Gå til innhold
Hundesonen.no

Astma, Allergi og hund.


Kaja
 Share

Recommended Posts

Okei, da har jeg fått svar på en del prøver. Jeg har støvallergi, pollenallergi og hundeallergi (reagerer på spytt også blir det jo en del støv av de).


Jeg er mye forkjølet, stort sett alltid tett og slimete (sorry for oversharing).

Per dags dato bruker jeg steriodeinhalator (symbicort) som har hjulpet en del, men i natt hadde jeg et ordentlig anfall hvor jeg ikke fikk puste og kasta opp mye (hoster til jeg brekker meg). Det varte i nesten 4 timer og var i kontakt med legevakt hele veien.

Skal til legen igjen idag kl 15. for å forhåpentligvis få annfalsmedisin .

Men så var det over til det andre, jeg vet fler her inne sliter med det samme, hvordan har dere gjort det i forhold til hunder?
Første steg er å få dem ut av senga :( Og jeg støvsuger allerede omtrent hver dag og tørker mye støv.
Det skal sies at jeg bare har sykdomsutløst astma, så jeg får det etter forkjørelse og da sitter det i et par uker. Utenom astmaukene er jeg bare tett og slimete.

Legen hadde følgende råd: Slutte å røyke (driver på), kvitte seg med hundene (den er værre...) og holde det rent og ryddig inne til en hver tid, stort sett er det alltid det.

Men jeg plages mye med tetthet og slim. Jeg er ikke trøtt, og klør ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjipt å høre at du sliter :/ ville bare tipse om sånn petal clense eller hva det heter, har hørt om flere som har nytte av den :) Vaske hender og ansikt ofte. Få hundene ut av soverommet kanskje ikke bare senga? Går du ikke på allergimedisin? Kanskje undersøke om du kvalifiserer til allergivaksinering ( heter sikkert noe annet) :P Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Petal cleanse på hundene, bytt stoffmøbler med skinn, ikke ha pledd/pynteputer og gulvtepper/matter. Få vekk bøker og papirer inn i skap og skuffer, ikke pynt og nips rundtomkring. Bytt sengetøy ofte, og luft pute/dyne hver dag, Vask puter og dyner jevnlig, støvsug madrass og luft overmadrass jevnlig. Ikke bruk vaskemidler på flater, bytt støvsuger om den ikke har hepafilter.

Begynn å gi godbiter på tube el, slik at du holder hendene mest mulig fri for spytt. Helst bør mannen overta vask av mat/vannskåler, og iallefall være den som fjerner skålene etter at de har fått mat. Joda, du kan joi vaske hendene etterpå, men skal du være levelig frisk og beholde hundene må du unngå allergenene så mye som mulig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje undersøke om du kvalifiserer til allergivaksinering ( heter sikkert noe annet) :P

Det er forløpig ikke mulig å vaksinere seg mot annet enn noen typer pollen i Norge, men forhåpentligvis kommer det effektive vaksiner mot andre typer allergier hit etterhvert (det finnes allerede flere preparater, men de er såvidt jeg vet ikke godkjent for bruk her).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har da fått allerginesespray, anfallsmedisin og cosylan (hostet meg ihjel i natt, han tror det har mer med sykdom enn astma å gjøre akkurat nå omdagen).

Bæsj altså. Nå til våren blir hundegården ferdig, Tesh og Raptus liker jo å være ute. De to andre not so much :P Men det hjelper jo kanskje litt at to er ute store deler av dagen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du ikke fått zyrtec eller annen allergimedisin for å ta hver dag?

Jeg blir ekstremt trøtt av allergimedisiner, så det blir å velge mellom å være allergisk eller veldig trøtt. Trøttheten går heller ikke over etter en stund desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

A er allergisk mot spytt (og kloring) fra hund, så vi lar hundene sjeldent være i sofaen og hopping/slikking i ansikt og på hender er ikke lov. Det har hjulpet mye. Ofte har han en skikkelig kosestund med hundene hvor de får slikke og klatre så mye de vil, men da tar han seg en god og lang dusj rett etterpå.

Hundene får heller ikke lov til å være på kjøkken, bad og soverom.

Det hender også at jeg reagerer på hund, men da pels. Jeg vasker hendene etter at jeg har klappet de lenge, gitt de godbiter etc, jeg har kuttet ut tepper inne og hundene bades ofte. Men det som allikevel har hjulpet mest er å ikke la hundene gå inn på en rekke rom i huset, og da spesielt soverommet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Teller ned dagene, kanskje blir det født tispe til meg i starten av august.  Jeg har veldig ønske om en en bestemt farge men vet at good dog has no colour... Har det vært et issue for dere? Tør ikke nevne d for oppdretter, er en sånn bagatell hvis hunden oppfyller alle andr3 krav.  Føler det blir for dumt å si at jeg vil den fargen. Noen med formening?
    • Gøy at du oppdaterer etter så lang tid! Utrolig fin hund
    • Lån den rasen du vil ha. Jeg har 3 barn og har bare hatt hund med 0 og 1 barn før. Jeg har passet hunder store og små. Da får du feeling for hvordan d blir med barn plus hund.  Det er ikke lett. Barna krever enormt, egentlig mer jo eldre d blir, kjøring hit og dit, fritidsaktiviteter, bursdager. Barn inn og utav huset hele tiden.  Pass hunder forskjellige raser det neste året, har merket selv at store bruksraser passer dårlig for meg akkurat nå, slik at det blir en mindre hund som er god familie hund og fin brukshund for meg.  Jeg har ikke hatt hund på 5år grunnet småbarn. Har nå 3,5 og 11. Ønsker ikke å vente lenger nå. Hos meg er jo hunden livsstil, både når d gjelder aktivitet og trening. Har ingen andre "hobby", hund blir likesom mitt. Men om det blir travelt og kommer sikkert til å angre helt til hunden er 2 år 🤣
    • Vi har innsett at det er positivt å få kvalp seint om våren med tanke på ver og  muligheit for hundepass/jobb men ulempa er at kvalpen/ vi i familien har rett alder for kvalpekurs når alle har ferie 🙃 Vi brukar avledning og stopp/roe, så jobbar med å overføre det til 12åringen. 
    • Optimalt sett vil jeg ha stor SUV-varebil ala Toyota Landcruiser, men bilen skal også være høvelig billig å kjøre til jobb med, har 25min en vei, ikke bomring.  Forhåpentligvis er det enda noen år til jeg må ha ny bil, men caddy er veldig anvendelig. Billig i drift og en Caddy maxi har god lengde i bagasjerommet, ca 2,2m. Da får jeg plass til to store hundebur og kanskje en kickbike, det er planen iallefall. Også har man jo ofte et budsjett også. Landcruiser er ikke av de billigste, hverken å kjøpe eller kjøre.  Hadde jeg vært deg ville jeg sett på en hel-elektriske bil. Mer å velge i 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...