Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvitvin og årgang


Benedicte
 Share

Recommended Posts

Jeg bestilte en hvitvin fra 2009 fra Vinmonopolet, men fikk en årgang fra 2011 selv om jeg brukte riktig varenummer og allting. Når jeg søker rundt på nettet finner jeg ut at begge to koster det samme, men vil det være stor forskjell i smak fra 2009 og 2011? På rødvin kan jo det ha mye å si, men jeg vet ikke hvordan det er med hvitvin? Mulig det er en hvitvin som ikke skal lagres, og at jeg derfor fikk den fra 2011? Eller burde jeg klage og få en ny?


Her er vinen fra 2011, og der står det en lagringsperiode på 0-6 år:

http://www.adressa.no/kultur/vin/anmeldelse/?vinid=22465

Mens her er vinen jeg opprinnelig bestilte, fra 2009:

http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/hvitvin/tyskland/riesling-schieferterrassen-2009/sku-5040501

Vil det være forskjell i smak?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så mye antallet år fra den ene vinen til den andre som vil utgjøre en forskjell, men mer hvordan produksjonen de ulike årene var. Mao er det ingen automatikk i at en vin fra 2005 vil smake bedre enn den samme fra 2011, med mindre 2005 var et bedre vinår. :)

Dette gjelder både for rødvin og hvitvin, og husk også på at ikke alle viner skal lagres, de fleste vi kjøper på polet er faktisk drikkeklare nå. Det er neppe noen dramatisk forskjell på den du opprinnelig bestilte og den du har fått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så mye antallet år fra den ene vinen til den andre som vil utgjøre en forskjell, men mer hvordan produksjonen de ulike årene var. Mao er det ingen automatikk i at en vin fra 2005 vil smake bedre enn den samme fra 2011, med mindre 2005 var et bedre vinår. :)

Dette gjelder både for rødvin og hvitvin, og husk også på at ikke alle viner skal lagres, de fleste vi kjøper på polet er faktisk drikkeklare nå. Det er neppe noen dramatisk forskjell på den du opprinnelig bestilte og den du har fått.

Dette stemmer med det jeg lærte av hovmesteren da vi var på vinsmaking tidligere i år (rart jeg husker noe, for å ikke ha spist hele dagen for så å dra på vinsmaking uten å spytte - DET anbefales ikke)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette stemmer med det jeg lærte av hovmesteren da vi var på vinsmaking tidligere i år [...]

Det gleder meg å høre. :) Jeg var vinansvarlig i lange perioder da jeg jobba som servitør, og drikker en del vin både for kosen og interessen, så sjøl om jeg ikke driver og flotter meg med avstandsskapende begreper som bouquet og tanniner lenger, så har jeg ganske grei oversikt. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det gleder meg å høre. :) Jeg var vinansvarlig i lange perioder da jeg jobba som servitør, og drikker en del vin både for kosen og interessen, så sjøl om jeg ikke driver og flotter meg med avstandsskapende begreper som bouquet og tanniner lenger, så har jeg ganske grei oversikt. :)

Vi fikk tilbudet om vinsmaking under UKA i år, betalte vel 200 kr for flere timer i vinkjelleren med cava, montecillo reserva + grand reserva og tre ulike røde med en vinimportør. Veldig interessant, og fortsatt levelig for en student ;)

Kunne få noe lignende hjemme hos oss senere, og det skulle vi, men kom aldri i gang - får vel ta det igjen neste år :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...