Gå til innhold
Hundesonen.no

Ang registrering i NKK


Blad
 Share

Recommended Posts

Vi planlegger å få valp til neste år, men jeg er så utrolig valpesyk og har sittet å lest masse på forum og kikket på finn.no , bare for å se masse hundebilder :icon_redface:

Så noe på finn.no jeg lurte på i dag, da det var noen som solgte valper og det står at hundene hennes er registrert i NKK , men senere i teksten kommer det fram at kennelen er i Polen. Er det virkelig mulig å registrere hunder som ikke er Norske i NKK? jeg er mest bare nysgjerrig siden jeg absolutt ikke har tenkt til å kjøpe hund nå.

Og så lurte jeg på om noen kan anbefale meg en god bok om klikketrening? På min gamle hund trente jeg bare med lokking av godbiter, men klikketrening virker veldig fin måte å trene på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er flere som annonserer med rimelige valper som vil bli registrert i NKK men som kommer fra proffe oppdrettere i Polen og andre land. Disse hundene taes inn til Norge etter bestilling fra godtroende nordmenn som ser søt hund, tror annonsen er sann og bestiller valp. De ender opp med en innsmuglet valp som nok har noen former for papirer, bare at man ikke får dem når man henter valpen og man sitter til slutt med skjegget i postkassen. Dette enten man har skjegg eller ei ...

Styr unna, er mitt råd!
Hold deg til kjente oppdrettere i Skandinavia. Og sjekk alltid med andre som har rasen, med raseklubber etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå finnes det faktisk seriøse kenneler i Polen også... Og det er fullt mulig å omregistrere hunder fra Polen til NKK - såfremt de er registrert i den Polske KK og har riktige papirer.

Men såklart må man være oppmerksom på alt dette som har med smuglervalper å gjøre fordet. Uansett hvor man vurderer å kjøpe valp fra bør man sjekke opp så man får det man skal ha.

Man kan lett kjøpe uregistrerte valper fra hvilken som helst oppdretter i Norge også..

Så sjekk nøye! Finn ut av hvilke papirer man skal ha, kontakt landets kennelklubb for å dobbeltsjekke, be om referanser fra andre, sjekk om det finnes andre hunder fra samme oppdretter, etc.

En seriøs oppdretter med "rent mel i posen" kan alltid sette deg i kontakt med andre valpekjøpere. Førstegangsoppdrettere pleier normalt sett ikke annonsere langt utenfor landets grenser, men hvis de gjør bør de uansett ha et visst kontaktnett rundt seg som kan kontrolleres.

Det kan sammenlignes med å kjøpe en bil - man bør vite hvilke papirer som skal følge med, hvor man sender disse inn og sørge for at disse blir levert sammen med bilen. Jeg blir så matt av å høre om folk som kjøper valper (eller hest - hører om disse på jobben) - overlevert på de merkligste steder og man får bare beskjed om at "papirene ettersendes". HVEM hadde godtatt å betale tusenvis av kroner for en bil på denne måten, uten offisielt eierskifteskjema? Ingen. Men med hunder (og hester) er det faktisk skremmende mange som ikke tenker på slike ting, men klager etterpå likevel...

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...