Gå til innhold
Hundesonen.no

Leavitt Bulldog?


Greenhusky
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen.

syns det er flott at det er en interesse rundt Leavitt Bulldog.

Kort om historien: David Leavitt startet for en god stund tilbake en rase som var ment å ligne på bulldogen, slik de så ut før i tiden. For å gjøre dette blandet han inn flere raser (inkludert Pitbull) for å få frem utseende, samt vennligheten og modighet. Denne rasen ble da kalt for OEB (Olde English Bulldogge) Denne rasen vokste mer og mer, og David Leavitt ble mer og mer uenig i hvordan avlen ble gjennomført da OEB rasen ble mer og mer lignende den kjente og kjære engelske bulldogen. (her må gjerne OEB folk arrestere meg :) )

David Leavitt brøt da ut fra OEB og skapte sin egen rase, hetende Leavitt Bulldog, som må godkjennes av det internasjonale Leavitt Bulldog forbundet for avl.

Jeg har selv en Leavitt Bulldog som jeg overtok fra en "kollega" som ikke kunne ta vare på denne lenger, og dette er helt klart den mest fantastiske hunden jeg noensinne har hatt. Han er full av personlighet, samtidig som han har en muskuløs kropp (som noen syns ser skummelt ut) Denne atletiske bygningen skaper også assosiasjoner opp mot "kamphund" emblemet som desverre finnes fortsatt.

Min hund er verdens største kosegris, og fungerer kjempegodt med andre hunder, selvom han blir skeptisk til små bjeffete hunder (han ser stor og skummel ut, men er ganske så pinglete). Av alle som har møtt han har vi utelukkende fått positive tilbakemeldinger på væremåte og lynne, det er kun de med fordommer som tar seg en lang tur rundt istedenfor å hilse på.

Noe som også er interessant er at han er veldig populær blant barn, noe jeg tror er fordi barn ikke har samme assosiasjoner til "slike hunder".

Dersom det er noen som er interesserte i å enten importere en hund eller bare har lyst til å hilse på, er hjertelig velkomne til det i Oslo området. Han elsker å få besøk dersom det innebærer kos :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Jeg har massevis av bilder ja. Men jeg skjønte ikke noen ting av hvordan man fikk de inn her :)

På denne linken er det ihvertfall mange bilder av han: Bilder av Grim

Ååå, kjekkas! Enda en kollega med hund også. Hilsen arkivaren. ;)

Møtte en OEB på vei hjem fra jobb her om dagen også. Kjekk ung herre som ikke var så glad i andre hanner, men siden jeg var hundeløs fikk jeg et kyss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...