Jump to content
Hundesonen.no

Problemer med "to-spannet" mitt.


Elisabeth00
 Share

Recommended Posts

Jeg bruker en del sparksykkel med hundene. Dvergpinscheren er en veldig ivrig trekker, gir maks hele tiden. Men hun tåler ikke at whippeten kommer opp i gallopp. Så lenge whippeten traver går det greit, men med en gang whippeten kommer i gallopp så hopper hun i henne. En overslagshandling av noe slag? Typisk sånn man ser på hunder som blir stresset dersom de ikke klarer å ta igjen den andre hunden. :sleep:

Jeg kan stoppe henne fra å gjøre det, ved å si nei. Men da blir det jo en del "nei" i løpet av turen da. :|

Jeg har delvis løst det med å la whippeten løpe bak henne. Ideelt sett burde hun løpe foran, men hun er ikke selvstendig nok til det enda.

Noen som har noen tips til meg? Jeg har veldig lyst til å bli kvitt dette helt, slik at de kan løpe ved siden av hverandre. Det blir klønete med så langt bånd på DPen, når whippeten helst også skal ha litt lengde på båndet sitt... :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Ha på en ekstra line på henne som du holder i og virkelig si ifra at dette ikke er greit tror jeg hadde vært min løsning. Ingen av mine hunder får fortelle noen av de andre hva som er ok og ikke når det kommer til sånne ting.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ekstra line i halsbånd funket ikke. Hunden trekker ikke når hun har halsbånd på tydeligvis. :|

Men jeg fikk tatt henne skikkelig med båndet som er i selen (jeg gikk nesten på trynet i forsøket :lol: ), og det hjalp ganske mye. Nå i ettertid kunne jeg selvsagt festet den ekstra linen rett i selen, og gjort det enklere for meg selv. Så kommer til å prøve det neste gang.

Prøvde også med å ha whippeten foran, og det funket egentlig ganske bra. Så det får evt bli sånn jeg løser det. :) Stor fremgang fra sist i alle fall.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det kan jo hende du er inne på noe der- overslag pga for høy fart? eller overslag fordi "kjempegøy"? Finn ut om det er fordi hunden synes det går for fort, i såfall er tempoet greia her. Det er jo litt forskjell på maksfarta til en whippet og en dp?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hm, jeg tror overslaget kommer fordi det er gøy, og ikke pga farten. Men skal være mer obs på det nestegang.

Jeg holder farten på dvergpinscherens nivå, altså samme fart som hun holder selv når hun løper alene. Det er kanskje 30-50 meter der jeg lar DPen løpe i sin absolutte maks-fart. Resten er i "normalt trekk-tempo", altså jevn gallopp i en fart hun fint holder i 30 minutter. (Løper selvsagt ikke så lenge med whippeten).

Tempoet whippeten har da er sånn akkurat på grensen mellom trav og gallopp. Overslaget kommer i det whippeten slår over i gallopp. Om whippeten holder seg i raskt trav, så går det fint, men gallopp (selv om det er saktere enn den raskeste traven hun har) har da utløst adferden.

Men sist var det mye forbedring. De har bare trukket sammen en håndfull ganger, så jeg har fått litt tro på at det kan bedre seg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Glemt å oppdatere med 7 måneders bilde. Ikke har jeg fått veid eller målt han heller. Kommer tilbake med det senere.    Vel, her er Tempo 7 måneder gammel. 
    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...