Gå til innhold
Hundesonen.no

Reiseproblem!


Recommended Posts

Hei,

Eg har eit lite dilemma. Kjæresten min har hannhund, den skal snart til kastrering. Men det er rett før eg har planlagt ein overraskelses weekend til Spania med ho. Ho veit ingenting enda.

Planlagt reise er 5 dager etter kastrering, dvs. hunden kastreres på mandag, og reiser på lørdag. Reiseoppholdet er ifrå lørdag til tirsdag.

Dette virker jo utruligt egoistisk av meg, og har veldig dårlig samvittighet over det heile. Har ikkje så lyst å overraske ho med turen, når eg veit at me skulle vore heima med hunden. Har ordnet med pass til hunden hos ein slekting som kjenner hunden veldig godt. Men vil ikkje utsette han som kan passe hunden for masse ekstra arbeid pga. kastreringen.

Har aldri hatt ein hannhund som skal kastreres sjølv, så er veldig usikker på kor stor påkjenning dette er for den little saken. Er det møkje arbeid etter operasjonen, at det er ein stressende periode for eiger og hund?

Er det berre sånn at hunden er litt meir sløv enn det den var før, sover ein del og du må som regel berre passe på at den ikkje biter/slikker på stinga?

Eller er det mye utover dette du må belage deg på, og kor long tid bør du tenke deg at det vil pågå?

Er jo og klar over at det å komme med ein sånn tur rett etter kastrering, ikkje trenger å komme som ein hyggelig overraskelse. Siden eg rekner med at ho vil vera heima og passe på at hunden har det bra. Det var berre så dårlig timing det kunne blitt! Viss eg kanselere så har eg heller ikkje lyst å sei at eg har bestilt tur til oss, da ender det berre opp med at ho får dårlig samvittighet for at eg har betalt reise for oss begge uten at den blir brukt, som er heilt unødvendig at ho skal måtta ha.

Og det kan jo og hende at ho ikkje vil reise i det heile pga. av hundens tilstand.

Ka hadde du tenkt som hundeeiger, om du hadde fått ein bilett i neven rett etter kastreringen av hunden din, ville du reist?

Trenger tips ifrå dere erfarne hundeeigere!

Ka ville dere gjort i min situasjon?

Prøve å overraske med tur, og forklare at du har ordnet med pass for den lille pasienten hennes?

eller..

Glømme at turen er bestilt, og kanselere heile opplegget?

Var ein del spørsmål her, men takker for alle svar!

mvh

Reiselysten egoist

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Er jo veldig vanskelig å si, kan fort oppstå noen problemer etter kastrering og, selvom det kan være mindre ting, mens andre ganger går det jo veldig fint og leger fort.

Selv hadde jeg aldri villet ha dratt ifra hunden etter så kort tid etter en oprasjon, og hadde helt ærlig blitt veldig skuffet om samboeren min hadde planlagt noe slikt da (hadde tenkt at han ikke hadde ofret hunden en tanke).

Det er ikke mulighet for at du bare kan utsette turen 2 ukers tid? Evt. mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmmm.... Min hannhund hadde mye smerter en stund etter kastrering. Men så hadde han også den ene testikkelen oppe i buken, så han hadde en større operasjon enn hannhundene vanligvis har. Men, han var også veldig usikker på seg selv i noen uker...

Jeg tror at hvis hunden hadde greid seg fint, hundepasseren var til å stole på, og at alt forløp uten komplikasjoner, så ville jeg reist :) Med min hannhund, slik situasjonen var, ville jeg ikke gjort det, men det var jo som sagt litt spesielt.

Edit:

Eventuelt fortelle henne om sydenturen og bli enige om hva dere skal gjøre. Utsette reisen til hunden er kastrert og oppegående, eller reise og ta kastreringen når dere kommer hjem?

Ja, det er jo også en mulighet. Ringe veterinæren og ombooke kastreringen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det ikke er en kastrering som haster av medisinsk grunn kan dere kanskje utsette den? :)

Min hannhund ble kastrert i fjor sommer og jeg hadde ALDRI reist fra ham. Min hadde store smerter og ubehag og måtte inn etter ei uke for å skjære opp og renske såret og sy på nytt - han hadde antageligvis reagert på de innvendige stingene slik at alt hovnet masse opp, og det begynte å gro ut sånn daukjøtt-greier.

Veldig veldig stressende periode for både meg/ familien og hunden og han ville bare ligge hjemme hos seg selv og døse.

Det ble litt ekstra jobb med medisiner og smertestillende flere ganger i døgnet pluss han måtte gå med body som måtte av og på når han skulle ut og den måtte byttes flere gang per dag og vaskes pga såret væsket. I tillegg måtte min være under oppsikt hele tiden så han ikke slikket så mye på såret.

