Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til nyttårsmiddag


buddy13
 Share

Recommended Posts

Tja, jeg feirer egentlig ikke nyttårsaften, men det er da en hyggelig anledning for en god middag :) Mannen har fått bestemme hovedretten, og det blir elgbiff! Så da håper jeg noen kreative soniser har noen knakende gode tips til tilbehør, forrett og dessert :)

Jeg tenkte en enkel, liten forrett (siden det liksom er en "fin" middag + greit å begynne litt "forsiktig" og bare kose seg) - men hva? Mannebeinet er allergisk mot fisk/sjømat og skalldyr, ellers er vi altetende begge to. Hvilke små forretter "passer" sammen med kjøtthovedrett? Det er jo bare meg og han (og bikkja da, men han får nøye seg med hundemat), så er ikke så nøye om det ikke passer sammen heller, men jeg er helt blank.

Hovedretten blir som sagt elgbiff. Til tilbehør hadde jeg planer om soppstuing, rosenkål, tyttebærsyltetøy og en eller annen saus. Hvilken saus synes dere er best på vilt? Pleier å bruke bernaisesaus, men kanskje prøve noe anna, for en gangs skyld.. Og ville dere hatt med poteter, eller blir det nok likevel?

Til dessert tenkte jeg sjokolademousse med daimkuler oppå, servert i litt fine glass som har stått i kjøleskapet over natta. Vurderte multekrem en stund, men vi spiste oss dårlige på det i jula, så allright med litt variasjon….

Og så drikke da. "Må" man ha rødvin til viltkjøtt, eller funker hvitvin også? Kommer vel helt ann på smak, behag og vinmerke, men sånn generelt? Har bare hvitvin i hus for tiden, siden jeg ga bort all rødvinen i gave (liker ikke rødvin). Og øl da, men det drikker jeg heller ikke, så det får evt mannen helle i seg.

Og til sist i masetråden min lurer jeg på hva dere spiser nyttårsaften? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker å ha poteter eller stekte potetbåter /chips til elg. Og det meste av grønnsaker passer til: brokkoli, blomkål, gulrøtter eller rosenkål. Susen er best hjemmelaget med smør, mel og stekeskyen, eller vanlig viltsaus er også godt. :)

Vi bruker aldri forrett, for vi vil ha mest plass til hovedmiddagen! og desserten da hehe.

Syns desserten din hørtes god ut :)

Angående drikke er jeg ikke noe flink, siden jeg ikke drikker alkohol. Jeg pleier å ha vann fordi brus blir man mett av, men brus går også an til maten her hos oss.

VI skal selv ha kalkunbryst med chips, rosenkål,gulrot og hjemmelaget saus. Namnam.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes rotgrønnsaker og rosenkål er veldig godt til elg, en god viltsaus og potet(vanlig kokt/stekt/bakt/båter/fritert) eller rotmos.

asparges surret i seranoskinke er jo en lett, enkel og god forrett :)

Helt enig! (Bare at jeg synes potetene skal være kokt eller i mosform, stekte poteter er for meg litt mer gatekjøkken enn tradisjonsmiddag, men der er jo smaken delt)

Rødvinssaus er også veldig godt til elg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips!

Er ikke så glad i chips/potetbåter, så om vi skal ha poteter vil jeg helst ha de i "vanlig" form, ellers takk for tips! Fløtegratinerte går også ann, hmm.

Og ang asparges surret med serranoskinke, stekes/varmes de på noe vis da? Hørtes godt ut!

Stekes i stekeovn med olje, salt og pepper :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min meny ville vært:

Forrett: en liten skål suppe, f.eks. sopp, asparges eller blomkål

Hovedrett: Elg, rosenkål, brokkoli, gulrøtter med smørstekt sopp, saltbakte poteter og rødvinsaus

Dessert: karamellpudding, hjemmelaget is eller lignende. nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos meg blir det i år servert helstekt kalkun med stuffing av blant annet eple, selleri, loff og bacon ved siden av. Ved siden av blir det også servert hjemmelaget fløtesaus laget på kraft fra kalkuninnmaten, waldorfsalat og båtstekte poteter. :) Til dessert blir det creme brule. Vi blir 10 stk i år og jeg skal lage til alle sammen. Eeelsker å lage festmat :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blir det pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør, riskrem til dessert. Siden jeg har en kresen gutt som ikke spiser pinnekjøtt, så steker jeg (eller min fars samboer) kalkunstek til ham. Han spiser bare kjøttet så hvis noen andre vil ha kalkun også, så blir det med det samme tilbehøret som til pinnekjøttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...