Gå til innhold
Hundesonen.no

Tolking av regler under CACIB-showet og WDS i Budapest


Benedicte
 Share

Recommended Posts

Jeg forstår ikke reglementet for å bli Hungarian champion eller Hungarian Junior champion. Dette står på WDS sine hjemmesider:

Hungária Junior Champion (HJCH)

Every dog receives this title in possession of two „HPJ – Junior class winner” titles, where one must be received on the FCI World Dog Show 2013 and the other one must be received on the CACIB Dog Show on 15. May 2013, that will be held accompanied with World Dog Show 2013.

Hungária Champion (HCH)

Every dog receives this title in possession of two „CAC – class winner” titles from the intermediate, open, working or champion class, where one must be received on the FCI World Dog Show 2013 and the other one must be received on the CACIB Dog Show on 15. May 2013, that will be held accompanied with the World Dog Show 2013.

Hva er "HPJ"? Må hunden vinne juniorklassen både på cacibshowet og på wds for å bli Hungarian Junior champion?

Og hva menes med "two CAC-class winnter" titles?

I reglementet til CACIB-showet står følgende:

Every dog winning HPJ at the CACIB Show and the FCI World Dog Show 2013. gets Hungarian Junior Champion (HJCH) title. Every dog in Veteran class winning „Veteran class-winner” title at the CACIB Show and the FCI World Dog Show 2013. gets Hungarian Veteran Champion title. Every dog winning CAC title in open, intermediate, working and champion class at the CACIB Show and the FCI World Dog Show 2013. gets Hungária Champion (HCH) title.

Hva er "cac-title"? Deles det ut cert i både open, intermediat, working og champion-klasse?

Kan en junior ikke bli Hungarian Champion?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HPJ er HP i Junior klassen, tror ikke det deles ut cert til juniorer i Ungarn, så ja, vinner av junior klassen vil trolig få HPJ.
CAC er cert, og deles ut i "alle" klasser(intermediate, open, working og champion)

Slik jeg tolker det må en junior få HPJ både på cacibshowet 15/5 og på selve WW for å få Hungarian Junior Champion titelen. tror ikke en junior får noen Ungarsk champion titel nei.

Samme for de andre titlene, man må få cac x 2 for å få champion titelen.

Også husk på at Exc. er BLÅ sløyfe, ikke rød som vi har her ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

HPJ er HP i Junior klassen, tror ikke det deles ut cert til juniorer i Ungarn, så ja, vinner av junior klassen vil trolig få HPJ.

CAC er cert, og deles ut i "alle" klasser(intermediate, open, working og champion)

Slik jeg tolker det må en junior få HPJ både på cacibshowet 15/5 og på selve WW for å få Hungarian Junior Champion titelen. tror ikke en junior får noen Ungarsk champion titel nei.

Samme for de andre titlene, man må få cac x 2 for å få champion titelen.

Også husk på at Exc. er BLÅ sløyfe, ikke rød som vi har her ;)

Hva da Exc er blå sløyfe? Har jeg ikke fått med meg.. Er det noe som er bedre enn exellent? eller mener du bare at fargen på Exellentsløyfa er blå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En rekke østeuropeiske land opererer med juniorchampionat (som ikke blir registrert og anerkjent av NKK) - fordi "voksencert" ikke deles ut til juniorer (og jeg har sett mer enn én diskusjon mellom ringsekretær og dommer, hvor dommer mener at junioren ikke kan vinne selv om den er best, simpelthen fordi den er junior, og i gamle dager ville de hive de ut av vinnerklassen uten å blunke fordi de ikke skulle ha cert, men endatil stusse over at juniorene ikke kom tilbake til BHK/BTK for å konkurrere om BIR...). Det varierer hvor mange klasseseire i junior en må ha for å få juniorchampionat - men ifølge det over holder det altså å vinne på verdensvinneren og på circuiten (jeg vil ikke bli overrasket om en ellers må ha tre eller flere klasseseire, men at disse utstillingene ansees som så store at de kan kompensere for ordinært forlangt antall).

Det deles ut cert i alle klasser - men i veteran er det som i junior, altså et eget veteranchampionat (heller ikke anerkjent av NKK).

"Voksencertene" samles inntil en har tilstrekkelig for å bli championat - du kan altså ta et fra unghund og et fra åpen, eller komme som norsk champion og få to fra ungarsk championklasse.

Du får altså ikke bli champion før du er i annen klasse (slik som vi i Norge må ha fylt to år for å bli champion, men jeg er usikker på om det er en slik aldersgrense i Ungarn, eller om du blir champion etter to cert i unghund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det forresten bare vinneren av juniorklassen som får HPJ? Eller kan man komme som nummer to i juniorklassen begge dager og få HP, og allikevel bli ungarsk juniorchamp?

Tror ikke det nei, HPJ fungerer som cert gjør i de andre klassene.

Og ja, fargen på¨Exc. sløyfa er blå. Litt greit å vite så man ikke står der med en blå som man tror ikke er noe verdt og går glipp av moroa liksom :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...