Gå til innhold
Hundesonen.no

Kennel Heftige sitt første kull er endelig på vei.


Heidi og Kalizi
 Share

Recommended Posts

I morgen er det nøyaktig 9 uker siden daten.. I mens så sitter vi her å venter da. Godt å ha en bok eller fire.

Siden Aqua mamman til Hux, fikk sine kull 4 og 6 dager før termin, så har det vært endel sjekking av temperatur.

Vi har sovet på valperommet de siste dagene. Men jeg begynner å tro at Hux mener at det er bedre sted å ha valper under sengen jeg sover i, den er ikke spesielt høy så hun klarer ikke komme helt under, men både i går og i dag tidlig lå hun halveis under.. Blir litt lattermild av synes at en høydrektig hund halveis under senga mi om morran.

Uansett så er hun helt som vanlig, glad og fornøyd. Men litt mer trøtt og avslappet enn vanlig da.. Så jeg tror ikke det kommer noen valper i natt heller...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 103
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da jeg kjøpte hund for snart 7 år siden var ikke tanken på avel i hodet mitt i det hele tatt. Men etter som tida gikk og jeg så hvilken fin hund Cirka var, ble tanken om valper etter henne fristende,

Ser ut som tålmodigheten belønner seg.. En pesete pipete gravende Hux her nå.. Endelig skjer det iallfall noe.. :-)

I dag er det 8 uker siden Hux hadde date med Urax. Ikke spesilet mye å fortelle om. Hun er stor synes jeg, lar ikke de andre hundene hoppe og dulte på henne. Spiser oftere og noe mer. Har egentlig lys

Det har vært lite nytt her i tråden her... For å være helt ærlig så har det vært lite nytt her hjemme også.

Vi er nå på dag 66 etter parring. Jeg føler jeg har ventet omtrent en halv enighet. Men sånn er det vel når man venter og det ikke skjer noe.

Jeg har målt temp meget jevnlig den siste halve uka. Ikke viste jeg at temperaturen fløy opp og ned uten system. Så optimistisk hver gang den går ned og så skuffa når den har gått opp igjen. Men fra 010113 til i går, har tempen ikke vært lavere enn 37,5.

Det som gjør meg mest stressa er egentlig alle som lurer på hvordan det går.. Veldig koselig, men da må jeg jo også sette meg ned og beskrive hvordan det går. Og når man er på overtid, blir man jo litt mer usikker. Ja hvordan går det nå egentlig da...

Jeg bestemte meg for at hadde det ikke sjedd noe i løpet av natta i natt, så skulle jeg ringe veterinæren for å snakke med henne. Jeg var jo sikker på at hun skulle reise på Femundsløpet på fredag, så jeg følte for å snakke og diskutere hva som måtte gjøres. Men hun reiser ikke på femundsløpet før neste tirsdag, så da har vi bedre tid. Har ikke valpene kommet innen søndag, så blir det keisersnitt. Da er det 70 dager siden hun ble parret. Status på Hux i dag er at hun er blid og fornøyd, ingen misfarget utflod, ingen lukt. Bare bittelitt blank utflod etter do besøk. Hun har heller ikke feber. Og sist og viktigst, jeg kjenner valpene rører på seg i magen.

Forje uke og mandagen denne uka, har jeg vært på jobb, siste halvdel av dagen. Men etter en litt urolig natt til i går ( Hux var kvalm) så tilbrakte jeg hele dagen her. Jeg har alltid noe jobb jeg kan holde på med hjemme. Og er det noe som haster så er jeg kun 5 min unna jobben/hjemme.

Så nå sitter vi her da.. Og blomstrer.. Uansett så er det iallfall sikkert at for hver time som går så nærmer det seg.. :-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så nå sitter vi her da.. Og blomstrer.. Uansett så er det iallfall sikkert at for hver time som går så nærmer det seg.. :-)

Jeg vet AKKURAT hvordan det føles.. Var i samme situasjon for to uker siden. Jeg satt konstant og ventet fra mandag til det skjedde noe på lørdag. Personlig sov jeg dårlig og var klar for valping HELE tiden.. haha. Da de endelig kom var jeg så sliten at jeg ikke klarte å ta det helt innover meg at det faktisk skjedde noe.

