Gå til innhold
Hundesonen.no

Trene på hundeutstillinger


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Hva og hvordan bør man trene på hvis man skal stille ut hunden sin? Stå og å bli og oppå trimmebord er det iallefall men noe mere? Det er så mange som sier "Vi har komme helt ut av utstillinger" "Hunden min har ikke trent godt nok" "Hunden min må trene mere før neste hundeutstilling" osv. Men hvordan?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil anbefale å trene ringtrening sammen med andre hvis du har mulighet. Hunden må lære å trave pent ved din side i slakt bånd, selv med forstyrrelser, bråk og andre hunder rundt. Den må tåle og bli håndtert av fremmede (dommeren), inkludert tannvisning. Den må også læres å stille opp slik som er rett for rasen og kunne stå i ro slik. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg trener til en hundeutstilling trener jeg på at at Linux egentlig skal vite stort sett hva han skal gjøre selv, dvs han skal kunne løpe rundt i ringen, med hunder både foran og bak, og uten at jeg haler og drar for å få han med, eller må "holde hodet hans oppe" så han ikke snuser.

Så da trener vi på å løpe ved siden av meg, og jeg belønner når han løper "riktig" (Linux "kan" dette, så jeg er litt streng på at han må gjøre det riktig, samtidig som jeg har korte økter og vil gjøre det veldig morsomt, det er da han viser seg best). Jeg trener også ofte med å løpe riktig uten bånd jeg, at han liksom plasserer seg riktig og løper riktig, men fortsatt har kontakt med meg. Da vet jeg at jeg kan kontrollere han i ringen med stemmen, evt at han bare vet hva som kreves, og tvinger meg selv til å ikke bli vant til å bruke båndet. (jeg gjør ikke det når jeg trener med andre, ikke med han;))

Også trener vi som du sier på håndtering, av forskjellige mennesker. Det er ofte fint med felles ringtreninger, da kan man bytte på hvem som er "dommer"... Både på bakken og på bord.

Og så trener vi på å fortest mulig stille seg opp riktig etter at vi har løpt, også med hunder foran og bak. Dvs begrense behovet for å fikse og ordne sånn at hunden stiller seg opp riktig. Det er veldig praktisk når man har trent så mye at hunden vet omtrent hvordan den skal stå selv ;) (for kooiker er det ganske enkelt, de skal liksom bare være naturlige de, men de skal jo fortsatt se balanserte ut)

For oss så har det enkleste vært å få til akkurat det som skal gjøres i ringen. Det vanskeligste er å få det til MED andre hunder der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har bare vært på valpeshow, men vi trente på at han skal stå pent oppstilt, trave pent - både frem og tilbake, i ring og i trekant - og at fremmede skal ta på ham, sjekke tenner, kropp, testikler. Miljøtreninga på selve valpeshowene har vært uvurderlig. Han har lært at travbaner eller store, bråkete haller med speaker og massevis av hunder betyr at morsomme ting skal skje og han skal få masse skryt og godbiter, og senere på dagen blir det ofte en liten skogstur der han kan møkke ned den altfor rene pelsen igjen og tenke på noe helt annet enn å stå og trave pent :)

Vi skulle gjerne vært på flere ringtreninger, for det er til god hjelp :) da får man trent ordentlig med forstyrrelser og i en setting som ligner mer på utstilling, enn når man bare trener alene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sliter med tannvisning. Dommeren er visst skummel, og nå har Fant fått fiks idè om at vi må se oss grundig rundt etter hvem det er som skal komme og klå på han. :huh:
Det er lurt å trene på å gå pent, stå pent og rolig, tannvisning. Se på youtubevideoer, så ser du litt mer av hvordan det ofte foregår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva og hvordan bør man trene på hvis man skal stille ut hunden sin? Stå og å bli og oppå trimmebord er det iallefall men noe mere? Det er så mange som sier "Vi har komme helt ut av utstillinger" "Hunden min har ikke trent godt nok" "Hunden min må trene mere før neste hundeutstilling" osv. Men hvordan?

Trave fint i ok tempo der hunden ikke henger i lina :-) Stå fint (4 bein i hver sitt hjørne), gjernr uten at den trenger å stå å tygge på godbiten hele tiden.

Tannvisning og håndtering (dommer tar på hele hunden).

Stå på bord og på bakken.

Holde kontakt med eier på tross av forstyrrelser.

Trave foran og bak andre hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...