Gå til innhold
Hundesonen.no

Senebetennelse eller hundebitt?


simira
 Share

Recommended Posts

Rareste tittelen... her er greia:

Den siste uken har jeg vært uvel innimellom. Kvalm, svimmel, ikke matlyst. Dette er relativt normal reaksjon når jeg stresser for mye, og jeg har de siste par ukene sagt opp jobben, planlangt og sjonglert oppsigelsestid, opplæring av etterfølger, jobbsøknader/intervjuer/tilbud, i tillegg til som førstegangsarrangør å arrangere rekordstord rallystevne etter nye og ukjente regler etter overgangen til NKK. Dette kombinert med en sykdom (ME) som gjør at jeg er dårligere om vinteren tilsier at symptomene er helt normale, egentlig.

I forgårs begynte det å verke litt i høyrehånden, inni håndflaten liksom. I løpet av en dag spredte det seg til håndleddet og litt oppover underarmen. Det føles som senebetennelse, jeg har hatt lignende før, og jeg sitter normalt rundt 10 timer ved pc-en daglig enten jeg jobber eller har fri. I tillegg til at jeg av ovennevnte årsaker muligens har vært noe anspent i det siste. :P

MEN, så kom greia som plutselig slo meg. For to uker siden bet Kovu meg i høyre underarm. Det ble blått, men tror ikke han var gjennom huden. Der han bet har det nå dannet seg en liten kul under huden. Ellers er huden og alt helt normalt igjen, det var bare et uheldig glefs.Jeg er vaksinert mot stivkrampe, og det arter seg uansett annerledes.

Men ettersom jeg kom på det med denne kulen nå, kan de ha noe med smertene i hånden/underarmen, og uvelheten å gjøre? Og er det noe som bør sjekkes (hvis jeg ikke får mindre vondt snart må jeg uansett til legen for å få en sykemelding...)?

Eller satser vi stadig på stress og senebetennelse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har opplevd at jeg kan få mye mer vondt i armen, litt i albuefestet på en måte, hvis det rykker hardt i båndet på tur eller jeg slår meg. Det kan sitte lenge og det kan vare bare noen timer. Jeg og sliter nå om dagen, både pga vintertid og pga jobb så blir mer vond i muskel og senefester enn på sommeren. Skulle vel kanskje flytta til spania på vinteren :P men jeg har ikke ME, jeg har FM... Er vel en forskjell der!? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørr ikke si om dette er av bittet eller ME. Jeg har en stund slitt med det jeg tror er senebetennelse. Hos meg sitter det mest fra skulder til albuen men så gitt det nedover til hånden. Hva jeg feiler er vell enda uvisst men de mener jeg har ME fortsatt, men at mange av symptomene stammer fra noe med øynene. Så jeg sliter med svimmelhet pga. øynene men alt det andre fra ME tror de. Jeg har mye vondt i ledd, sener og muskler til tider og det kommer visst av sykdommen. Kvalmen og uvellheten skal visst også kommer fra ME. Jeg er mer skeptisk til hva som kommer av hva men det er da tydeligvis normalt men disse vondtene og uvellheten hos ME pasienter forstår jeg :(

Jeg smørte på med masse tigerbalsam og etter 2 netter med det så er det nesten borte. Kjenner at det er vondt hvis jeg er ute i kulden og står stilt for da spenner jeg musklene, men utenom det så er det nesten borte nå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har senebetennelse i ene armen, det begynte i skulder så blussa det hel ned til håndleddet, gikk med dette i nesten 6 mnd før jeg nesten ble dratt inn til legekontoret av sambo "je gidd itte å høre på att du har vond arm lenger, nå dræg du tæll doktor'n" og der fikk jeg bekrefta att det var betennelse i en muskel i underarmen som jeg kjente i hele armen. Fikk beskjed om å ikke bruke den på 2 uke + 600 ml Ibux. Dette hjalp ikke, fikk så 2 nye uker med ro og ibux + en gele ting jeg skulle smøre på......nå er armen bedre, i og med att jeg faktisk klarte å holde armen i ro, typisk nok er det høyre armen!
Men uansett, jeg ble/var kvlam, uggen og sløv da dette sto på som verst, men ikke hele tiden, kun om jeg hadde belasta armen mye og kjente betennelsen dundre igjennom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Armene mine blir til ingenting om ikke fysioen jobber med de en gang i uka. Om jeg kamper for mye på trening med doffen eller får rykk i armene på tur så blir de helt ødelagt igjen.. :-P

Senebetennelse kan Gjøre deg dårlig det også. Når det er virkelig ille så setter det seg i mer av kroppen. Smører ibux Gel på der jeg har vondt i den verste perioden for å slippe for mye vondt. Har fått en annen krem som heter orudis som har samme nytten. Dempe betennelse osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde jeg hadde senebetennelse, men hos meg var det bare å gjøre en tøye/styrkeøvelse som gjorde at det ble borte. Problemet mitt var at jeg måtte aktivisere en muskel jeg ikke brukte riktig :) Det var kjempeeffektivt! Var heldig som kunne spørre naprapaten min da jeg var der for behandling for noe annet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...