Nå er det jo selvfølgelig langt fra alle som får komplikasjoner, men ting KAN skje - og da vil iallefall jeg være hjemme :)

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min hanhund var sløv samme dag som kastreringen, etter det merket jeg ikke noe på han what so ever. Så går kastreringen som planlagt og ingenting oppstår, så bør det ikke være noe problem. Men man har ingen garantier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som andre sier, kanskje kastreringen kan utsettes? Ellers så ville nok jeg og syntes det var greit å dra fra hunden min 5 dager etter operasjonen, så lenge den var hos noen jeg stolte på, og som ville tatt med hunden til dyrlege hvis komplikasjoner skulle oppstå i etterkant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Om det ikke er sykdom som gjør at han skal kastreres kan dere vel utsette kastreringa til etter turen? Du klarer sikkert å lure henne til å utsette den på en eller annen måte uten å avsløre hvorfor :P

Eller hadde jeg nok ikke hatt noe problem med å reist fra en hund 5 dager etter kastrering om jeg kjente og stolte 100% på hundepasserne og alt gikk som det skulle med operasjonen. Men så er det jo en risiko med komplikasjoner ved kastrering, og hadde hunden min fått noen form for komplikasjoner ved kastreringa hadde jeg aldri dratt fra den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min første tanke er og utsette kastreringen, så fremt det ikke er noe som haster (hunden har smerter etc), men iom at det er en avtale litt frem i tid så regner jeg med at det ikke er akkutt og at den sikkert kan vente halvannen uke ekstra.. Uten og vite noe mer spesifiikt rundt deres situasjon så fremstår det som den beste løsningen vertfall. :) Jeg hadde sikkert kunne dratt fra hunden min 5 dager etter en kastrering så lenge kastreringa har gått bra og jeg hadde kompetent hundepass, men om det går bra vet man jo ikke på forhånd så jeg hadde ikke villet sjanse på det.

Om du vil holde turen hemmelig så kan du jo ta kontakt med vet, forklare situasjonen og ombooke også få vet til og ringe din samboer og fortelle at op må utsettes ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for mange og raske svar!

Selv hadde jeg aldri villet ha dratt ifra hunden etter så kort tid etter en oprasjon, og hadde helt ærlig blitt veldig skuffet om samboeren min hadde planlagt noe slikt da (hadde tenkt at han ikke hadde ofret hunden en tanke).

Ja, det er liksom det eg og føler at eg berre setter hunden til side :hmm: Var liksom denne helga som passet før kastreringen kom inn i bilde. Og har ikkje så veldig lyst å foreslå å utesette den, siden me har eit stort problem med ein veldig seksuell gutt, som ikkje klarer å styre seg i situasjoner der det er andre hunder til stedes. Blir veldig opphaset, og har rett og slett ikke tid til å leke som den gjorde før. Nå er det berre lukte, tisse tisse tisse tisse, og så lukte litt til.

Den markerer f.eks inne, også blir den irettesatt med ett klart NEI (som den godt vet hva betyr). Uten at den klarer å roe seg ned, den får med seg "nei'et", og er kanskje litt tilstedes. For så å falle inn i samme transe, ser seg kanskje rundt etter matmor, og finner det trygt og skvetter litt igjen selv om vi sitter og ser på han. Har og tisset på meg og henne når det har vert andre hunder til stedes. Er blitt helt vill i det siste.

Så ut ifrå det så er både jeg og henne ganske lei av å være frustrert på hunden når det ikke er hans feil, men at den berre har eit så sterkt instinkt til å markere seg, dette er jo da en liten hund. Så vil ikkje utsette det, ikkje når det går på alle tre sin vellvære, da er ikke turen verdt det. Var bare at den var bestilt, og jeg ikke tenkte over datoene rett før nå.

Ja, jeg og henne stoler 100% på passer. Så det er ikke ett problem. Men er jo det viss det oppstår komplikasjoner etter f.eks at me hadde reist. Det hadde vært det værste som kunne skjedd, hadde ikke blitt en ferie lengre da. Er det vanlig at de oppstår komplikasjoner etter så lang tid, eller kommer desse ganske kjapt etter operasjonen? Vet ikke hvor lang tid det tar for evt. infeksjoner å oppstå.

Tar å setter alt på hold til dagene etter operasjonen. Om alt skulle være ok, kan jeg kanskje vurdere å spørre om hun vil reise ned over helga. Dette var jo en kjekk ting jeg ønsket å gjøre for henne, som berre er blitt fulstendig rotete og dumt..

Satser på at operasjonen går greit og at alle tre får det bedre ilag etter operasjonen. Håper da at den little tassen vår ikke er så

giret på å løfte på foten og tisse overalt hos venner og familie som har hund, og ikke minst jokke på andre hunder.

Noen andre her inne som har liten hund som de har kastrert forresten?

Fornøyd med resultatet, angående redusering av ekstremt markerings behov?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det mulig å fjerne denne tråden. Vet at kjæresten min søker mye flittig rundt på kastrering for tiden, og vil ikke at hun skal finne denne og kanskje begynne å legge 2 og 2 sammen på hvordan jeg har oppført meg i det siste ;)

Siden jeg er oppstarter av denne tråden håpte jeg at det var mulig, kan en admin fjerne denne tråden for meg?

Takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er kjempesøt! :)

Det skal litt til for å få slettet tråder her inne, litt sånn på prinsipp. Men du kan forsøke å trykke på rapportér på førsteinnlegget ditt og forklar, så får du se hva moderatorene gjør. :)

Utsett kastraksjonen. Den vil ikke føre til dramatisk endring over natten uansett. Noen dager fra eller til vil neppe gjøre stor forskjell. God tur!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...