Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store vaffeltråden!


xxx12345
 Share

  

86 stemmer

  1. 1.

    • myke
      45
    • sprø
      41
  2. 2.

    • tykke
      23
    • medium
      59
    • tynne
      4
  3. 3.

    • brunost
      16
    • rømme og syltetøy
      26
    • syltetøy
      16
    • brunost og syltetøy
      9
    • smør
      11
    • pølse
      1
    • sukker
      5
    • au naturel
      2


Recommended Posts

Jeg tar enkelt og greit det jeg har i kjøleskapet. Egg, sukker, vaniljesukker, bakepulver, mel, gjerne surmelk og vanlig melk, av og til har jeg også havregryn oppi. Alt tas på ca. mål :) Egentlig veldig fornøyd med mine egne vafler :D

Det beste er brunost, med en skje med ripssyltetøy(gele) på :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her i området er rømme og syltetøy veldig vanlig, og man får det også på f eks utstillinger. Det har jeg ikke sett som et alternativ overalt. Er det bare her i midt-norge vi spiser det?

Det vanlige over alt jeg har vært også er rømme og syltetøy, og er oppvokst på østlandet (og til dels vestlandet om sommeren :P ).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg antar at rømme ikke serveres på utstillinger fordi rømme blir ekkelt av å stå ute av kjøleskapet en hel utstillingsdag?

Jeg foretrekker forøvrig smør på vaflene mine, men det var ikke et alternativ, så jeg svarte syltetøy.. Og skal det være syltetøy, skal det være jordbærsyltetøy :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg antar at rømme ikke serveres på utstillinger fordi rømme blir ekkelt av å stå ute av kjøleskapet en hel utstillingsdag?

Det er ikke et problem her i alle fall, en boks varer ikke så lenge. Til kiosken på hundefestivalen bruker vi vel opp minst 12 bokser i løpet av to dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rømme og syltetøy er relativt normalt her også.

Men så er det jo i visse steder de spiser vaffel med pølse her nede og, så...

Som 2ne, synes derimot jeg også at det er best med smør på. Myke, varme, tykke, med smeltet smør, eventuelt litt brunost oppå. Mmm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rømme på sånn flaske er jo genialt til utstilling :).

Vafler skal være søte (og gud forby om man liksom skal lage dem sunne og bruke lite sukker, annet mel enn skikkelig hvetemel... :aww:), sprø utenpå men myke inni. De må være varme helst da, og jeg sluker de enten det er vaffel med smør og brunost, eller med syltetøy og rømme - eller smør og sukker.

Jeg tror det er bra jeg ikke lager vafler så ofte :aww:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg skal si helt ubeskjedent at jeg lager veldig veldig gode vaffler og jeg tror hemligheten er å ikke være gnien på godsakene. Jeg bruker mye egg, godt med sukker, godt med smør og hiver gjerne oppi rømme også.

Vaffler skal være halvtjukke, og myke - og mine vaffler er så gode at jeg gjerne spiser de in natura (hvilket ikke var ett alternativ så jeg svarte brunost å syltetøy).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt sprø utanpå men mjuke med brunost! mmmmmmh! :drool:

Gubben vil ha harde, sprø, tynne flak dynka i jordbærsyltetøy. Eklingen. Han har lagt sin elsk på Toro sine, min favoritt er desse:

2 medium egg

1,5dl sukker

3 dl surmjølk

3,5 dl mjølk

350 g mjøl

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

1-2 ts kardemomme

150 g smelta smør

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Litt sprø utanpå men mjuke med brunost! mmmmmmh! :drool:

Gubben vil ha harde, sprø, tynne flak dynka i jordbærsyltetøy. Eklingen. Han har lagt sin elsk på Toro sine, min favoritt er desse:

2 medium egg

1,5dl sukker

3 dl surmjølk

3,5 dl mjølk

350 g mjøl

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

1-2 ts kardemomme

150 g smelta smør

Altfor lite egg og smør

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sprø utenpå, myke inni. Varme og med brunost eller syltetøy og rømme. Kan godt spises naturell også.

Ingen sukker i røra, men med smør, og heller et egg for mye enn for lite. Kardemomme i røra og kanskje litt vaniljesukker :)

Rømme i røra er også godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
    • Labrador Golden  Toller?  Det jeg gjorde når e skulle velge rase var å møte opp på treninger/konkurranse jeg synes var spennende og snakke med eiere og observere rasene e likte. Da får en bedre feeling for hvordan rasene er, hvis man møter flere individ av samme rasen. Mitt forslag -lykke til!  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...