Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan er collie når det gjelder bjeffing?


m82
 Share

Recommended Posts

Har tidligere hatt en Kleinspitz som bjeffet bare hun så skyggen av en fugl ute i hagen, eller hørte naboer gikk forbi.

Prøvde selfølgelig å redusere bjeffingen, men det var jo en bjefferase, så litt ble det jo alltid.

Har lest litt om collier og at de kan bjeffe litt.

Men kan Collien sammenlignes med en spisshunds lave terskel for bjeffing, eller er det mer "normal" bjeffing?

Litt vanskelig å forklare meg, men håper det er noen som forstår hva jeg mener her :-)

Såvidt begynt å planlegge neste hund, som er endel frem i tid, og prøver å unngå en "gneldrerase"

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Jeg syns de kan ha litt lett for å bjeffe når de blir gira, f.eks. i lek. Men jeg har ikke møtt noen collier som har sånn lav terskel for å bjeffe som mange spisshund kan ha.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns de kan ha litt lett for å bjeffe når de blir gira, f.eks. i lek. Men jeg har ikke møtt noen collier som har sånn lav terskel for å bjeffe som mange spisshund kan ha.

Mitt inntrykk også på mine 3 måneder med Tetris.

Girer jeg han opp nok så kommer det lyd, men min enkle løsning er å lære meg å kjenne igjen signalene slik at jeg ikke får han opp så høy, men heller stopper rett før.

Når det gjelder lek med andre hunder så får han lov å bjeffe, bare han ikke henger seg opp og nibjeffer (enda ikke skjedd).

Han kan boffe litt på nye og skumle ting, men gir seg veldig lett.

Kan si det sånn at jeg misliker sterkt bjeffing og bråking, og har ikke noe problem med min collie.

Link to comment
Share on other sites

Med de to jeg har nå og hun jeg hadde:

Easy varsla litt når bussen stoppa på utsiden av huset. Men that was it! Ellers var hun rolig og grei.

Bia er stort sett uten lyd….jeg kan gire henne opp til å bjeffe hvis jeg vil, og hun KAN varsle om mange andre hunder girer seg opp rundt henne. Men lite lyd ellers.
Bella er litt bjeffete av vesen. Men der har jeg vært stein konsekvent siden dag 1, og hun har blitt mye bedre. Og kluet er å ikke la henne ha utsyn gjennom vinduer…så hun avgrenses stort sett til del av stua der hun ikke får til å se ut. Og da blir det lite bjeffing. Mye har med VANE å gjøre.

Jeg har hatt samojed som var mye verre enn Bella…..

Og irsk setteren min bjeffer med enn Bia.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns de kan ha litt lett for å bjeffe når de blir gira, f.eks. i lek. Men jeg har ikke møtt noen collier som har sånn lav terskel for å bjeffe som mange spisshund kan ha.

Dette synes jeg stemmer bra egentlig.

Vi har fem stykker som er veldig forskjellig når det kommer til bjeffeterskelen. Vi har bodd med 4 av dem i boligfelt der det var overhode ikke lov å bjeffe, og det var helt greit. Bare en av dem har bjeffing i stress som er mindre kontrollerbart, mens alle de fire andre har jeg vært konsekvent på og har ingen problem med det.

Mine får nå lov til å varsle om det kommer noen i tomten når de står i hagen. Når de er inne varsler den ene om vi har vilt i hagen/nabohest som passerer. Ellers så varsler de ikke når det kommer besøk, utrolig irriterende :aww: Besøk står nærmest på kjøkkenet :P

Men mine snakker veldig masse. De langhårene er mer vokale og "snakker" med lyd, men i veldig lav tone og aldri bjeffing de bare er vokale rett og slett... Spesielt på besøk de liker :)

Ingen av mine Collier har noen gang ult.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...