Gjest Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Over de siste måneden mistenker jeg mer og mer at jeg har utviklet noen form for glutenintoleranse. Jeg har to brødre med cøliaki, genet for cøliaki men slår ikke ut på blodprøver. Før jeg griner meg til tarmbiopsi tenkte jeg at jeg skulle kutte ut gluten en periode, og se om det ble bedre. Men, jeg liker ikke glutenfritt brød, og trenger derfor tips til hva jeg kan spise. Tenker spesielt på hva jeg kan ha med på skolen til lunsj, men andre råd tas mer enn gjerne i mot! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Jeg skal ikke gi deg noen tips til oppskrifter, men bare husk på at når du tar biopsier (de trenger du ikke ta "nedenifra" altså, man kan ta biopsier for cøliaki med gastroskopi, altså slange som du svelger. Min erfaring er at det var lett som en plett og ingenting å grue seg for, selv om jeg var vettskremt på forhånd) må du ha spist vanlig, ikke-glutenfri kost for at biopsiene skal vise om du evt. har cøliaki. Det at man har forsøkt å kutte ut gluten er visst den vanligste årsaken til falskt negative cøliakibiopsier. Lykke til! Hopp i det og krev henvisning til spesialist du! (Det er mange blodprøvene ikke slår ut på) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pajko Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Hvad med paleo-brød? Sådan med masser af grønsager og nødder? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Jeg liker heller ikke det glutenfrie brødet, men jeg lager toast med det og da blir det mye mye bedre. Til lunsj sliter jeg fortsatt litt men jeg tenkte å prøve å lage litt mer kylling salat ol. Evnt vurderer jeg å sette toast jernet på jobb Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Først må jeg bare understreke det aya sier. Du MÅ ha spist gluten kontinuerlig en periode før gastroskopi for å få reelt svar. Så - syns glutenfrie rundstykker er ganske gode, ferdigkjøpte, de man varmer i ovnen - er noen som skal bare tine på benken, i rød og hvit pakke - jeg har alltid varmet dem i ovnen, helt greie de også. Jeg syns også special flakes - cornfleks wannabe er gode. Er endel forskjellige frokostblandinger som er glutenfrie, jeg er sær så liker bare special flakes, men er bare å prøve seg frem. Der kan man for eksempel ta med og ha i youghurt for å få mer metthetsfølelse. Glutenfrie knekkebrød har "grodd" på meg. Er flere forskjellige der også, men syns wasa sine er ganske gode, men de krever tilvenning, og er ikke noe sjakktrekk som ferdigsmurt niste. Mister litt piffen. Glutenfritt brød som ristes er eller ikke så verst, men selvsagt best rett fra brødristern, ikke som niste. Tilbudet på gode glutenfrie varer vokser stadig, heldigvis. :=) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Jeg skal ikke gi deg noen tips til oppskrifter, men bare husk på at når du tar biopsier (de trenger du ikke ta "nedenifra" altså, man kan ta biopsier for cøliaki med gastroskopi, altså slange som du svelger. Min erfaring er at det var lett som en plett og ingenting å grue seg for, selv om jeg var vettskremt på forhånd) må du ha spist vanlig, ikke-glutenfri kost for at biopsiene skal vise om du evt. har cøliaki. Det at man har forsøkt å kutte ut gluten er visst den vanligste årsaken til falskt negative cøliakibiopsier. Lykke til! Hopp i det og krev henvisning til spesialist du! (Det er mange blodprøvene ikke slår ut på) Først må jeg bare understreke det aya sier. Du MÅ ha spist gluten kontinuerlig en periode før gastroskopi for å få reelt svar. Så - syns glutenfrie rundstykker er ganske gode, ferdigkjøpte, de man varmer i ovnen - er noen som skal bare tine på benken, i rød og hvit pakke - jeg har alltid varmet dem i ovnen, helt greie de også. Jeg syns også special flakes - cornfleks wannabe er gode. Er endel forskjellige frokostblandinger som er glutenfrie, jeg er sær så liker bare special flakes, men er bare å prøve seg frem. Der kan man for eksempel ta med og ha i youghurt for å få mer metthetsfølelse. Glutenfrie knekkebrød har "grodd" på meg. Er flere forskjellige der også, men syns wasa sine er ganske gode, men de krever tilvenning, og er ikke noe sjakktrekk som ferdigsmurt niste. Mister litt piffen. Glutenfritt brød som ristes er eller ikke så verst, men selvsagt best rett fra brødristern, ikke som niste. Tilbudet på gode glutenfrie varer vokser stadig, heldigvis. :=) Ja, jeg vet det, og hadde tenkt å se i noen uker, og om det hjalp gå over til gluten igjen, og så kreve å bli sendt til spesialist. Synes å kreve sånt er ekkelt, er jeg dårlig nok til det liksom? Men jo, jeg burde absolutt det altså! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Ja, jeg vet det, og hadde tenkt å se i noen uker, og om det hjalp gå over til gluten igjen, og så kreve å bli sendt til spesialist. Synes å kreve sånt er ekkelt, er jeg dårlig nok til det liksom? Men jo, jeg burde absolutt det altså! er jo ikke noe å kreve og være vanskelig for, blir du dårlig blir du dårlig, familien din har det osv. er jo bare å si det slik og at du nå ønsker en time til gastroskopi så henviser de deg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Penøttsmør Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Det er enkelt å spise glutenfritt. Kutt ut all gluten, og lag maten din fra bunnen av.Hvis du holder deg unna all ferdige mat, pose greier etc så slipper d få hodetpine av å lese etiketter og finne ut om noen av estoffene har gluten i seg. Trikkset er å lage store posjoner med mat og fryse det ned, jeg liker å fryse ned f.eks lasagne, chili sin carne etc etc. Kjøp ris, grønnsaker, kjøtt etc etc som du liker å lag mat. Om du savner saus etc er det enkelt å lage selv.. Jeg lager glutenfri knekkebrød og brød selv, og toaster brødet. Glutenfritt brød er nasty om det ikke er rista synes jeg... Kjøp deg noen bra kokebøker eller fin glutenfri blogger på nettet. Det er super kjipt å forholde seg til blogger som krever ti tusen ingredienser til en rett, så jeg liker å finne blogger av vanlig dødelige Jeg liker f.eks de her: http://xgfx.org/ http://glutenfreeonashoestring.com/ http://glutenfreegoddess.blogspot.no/ http://www.healthfulpursuit.com/ 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 Signerer Peanøttsmør sitt innlegg. Å spise rent er bra uansett om man har allergier eller ikke. Da får man mye mer kontroll på hva man får i seg, uansett om man har matintoleranser eller ikke. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Meg Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 http://glutenogmelkefri.blogspot.no/ Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Frida og fuglehundene Skrevet 3. Mai 2013 Rapporter Share Skrevet 3. Mai 2013 http://glutenogmelkefri.blogspot.no/ Anbefaler denne, Kathrine er kjempeflink på dette temaet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.