Gå til innhold
Hundesonen.no

Alternativer til V&H?


Guest Klematis
 Share

Recommended Posts

Guest Klematis

Vær så snill å ikke ha det så innpakket når det tiner/er tint. Anarobe bakterier trives uten frisk luft og det er de som starter råtningsprossessen i maten. Mulig du har ekstra mye lukt pga det? Når kjøttet ligger åpent vil det tørke ytterst, og dermed blir det verken lukt eller bakterievekst.

Hvordan ville du oppbevart det i kjøleskapet? Både under tining, og ellers?

Mulig du har et poeng, jeg tok nettopp plasten av en ny halvfrossen pølse, og den lukter mye mindre enn vanlig.

Er det greit å gi han maten rett fra fryseren, eller er ikke det så lurt?

Nå står den til tining på en tallerken uten noe over, i kjøleskapet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper gjerne 5 kg pøler og størrselsemessig blir det nesten det samme ;)

Halvtiner pølsen, legger den i porsjoner for 2 dager enten i pose eller bokser.

Når den er halvtint så lukter det ikke, og erfaringen min er at det går ikke utover kvaliteten på föret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan ville du oppbevart det i kjøleskapet? Både under tining, og ellers?

Mulig du har et poeng, jeg tok nettopp plasten av en ny halvfrossen pølse, og den lukter mye mindre enn vanlig.

Er det greit å gi han maten rett fra fryseren, eller er ikke det så lurt?

Nå står den til tining på en tallerken uten noe over, i kjøleskapet...

Jeg har alltid hatt hele pølsa pakket inn i en brødpose i kjøleskapet.

Mener du at den burde ligge rett i kjøleskapet uten plast? I en åpen boks feks?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Jeg har alltid hatt hele pølsa pakket inn i en brødpose i kjøleskapet.

Mener du at den burde ligge rett i kjøleskapet uten plast? I en åpen boks feks?

Jeg vet ikke, det er det jeg lurer på, siden tulip skrev som hun gjorde:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær så snill å ikke ha det så innpakket når det tiner/er tint. Anarobe bakterier trives uten frisk luft og det er de som starter råtningsprossessen i maten. Mulig du har ekstra mye lukt pga det? Når kjøttet ligger åpent vil det tørke ytterst, og dermed blir det verken lukt eller bakterievekst.

Dette visste jeg ikke. Jeg har to kg i en boks i fryseren, det vil da altså være fornuftig å bare ta av lokket og la det tine åpent?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette visste jeg ikke. Jeg har to kg i en boks i fryseren, det vil da altså være fornuftig å bare ta av lokket og la det tine åpent?

Sånn oppbevarer jeg også maten, i en isboks med lokk :)

Maten er oppi der toppen 3dager og har aldri hatt noe problemer med det.

Det jeg har problemer med er å ikke ha lokket på, det sitter i meg at maten skal oppbevares med lokk oppå ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg oppbevarer i plastboks med lokk. Det er uaktuelt å ha hundematen åpent i kjøleskapet. Tiner det på benken til det er såpass mykt at pølsen kan "knekkes" i to, og da får plass i boksen. Står i kjøleskapet 4 dager.

Forer med nr 33. da jeg hater fiskelukten til nr 25. Gir da fiskeolje (eller annen animalsk olje) til hundene utenom. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nature's menu er rått, mn ikke fullfôr. Kommer i biter som er lett å porsjonere ut. Det koster dobbelt så mye som V&H, men om hunden er 3kg så har du vel ikke de store utgiftene uansett. Vi bruker det som tillegg/avveksling til hunden som ikke liker V&H.

http://www.dyresjappa.no/products/natures-menufrossent-hundefr

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Det må være fullfòr..

Han spiser V&H for 60 kroner måneden, og uansett hva annet han måtte få så spiser han meg ikke akkurat ut av huset nei:)

Har sendt mail til begge dyrebutikkene i byen, og spurt om de har Bozita til hund. I såfall skal jeg kjøpe en liten kartong, og se om junior vil ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må være fullfòr..

Han spiser V&H for 60 kroner måneden, og uansett hva annet han måtte få så spiser han meg ikke akkurat ut av huset nei:)

Har sendt mail til begge dyrebutikkene i byen, og spurt om de har Bozita til hund. I såfall skal jeg kjøpe en liten kartong, og se om junior vil ha.

Tror faktisk de pakkene fra Nature's menu Dyresjappa har er fullfôr, når jeg leser nærmere. De vi brukte i England var kun kjøtt, ikke tilsatt grønnsaker (så det gjorde vi selv).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Ja, det så kjekt ut for små hunder. De har Bozita til hund også ser jeg.

Ville jo vært ekstra greit om jeg fikk tak i det i dyrebutikken, men det går jo greit å bestille også.

Sendte de en mail, vet ikke om de leverer utenfor Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det så kjekt ut for små hunder. De har Bozita til hund også ser jeg.

Ville jo vært ekstra greit om jeg fikk tak i det i dyrebutikken, men det går jo greit å bestille også.

Sendte de en mail, vet ikke om de leverer utenfor Oslo.

De leverer i Oslo og Bærum. Du kan jo evt høre hos leverandør om det finnes forhandler nærmere deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Kjøp deg en øks, del pølsa i måltids størrelser, frys ned. Ta opp dagen før. Da slipper du lukta :)

Det ville jeg også gjort. Ikke nødvendigvis måltidsstørrelser, men sånn at jeg kunne tatt opp for bare et par dager av gangen.

Ellers lukter det mindre om det oppbevares i en boks uten lokk i kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kjøper de minste pølsene til V&H til min papillon. Da deler jeg opp i porsjonsstørrelser, pakker inn i alufolie og plastpose, fryser det, tar opp en om morgenen som ligger i kjøleskapet og tiner til hun skal ha mat om kvelden. Men hun får bare en gang om dagen, da. Plages ikke med lukt og syns ærlig talt det er ganske lettvint. Skal du ha noe enklere må det nesten bli hermetikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Joda, det hender han får frossent, men så er det noen som har sagt til meg at det umulig kan være bra å få frossen mat hver dag. Ikke vet jeg,,

Dyrebutikken var positivt innstilt til å bestille Bozita til meg, selv om de egentlig ikke selger det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp deg en øks, del pølsa i måltids størrelser, frys ned. Ta opp dagen før. Da slipper du lukta :)

Trenger da ingen øks for det. Deler med vanlig, stor kniv bare litt halvtint i kjøleskap, jeg, for så å kaste posjonsvis i fryseren.

Da jeg ga VogH hvertfall, kjøper egentlig bare "kjøtt og sånt" nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Buster Zoo selger natures:menu som er frosset i små praktiske biter. De har ihvertfall i butikken sin i Ski, men de har butikk på Majorstuen også, så du kan jo gå innom der å se om de har det der :) Det er fullfôr. Hvis de ikke har inne i butikken, men har fryser der (har aldri vært i butikken, så aner ikke om de har fryser) så kan de nok helt sikkert skaffe deg det fra butikken sin i Ski.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trenger da ingen øks for det. Deler med vanlig, stor kniv bare litt halvtint i kjøleskap, jeg, for så å kaste posjonsvis i fryseren.

Da jeg ga VogH hvertfall, kjøper egentlig bare "kjøtt og sånt" nå.

Ja, jeg pleier å kjøpe 25 kg blokker. Da trenger du øks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...