oppå, servert i litt fine glass som har stått i kjøleskapet over natta. Vurderte multekrem en stund, men vi spiste oss dårlige på det i jula, så allright med litt variasjon….

Og så drikke da. "Må" man ha rødvin til viltkjøtt, eller funker hvitvin også? Kommer vel helt ann på smak, behag og vinmerke, men sånn generelt? Har bare hvitvin i hus for tiden, siden jeg ga bort all rødvinen i gave (liker ikke rødvin). Og øl da, men det drikker jeg heller ikke, så det får evt mannen helle i seg.

Og til sist i masetråden min lurer jeg på hva dere spiser nyttårsaften? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker å ha poteter eller stekte potetbåter /chips til elg. Og det meste av grønnsaker passer til: brokkoli, blomkål, gulrøtter eller rosenkål. Susen er best hjemmelaget med smør, mel og stekeskyen, eller vanlig viltsaus er også godt. :)

Vi bruker aldri forrett, for vi vil ha mest plass til hovedmiddagen! og desserten da hehe.

Syns desserten din hørtes god ut :)

Angående drikke er jeg ikke noe flink, siden jeg ikke drikker alkohol. Jeg pleier å ha vann fordi brus blir man mett av, men brus går også an til maten her hos oss.

VI skal selv ha kalkunbryst med chips, rosenkål,gulrot og hjemmelaget saus. Namnam.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes rotgrønnsaker og rosenkål er veldig godt til elg, en god viltsaus og potet(vanlig kokt/stekt/bakt/båter/fritert) eller rotmos.

asparges surret i seranoskinke er jo en lett, enkel og god forrett :)

Helt enig! (Bare at jeg synes potetene skal være kokt eller i mosform, stekte poteter er for meg litt mer gatekjøkken enn tradisjonsmiddag, men der er jo smaken delt)

Rødvinssaus er også veldig godt til elg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips!

Er ikke så glad i chips/potetbåter, så om vi skal ha poteter vil jeg helst ha de i "vanlig" form, ellers takk for tips! Fløtegratinerte går også ann, hmm.

Og ang asparges surret med serranoskinke, stekes/varmes de på noe vis da? Hørtes godt ut!

Stekes i stekeovn med olje, salt og pepper :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min meny ville vært:

Forrett: en liten skål suppe, f.eks. sopp, asparges eller blomkål

Hovedrett: Elg, rosenkål, brokkoli, gulrøtter med smørstekt sopp, saltbakte poteter og rødvinsaus

Dessert: karamellpudding, hjemmelaget is eller lignende. nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos meg blir det i år servert helstekt kalkun med stuffing av blant annet eple, selleri, loff og bacon ved siden av. Ved siden av blir det også servert hjemmelaget fløtesaus laget på kraft fra kalkuninnmaten, waldorfsalat og båtstekte poteter. :) Til dessert blir det creme brule. Vi blir 10 stk i år og jeg skal lage til alle sammen. Eeelsker å lage festmat :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blir det pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør, riskrem til dessert. Siden jeg har en kresen gutt som ikke spiser pinnekjøtt, så steker jeg (eller min fars samboer) kalkunstek til ham. Han spiser bare kjøttet så hvis noen andre vil ha kalkun også, så blir det med det samme tilbehøret som til pinnekjøttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Uff, kjipt med UVI. Men bra du fikk sove 6 timer sammenhengende, det er jo ganske lenge.  Jeg tror det allerede er blitt en vane for han å våkne i 4-tiden. Han våknet igjen i natt. Lå litt å tygget på sengen og styrte, så sovnet han etterhvert. Og igjen når alarmen går klokken 7, så vil han bare sove videre, så det er virkelig ikke noe stort behov for å tømme seg. Så nå er det bare å få bort den vanen tenker jeg, så får jeg sove natten igjennom 😊
    • Så bra Her har ho begynt å tisse inne, så da var UVI et faktum.. Men men, det skjer ofte med valper.  I natt sov ho i 6 timer sammenhengende, deilig. 
    • Sjekker om det lukter tiss hvor? Nei. Får det veldig godt med meg om han tisser inne, så trenger ikke å leite eller lukte. Det er en stor dam der hvis han har tisset 😂 Har gått over til å gi han tørt for til siste måltid, også har jeg faktisk vært litt "streng" og ikke luftet han på natten med mindre han virkelig gir tegn på at han må. Han har våknet 2 ganger denne uken, og ikke gitt tegn på at han virkelig må ut, bare sånn "kan vi stå opp nå, jeg er ferdig uthvilt" aktig greie. I dag virket det som han ville sove videre når klokken ringte 7, selv om han forsøkte å vekke meg i 4-tiden, så jeg tror absolutt han klarer å holde seg. 
    • PS: er det andre enn meg som går rundt å sjekker om det lukter tiss hele tiden???
    • Min har holdt seg stabil frem til nå.  Jeg har begynt å sove oppe, den sover nede i bingen. Tydligvis så sover jeg tungt, for idag etter 7 timer var hele buret og valpen fullt av tiss. Dette har ikke skjedd før... så hektisk morgen..  Lurer litt på hva jeg skal gjøre nå. Prøve igjen og se om det var et uhell, eller bare sove 6 timer så ut...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...