Jump to content
Hundesonen.no

Nyttårsforsett 2014 (som forbruker)


Nirm
 Share

Recommended Posts

Har du noen nyttårsforsetter som ikke går under den vanlige slutte å røyke, spise sunnere og trene mer? Altså noe du ønsker å bli bedre på, eller gjøre bedre i 2014 som omhandler eksempel forbrukerkraft eller miljø? Boikotte et firma eller næring, eller støtte andre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ønsker å være mer aktiv når det kommer til dyrevelferd, være mer bevisst på baksiden av et firma eller en næring, være mer kritisk til varer jeg kjøper på nett og butikk mht. barnearbeid, arbeidskår, materialer. Ønsker også å minske forbruket mitt, men der er jeg igrunn ganske godt i gang. Må også legge til at jeg ønsker å få mer innsikt i den politiske verdenen da det faktisk er veldig viktig å engasjere seg.

Også det normale med trene mer, spise sunnere, være på flere forelesninger, flere reiser hjem til familien.. Ja, sånne ting.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nettopp begynt, og ska fortsette å boikotte produkter fra Coca-Cola.

Russiske myndigheter har et forkastelig menneskesyn, og levevilkårene for LGBTQ-mennesker i Russland bryter enhver form for medmenneskelighet og mennskerettighetskonvensjon, med diskriminering, blind vold, arrest, tortur, også videre - også fra myndighetens side.

Det har vært flere underskriftskampanjer og aksjoner i forbindelse med at vinter-OL 2014 arrangeres i Russland, for eksempel er det lagt press på IOC for å få de til å innrømme at de olympiske lekers ideologi er i konflikt med gay bashing. Hvilket de har sagt seg enig i, og russiske idrettsmyndigheter har sagt noe vagt om at homofile olympiske atleter ikke skal frykte å komme til Russland. Men det er jo selvfølgelig ikke nok.

Coca-Cola er en viktig sponsor av OL, og det var en underskriftskampanje med påfølgende aksjon for å få de til å trekke seg, da DET ville vært et signal russiske myndigheter måtte tatt innover seg. Men CC uttalte seg omtrent som så at de allerede gjør så mye for LGBTQ i USA, at de følte de gjorde nok på verdensbasis.

En slik holdning og et slikt "solidarisk menneskesyn" kan jeg ikke akseptere, og da går ikke mine penger til dem lenger.

Samtidig som jeg bestemte meg for å boikotte dem, igangsatte jeg en månedlig donasjon på 10 dollar til en organisasjon i USA som jobber med LGBTQ-rettigheter over hele verden, inkludert dette i Russland.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Me startar året med shoppestopp, me skal ikkje kjøpe noko til oss sjølve, utover mat, i alle fall i januar, og håpar me klarar å kutte ned forbruket og fortsette resten av året.

Og så har me laga husarbeidsliste, og får poeng for utført arbeid. Planen er å bli betre på å rydde og ordne, og poenga kan kanskje vekslast inn til kronasjer som me kan sløse vekk.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Damn, så ansvarlige og modne folk er.

Mine nyttårsforsett er å ikke drikke SÅ mye cola hver dag, få meg en venn (kanskje tilogmed to) og minske tiden mellom hver gang jeg ikke sover alene (if you catch my drift). Og så skal sixpacken frem igjen før sommeren, men det er jo noe jeg sier hvert år.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

oj den var ikke lett

Skal i hvertfall trene mer enn i høst

Boikotte noe pga meninger hmmmm den er ikke lett. Har ikke råd til å spise økologisk mat.

Innenfor pelsopdrett så sjekker jeg altid pelsen på jakka at den har rutete skinn. Ingen levende vesen som jeg kjenner til har det.

Skal finne ut av hva jeg skal bli hihi i hvertfall alt som forhindrer meg i å ta eksamener

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte å boikotte Coca Cola nå siden de støtter OL i Russland og med tanke på hvordan de behandler LGBT der. I tillegg til helsegevinsten av å kutte ut brus.

Så er det en ting jeg er sløv på, og det skammer jeg meg over. Og derfor smekk til egen bak nå, og forbedringer i 2014. Og det er at jeg ikke alltid er flink og sjekker om ting ikke er testet på dyr før jeg kjøper (som dusjsåpe, håndsåpe etc). Nå er det jo ingen nye produkter i Norge som er testet på dyr, men en del gamle. Og de skal jeg styre unna.

Så skal jeg kutte mer og mer animalske produkter ut av kosten. Jeg vet ikke om jeg kommer til å klare å gå 100% vegansk, men uansett så skal det være på det minimum og økologisk om mulig. I tillegg skal jeg prøve å få ned matavfall ned på at kun uspiselige ting kastes (ting man ikke spiser altså, ikke blitt dårlig). Dvs mer planlegninger, være mer klar over hva som er i kjøleskapet. Nå er matavfallet mitt fra før av lavt, men kan bli lavere. Vi kaster alt for mye mat i dette landet. Det er en ting som også gagner egen økonomi. Heldigvis er jeg flink til å stole på egne observasjoner mer enn datostempler på ting.

En ting som kanskje ikke passer helt inn som forbruker, er at jeg skal leve mer etter Hippokrates "Let food be thy medicine and medicine be thy food". Dvs økte kunnskaper om den maten man spiser, spise enda renere etc.

Link to comment
Share on other sites

Samme som i fjor:

*så mye lokal mat som mulig

*unngå alle former for unødvendig billig asiatisk plastikk og asiatiske billigvarianter av hundeutstyr, arbeidsutstyr, tilbehør til husholdningen og så videre - så langt det er praktisk gjennomførbart

*etiske valg av bedrifter (feks nekte arbeidsgiver å kjøpe billetter på transportmidler jeg ikke ønsker)

*kjøpe europeisk-produsert elektronikk (miele osv)

*gjøre research bak dyre innkjøp for å forsikre at de ikke kunne vært produsert på andre måter og at ikke underleverandører av feks kjemikalier ikke er miljøsvin/slavedrivere

*ingen billig-dongeri til 99kr på h&m made in bangladesh - kun kjøpe designerbukser made in italy/france osv, hvor helse miljø og sikkerhet er viktig

Er overraskende enkelt bare man mener det ærlig og 100% mener det fra bunnen av hjertet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har stor glede av dyrevernsalliansen på fb og deres sider. Der er det liste over bedrifter å boikotte vedr pels feks, og bedrifter som man kan "handle" i. Så jeg vil fortsette å følge de sidene og fortsette å boikotte bedrifter som befatter seg med pels i noen som helst form.

Videre følger jeg også med på hva slags kjøtt etc jeg kjøper, forsøker å kjøpe all kjøtt økologisk. Det er fremdeles ikke godt dyrehold men et steg på veien. Økologiske grønnsaker etc gir jeg blanke i - det er dyrevelferd som opptar meg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...