Gå til innhold
Hundesonen.no

Borderens 1. februar


borderen
 Share

Recommended Posts

Hohoy, her kommer min EFIT!

Startet dagen med digg frokost. Bildet er fra dagen før (siden jeg ikke hadde husket at det var EFIT), men jeg spiste prikk lik frokost 1. februar

IMG_0763_zps0ddd1971.jpg

Så husket jeg at det var EFIT og begynte å ta bilder. I halv 9-tida kikker jeg ut og tenker at jeg skal gå en tur.

Photo010213085630_zpsd983990f.jpg

Ute på tur

Photo010213092327_zpsfafea51d.jpg

Første forelesning i stressbiologi. Tror jeg kommer til å like det faget!!

Photo010213102737_zps600f7bf2.jpg

Mer forelesning..

Photo010213113427_zpsf5348bd0.jpg

Jeg spiser matpakke (pai, salat og kjeks) og repeterer litt nevrobiologi

Photo010213135505_zpsa7dae9ce.jpg

Jeg er på GG og har 1 times styrketrening. Idag må jeg gå sidelengs ned trapper og kan knapt nok reise meg opp fra sittende stilling...! Dårlig bilde rett etter timen er ferdig, fordi jeg synes det er flaut hvis noen ser at jeg tar bilde.

Photo010213153132_zpsfb5fa224.jpg

Vel hjemme tusler jeg en rask tur med hundene på holka. I Ås synes man visst det er helt naturlig å brøyte og gruse lysløypa...

Photo010213160207_zpsaf14c449.jpg

Ok, det har ikke gått en time siden det forrige bildet, men jeg tok ihvertfall et lite feltsøk i skogen. Amira var kjempeflink. Kiter var heller ikke så værst. Jeg er fremdeles iført løpetights og joggesko.

Photo010213160433_zpsbdbbade8.jpg

Hjemme kaster jeg i meg litt mat, dusjer og sminker meg

Photo010213180646_zpsd9b9c6b8.jpg

I 19-tida har jeg kommet meg til ei venninne for å spise litt pizza før vi skal på fest

Photo010213183752_zpsdfea05d7.jpg

Ei kjempe god venninne kom tilbake til Ås etter å ha vært i Frankrike et halvt år. Jeg har ikke sette henne siden før jeg dro til Australia! Kjempe koselig å være samlet igjen :)

Photo010213210215_zps73f69c39.jpg

Vi forflytter oss til fest i Det Gule Huset

Photo010213213543_zps6b418ace.jpg

Ehm.. ja.

Photo010213214346_zps1156feca.jpg

Party på kjøkkenet. Jeg ser at det er greit at EFIT snart er over...

Photo010213224912_zps8b1ce358.jpg

På samfunnet møter vi kjæresten til ei venninne :)

Photo020213000757_zps45d57f3f.jpg

Jeg hadde en fantastisk kveld både på forelesning, vors, og ikke minst på samfunnet i Ås! Må legge til at vi er ikke så himla fulle som det kanskje ser ut som. Men vi danser på bordene og synger til stemmen sprekker både med og uten alkohol, vi!

  • Like 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skikkelig gjennomført Ås-dag! :D Min var faktisk temmelig lik...

Elsker Ås-dager!

Det der er jo en drømmedag fra begynnelse til slutt! :)

...den som hadde hatt null i studielån og kunne ta en utdannelse til :P

Ja, det var det med penger da... det går an å studere/jobbe deltid da! Men som jeg har nevnt før så tar det omtrent 3 år før man begynner med de fagene som er veldig spennende.

Skikkelig stappfull forelesningssal? :lol:

De fleste fra hest/husdyr-linja er skikkelig slappe på oppmøte. Litt irriterende egentlig, når det er masteremner med innlagt diskusjonstid o.l. Vi var vel 7 stykker som møtte opp. Jeg sitter fremst :P

Ganske lik min dag og :D Var på samme fest var vi og, men i ulike rom. Haha

Haha! Ja, stemmer det! Skjønner ikke hvorfor vi var på kjøkkenet hele tiden. Det var ikke sitteplass i stua, men i stod jo bare og danset uansett :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elsker Ås-dager!

Ja, det var det med penger da... det går an å studere/jobbe deltid da! Men som jeg har nevnt før så tar det omtrent 3 år før man begynner med de fagene som er veldig spennende.

