Gå til innhold
Hundesonen.no

Får ikke klippe klør + besatt av papir


Spazmo
 Share

Recommended Posts

Jeg har et par problemer med valpen min akkurat nå - hun nekter å la meg klippe klørne hennes! Bakbeina går greit, med hun nekter plent når det gjelder forbeina... Hun liker å leke med klotangen og alt slikt, så hun er ikke redd for den. Ikke har hun blitt klippet for langt inn heller såvidt jeg vet. Er det noen som har noe tips til hvordan jeg burde gå fram her? Hun vrir seg, biter og nøkker til seg potene så fort jeg bare tenker på å begynne å klippe. Har klart det er par ganger nå, den ene gangen gikk det helt uten problemer.

Neste problem er at hun er blitt så voldsomt besatt av papir! Alt slags papir egentlig, men dopapir er det verste. Hun har jo alltid syntes det har vært gøy å jage rundt på dopapiret når jeg har tørket opp uhellene hennes, men det har jeg alltid stoppet etter beste evne. Nå derimot begynner det å stjele nattesøvnen min. Hun har de siste dagene hatt store problemer med å falle til ro om kveldene. Står og griner og sutrer utenfor dodøren fordi hun vet det er papir der inne + sminkewipes i bosspannet. Forsåvidt morsomt, men hun stresser seg utrolig mye opp om kveldene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang klør så holder jeg bare fast og gjør det, det blir enklere for hver gang og valpen gir seg til slutt :) Rolig ros mens valpen er i ro og godbit når vi er ferdig :) valpen her er litt opp og ned men stort sett går det helt fint nå. Herjer hun får mye går det også ann å si nei.

Ang papiret.
Har hun noe annet å leke med? Har du prøvd å avlede henne når hun vil inn på badet med noe annet morsomt som er mer greit at hun driver med?
Iogmed at hun blir besatt så kan det kanskje hjelpe med mer mental og fysisk trening så hun er mer sliten.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På minstemann, som også sprellet fælt da jeg skulle klippe klør, ble løsningen å ta det når hun var trøtt. Begynte hun allikevel å skape seg var jeg ekstremt målbevisst og bestemt. Den kampen fikk hun ikke vinne. Og det tok to ganger det, før hun skjønte at hun hadde å ligge stille. Det gjelder å ikke trekke seg unna og være usikker. Fokuser på det som skal gjøres og vær bestemt. Ros og belønn ETTER at du er ferdig. Ikke dill og styr underveis, for min erfaring er at valper lett plukker opp dilling og ser det som en anledning til å teste grensene litt :) Det er viktig at opplevelsen er positiv for valpen, da. Så ikke no kjeft eller hyling. Å være tyst funker som bare det!

Haha. Min var/er forresten også "besatt" av dopapir. Men det er mye, mye mindre nå enn da hun var valp. Hun er nå 14 mnd. Det kan hjelpe å f.eks. gi henne noe å bryne seg på en stund før dere skal legge dere, f.eks. en kong med noe godt i, en godbitball eller noe annet som får henne til å måtte bruke hodet. Eventuelt trene litt triks og lydighet med henne på gulvet en stund før dere skal i seng. En sliten valp vil sove. Og igjen mener jeg at det er lurt å være bestemt. Aldri la henne få tilgang til dopapiret. Min blir nesten litt besatt av det, så hun får overhode ikke tilgang på det. Jeg bruker å fylle tomme doruller med godis som aktivisering, da hun elsker dem også..

Merkelige disse hundene våre :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, ja, de er noen rare skruer! Hun får aldri tilgang til dopapir (med vilje iallefall), prøver så godt jeg kan å holde døren helt igjen slik at hun ikke klarer å slå den opp. Setter henne alltid igang med noe hjernetrim før leggetid, men da har det gjerne ikke vært nok. I natt holdt hun seg unna dodøren, så satser på det bare var en rar ting hun fikk for seg de kveldene forrige uke!

Og takk for klipp-tips! Prøver alltid å ta det når hun ligger og slapper av/har sovet en stund. Jeg må visst bare være flinkere til å holde henne fast til alt er overstått og ikke gi opp etter èn og èn fot

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å få det til er cluet her. Du kan fint ta en pote av gangen. Hvis hunden mestrer det, og oppfører seg bra, kan belønningen være at hunden får slippe å ta fler akkurat da. Man kan begynne i det små. :)

Viktigst av alt er å ikke være redd for å klippe. For det merker hunden fort. Kan være greit å ha blodstopp tilgjengelig så man har en ekstra trygghet om man skulle være uheldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Hadde en som var besatt av regninger jeg hihi. Det var bare dem som forsvant kunen legge avisa på gulvet men regninga som lå høyt den forsvant. :)

Ellers det å klippe klør på valp så kan jeg finen på å holde fast og klippe litt av en klo for så å leke. Dette kan da gjøres utrolig ofte og dem venenr seg til det etter hvert

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har aldri hatt problemer med å klippe klørne på den eldste vår. Men den nye valpen HATER å få klippet klørene. Det går litt greiere nå etter at vi har jobbet en del med det. Jeg startet med å gi en bitteliten godbit etter hver klo og så gjøre det noen ganger. Vi har klippet bittebittelitt ca. to ganger i uken og nå er jeg oppe i to-tre klør før godbit. Målet er da å gradvis redusere godbiter til vi får klippet alle uten og så gi noe godt når vi er ferdige :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Ang. å klippe klørene så har jeg hatt samme problemet med Luna. Inntil for et par dager siden, da satt jeg henen opp på eit høyt bord og tok selen på hennen slik at hun stod fast å ikke kom seg noen vei, så masse godbiter :) Hun har alltid prøvd å spise opp/biter skikkelig hardt når jeg har prøvd å klippe, så må holde hodet hennes vekk med ene armen og så klipper jeg med andre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...