Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørketrommel


Kiyomi
 Share

Recommended Posts

Du må ihvertfall vurdere om du skal ha avtrekkstrommel (rør ut i friluft) eller kondenstrommel (egen vanntank som tømmes etter hver gang). Jeg hadde avtrekkstrommel før, men opplevde at det ble veldig kaldt på vaskerommet pga. det røret som gikk rett ut i vinterlufta. Kald luft kom inn i røret, og selve røret var jo bare en spiral trukket med tynn plastikk. Jeg byttet til kondenstrommel og murte igjen hullet i veggen. Mye varmere, men litt mer jobb med tømming av tanken. Tanken er en egen skuff som du bare drar ut og heller i vasken.

Tenk også på at du vil ha plass til en hel vask i trommelen. Vi har ekstra stor vaskemaskin, og kjøpte derfor ekstra stor trommel for å ikke måtte tromle i to omganger. For er den for full, blir det ikke ordentlig tørt. Sjekk hvor mange kilo tøy vaskemaskinen er beregnet for!

Det finnes også tromler med egne programmer for ull og slikt. Jeg tromler aldri tøy som ikke egentlig tåler tromling, så for min del bruker jeg aldri de programmene. Dunprogram er greit å ha da, hvis man har dundyner.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det jo godt forklart over her hva du burde se etter så jeg kan jo si hva jeg har..Kondens tørketrommelen min tar 7 kg på enkelte program og 3 kg på andre..Jeg betalte 3000 kr for min helt ny..Jeg har forskjellige program på min bla skaptørt,ull,dun osv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På kondenstrommel kan du også få med pumpe. Da har du en slange som du har ned i et avløp og så pumpes vannet direkte ut og du slipper å tømme tanken. Det har jeg, ganske greit å slippe å huske på tanken. I tillegg, dersom den står oppå vaskemaskinen er det ganske høyt opp til der du skal ta ut tanken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en Electrolux som er ganske stor. Jeg tømmer vanntanken etter hver gang jeg bruker den og det er ikke noe stress. Jeg ba om en som tålte bikkjetepper, sølete turklær og filleryer. Både vaskemaskin og tørketrommel tar åtte kilo. Håndklene blir aldeles tørre og myke og jeg er veldig fornøyd. Mannen i butikken spurte hvor mange vi var da jeg la ut om hvor mye plass og kraft (?) jeg trengte. Nei, for det meste er det bare meg, svarte jeg :lol: Nå kjøpte jeg både vaskemaskin og tørketrommel på èn gang og de kostet nok litt mer enn du hadde tenkt deg. Til gjengjeld har jeg plass til en masse og forhåpentligvis holder begge greiene i mange år :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På kondenstrommel kan du også få med pumpe. Da har du en slange som du har ned i et avløp og så pumpes vannet direkte ut og du slipper å tømme tanken. Det har jeg, ganske greit å slippe å huske på tanken. I tillegg, dersom den står oppå vaskemaskinen er det ganske høyt opp til der du skal ta ut tanken.

På min tørketrommel er den tanken i bunn, så når den står oppå vaskemasking er den i perfekt høyde for meg på 165cm.

Men klart man må jo tømme den for hver gang, men ikke så vanskelig å huske når maskina sier ifra når tanken er full.

Vi har Whirlpool, betalte vel 2000kr for den, da var den pent brukt og det var gjort en servicesjekk på den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...