De fleste fra hest/husdyr-linja er skikkelig slappe på oppmøte. Litt irriterende egentlig, når det er masteremner med innlagt diskusjonstid o.l. Vi var vel 7 stykker som møtte opp. Jeg sitter fremst :P

Haha! Ja, stemmer det! Skjønner ikke hvorfor vi var på kjøkkenet hele tiden. Det var ikke sitteplass i stua, men i stod jo bare og danset uansett :lol:

Ja det var det da. Har hatt fordypning i biologi, og det var veldig artig. Men det er ikke det samme som en bachelor :P

Synes hestelinjen er spennende også jeg, men har hørt litt ymse om den. Uten at jeg vet noen ting.

Men det går an å kjøpe en del av bøkene eventuelt, og bare kose seg med dem. Sånn er jeg da :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tisser han når dere går ut da? isåfall har han vel et reelt behov for å gå på do. Å holde seg i mange timer er jo ubehagelig, selv om man fysisk sett klarer det.
    • Hjelp! Tempo har sovet hele natten fra dag 1, riktignok våknet noe tidlig, typ 06:30 ish. Men nå, nesten 4 måneder gammel, er han begynt å våkne noen ganger på natten i 4/5/6 tiden. Jeg er jo bekymret for at han er dårlig i magen, så jeg tar han ut. Frem til nå har han ikke vært dårlig i magen. Han sovner fint etter å ha vært ute, men det er jo irriterende når jeg vet at han kan holde seg til vi står opp. I ukedagene våkner vi stort sett klokken 7, i helgene kan han fint sove til 8-8:30.  Hørte på et foredrag fra Maren Teien at mange luftet valpen alt for lenge på natten og at det da ble en del av døgnrytmen deres. Burde jeg kanskje bare være hardere og ikke lufte han, holde ut "maset" til han sovner igjen? Noen ganger kan jeg klappe litt på han, også sover han videre, andre ganger er han mer våken.
    • https://www.nkk.no/om-nkk/statistikk/ Det ligger under "Dokumenter" på denne siden.
    • Min veide 11.1 ved 16 uker og endte på 19.
    • Hei, har selv samojed, men har vært borti noen lapphunder og har litt erfaring med dem. (Ikke noe erfaring med Islandsk fårehund). Men ut fra hva du skriver så tror jeg finsk lapphund kan være en god kandidat om det er den hunden du har sett litt på nå og ønsker deg😊 Men for å prøve å svare på spørsmålene dine: Kløv og trekk: - Finsk lapphund er en robust og allsidig rase som historisk har vært brukt som gjeterhund for rein. Dette gir jo den et godt grunnlag for å kunne brukes til kløv. Vil si de fleste raser kan brukes til kløvning. Men med riktig trening kan den bære en kløv på opptil 1/3 av sin egen kroppsvekt. Så ser ingenting problemer ved å la en finsk lapphund bære kløv. - Samme gjelder jo samojed, allsidig og robust rase, men kanskje litt mer egnet for kløving, men også trekking. Samojeder er jo trekkhunder, så om trekking er noe du ikke ønsker så mye fokus på er nok finsk lapphund et bedre valg. Kan jo lære en samojed å ikke trekke å, men er nok betydelig vanskeligere enn å trene en lapphund til det.   Reaksjon på sau - Finsk lapphund har mer naturlig gjeterinstinkt, så vil si med trening så er det nok lettere å trene dem til å være rolig rundt sauer enn for eksempel samojeder, som generelt har høyt jaktinstinkt og gjerne vil reagere og «ta» sau. Så klart finnes det individer som er rolige rundt sauer, og ved trening fra de er små fint kan være rundt sauer. Men generelt vil jeg si lapphund er mer pålitelig rundt sau enn samojed.   Varme - Samme som samojed så har finsk lapphund en tykk pels som gir beskyttelse mot kulde, men dette kan også gjøre den utsatt for overoppheting i varme værforhold. Som du nevner, kan dette håndteres fint med pauser, mindre vekt i kløven, og kjøling av potene.    Utholdenhet Finsk lapphund har god utholdenhet, men som med alle hunder, vil individuell kondisjon og trening påvirke hvor godt den takler lange turer med kløv. Hvis du trener hunden jevnlig og gradvis øker belastningen på kløv og lengde på tur, så vil den fint kunne håndtere lange turer over flere uker.   Trekk Selv om du primært ønsker en kløvhund, kan Finsk lapphund også trenes til å trekke, for eksempel pulk om vinteren. Dette kan gi god variasjon i treningen og hjelpe til med å bygge styrke og utholdenhet. Rasen er ikke spesielt avlet for trekk som samojeder, men med riktig trening kan den fint utføre lettere trekkoppgaver.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...