Masse til lykke med fødselen. Krysser fingrene for at alt går som smurt :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet AKKURAT hvordan det føles.. Var i samme situasjon for to uker siden. Jeg satt konstant og ventet fra mandag til det skjedde noe på lørdag. Personlig sov jeg dårlig og var klar for valping HELE tiden.. haha. Da de endelig kom var jeg så sliten at jeg ikke klarte å ta det helt innover meg at det faktisk skjedde noe.

Masse til lykke med fødselen. Krysser fingrene for at alt går som smurt :)

Jeg er velsignet med ett godt sovehjerte. Og har en grei seng inne på valperommet. Så nettene har gått greit. Jeg har hørt når Hux har vært kvalm, og fått sluppet henne ut. Hører når hun spiser. Så vokner av lyder.. Men sovner fort og greit. I tilegg sover jeg på sofan på dagen innimellom.. Jeg hadde en kort karriære i militæret. Men jeg lærte der at man må hvile når man kan.. ;-) så derfor ingen dårlig samvittighet for noen strekker på sofan.

Men klar for valper. Ja det kjenner jeg godt igjen... :-)))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir neppe dovendyr, de ligger sikkert bare til litt ekstra lading ;) Du som stadig ønsker deg 10 stk i kullene, kommer sikkert til å ønske deg dovendyr om noen uker, når de løper rundt og biter i alt de passerer :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første mann hadde ikke tenkt seg ut, så vi reiste til veterinæren. Etter en lang stund kom han ut tilslutt med hjelp fra vet. Nr to kom like etter mens vi var i bilen. Nå er vi hjemme igjen og håper de andre kommer selv en etter en.

Men siden vi har styra litt så får de ligge i fred. Ingen sjekking av vekt eller kjønn enda. Valpene syntes bilkjøring var oppskrytt og sa tydelig i fra. Måtte omorganisere litt så gikk det greiere. Til neste kull skal jeg huske på bobleplast.. Det er praktisk og den beste isoleringen man kan bruke når man må ta en lite kjøretur og bære ut fra veterinæren.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
    • Du kan prøve Kim Salomonsen på facebook. Det er den eneste oppdretteren av rasen i Norge. Det er en litt større rase i Sverige.
    • Hei og hopp, alle sammen! Nå trenger jeg hjelp av det såkalte "sonen-orakelet".  Noen som har erfaring med hund med artrose her? Hvordan utartet det seg hos din hund(er)? Hvilke tilskudd anbefales? Hva bør ett godt fortilskudd inneholde? Tenker da spesifikt tilskudd til ledd. Han får laksolje i maten hver dag, og får nå Fish4dogs laks  Jeg mistenker at Alvin har begynnende artrose i høyre framlabb. Mer spesifikt i de to mellomste tærne på høyre frambein. Jeg har sett at han har vært små-halt, av og på over en 7 - 10 dagers periode nå. Spesielt når vi går på vei med grus. Etter en helt ordinær, rolig morgentur i morges gikk han på tre bein, etter at han hadde slappet av på sofaen ett par timer. Jeg har klemt og strukket, massert og sjekka beinet/skuldra på nevnte bein, og det er først når jeg legger press på de midterste tærne, spesielt underfra og innimellom de to midterste tærne, han hyler i smerte..  Han fikk en tissetur i stad, og da gikk han så og si normalt. Når jeg prøvde å spre tærne på labben hylte han, og begynte med haltinga igjen.. Han brukte alle fire beina men halta tydelig.  For cirka tre uker siden begynte jeg å gå mye turer i skogen, noe som muligens ble en brå overgang fra årets vinter"dvale"? (han har vært i aktivitet gjennom hele vinteren, bare ikke turer i ulendt terreng). Kan disse turene utløst en eller annen infeksjon eller "starta" artrosen? Søndag for to uker sida gikk vi 15km tur i ganske heftig terreng og jeg så null tegn til at han hadde vondt.. På søndag gikk vi over 1km spor i ulendt terreng, merka ingenting. Han vil være med ut på tur. Spiser som normalt. Slikker seg ikke (annet enn rengjøring). Tygger ikke på beina. Roer seg fort på natta. Er ikke hoven i leddene.. Hva tenker dere dette kan være?  Alvin er en amerikansk bulldog, han blir ni år til høsten. Fri for AD/HD. Forholdsvis nylig operert i munn, trukket ut seks tenner. Sist operert 11.04.24. Ellers frisk og rask. Skal selvfølgelig kontakte dyrlege 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...