Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp bjeffer når den leker


JørgenK
 Share

Recommended Posts

Jeg tenker som andre :-) Bjeffing = lek avsluttes, om valpen/hunden da er litt smart så vil den etterhvert skjønne at bjeffinga betyr at morroa stopper og på denne måten få dempet bjeffingen. Ikke sikkert det funker for alle sådan :P

Hva tenker dere på annen lekelyd? Rottweileren vår har alltid laget lyd når han leker. Typiske rottislyder hvor han høres mer ut som en bjørn enn en hund med brumming, brøling o.l. Det har aldri plaget meg, dog... Kan dette misforstås av andre hunder?,

Dalmisen min er oppvokst med rottisen. Han har aldri laget lyd ved lek før nå, han er 3 1/2 år ca og nå lages det litt knurre/brøle lyder bed lek. Første gangen jeg hørte det så ble jeg paff og avbrøt han da jeg nesten trodde han var sint, hadde aldri hørt den lyden fra han? :-P Men nå ser det ut til at det er lek og noe han har fått for seg nå... Det plager meg ikke da det ikke er mye eller ofte, og nå når jeg vet at det ikke er agressjon i bildet.

Hva tenker dere om slike lekelyder?? Bjeffing irriterer meg også, tåler det ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han er kineser-valp på 5 mnd som er ganske verbal både når han koser og når han leker, men det er som oftest ikke bjeffing.

Han kommer med gnurre/gromle/knurre/bromle/pipe-lyder, og halen går som en propell under leken, mens de samme, bare mindre intens og "mykere" lydene kommer når han koser. :wub:

Det er helt klart ikke noe annet enn lek/kos bak disse lydene, så det bryr jeg meg ikke om å få slutt på.

Bjeffing derimot, liker jeg ikke. Der har jeg gitt kort beskjed "Slutt!" og gått derfra/avbrutt leken/kosen. Lager ikke noe oppstuss, bare en kort beskjed og så gjennomfører jeg kommandoen selv ved å gå.

Han har noen ganger gitt hals om han er litt usikker på nye ting/folk, men da har jeg også gitt beskjed om å slutte, og så tatt ham med for å undersøke hva enn han ble usikker på (evt bare blitt sittende med ham til han selv sjekker ut om han virker veldig usikker).

Det har fungert greit for oss til nå, og han tar "Slutt!"-kommandoen fort nå og gir seg etter et-to bjeff. Mye mer morsomt å leke enn å bli stående igjen alene, virker det som :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å lage bjeggingen om til en komando? da mener jeg at du alene kan trene på at den får godbit hver gang den bjeffer, og så setter du navn på det... som "bjeff" så til slutt så bjeffer den kanskje kun når du sier det, fordi da får den en godbit:) Er dette jeg har hørt man kan gjøre med hunder som hopper mye.. man lærer den "hopp" og så godbit, og så til slutt så slutter den hoppe, fordi den får kun godbit om du som sjef sier hopp:) forstår du? har ikke peiling på om dette funker, men noe i hodet mitt sier at får en hund komandoen "hysj" når den bjeffer, så vil hunden tro at den skal bjeffe mere når noen sier hysj til den... jeg har jo lært mi sitt, ligg, dekk, bli, og da gjør ho som jeg sier, så hvorfor skulle ikke da hund forstå at hysj er å bli bjeffe!

Jeg tror at i mitt tilfelle med min hund, ville det å belønne bjeffing bare gjøre at han bjeffer mer, i et håp om at kanskje han får belønning denne gangen. Han tilbyr jo alle de andre adferdene han kan uten at jeg gir kommando, så hvorfor ikke bjeffing også, liksom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke ganske naturlig for en hund å bjeffe når den leker? Det er jo en del av hundens språk?

Vi har aldri hatt hunder som bjeffer i lek :-) Og til nå har jeg sjeldent observert bjeffing i hundelek også, det kan være knurring, brumming og brøling men lite bjeffing. Vil tro at det kanskje er rasebetinget hos noen?

f.eks har jeg sjeldent sett spisshunder i lek, samt småhunder. Men sett lek mellom veldig mange forskjellige raser og observert hundetreff både rasetreff og treff med forskjellige raser, det er lite bjeffing og lyd generelt synes jeg :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...