Gå til innhold
Hundesonen.no

Ønsker ny valp : )


camillaviborg
 Share

Recommended Posts

Om jeg skaffer meg en liten kommer h*n ikke til og bli med på rideturer men blir med meg i stallen :)

Tinka til IA har faktisk vært med på rideturer tiltross for sine 6kg altså. Det var null problem det altså. Hun var også masse med i stallen. Men klart hun måtte lære at man passer seg for hestene.

Skal faktisk sies at hesten jeg red stakk opp en bakke (eks-galopphest med masse energi). Men når jeg fikk roet ned hesten så var Tinka hakk i hel :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt med meg hunder på tur før, men det var store hunder :) i stallen der jeg rir har vi heldigvis et godt og varmt oppholdsrom.

Stallen der jeg rir er det hester som er snille og både noen som ikke er så glad i hunder men har somregel ordnet seg for hun som eier stallen har selv hund og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De andre her har gitt masse gode råd, men vil bare at du tenker på en ting: økonomien.

Vi har hatt utrolig uflaks med flere av våre dyr, noe som gjør at vi den dag i dag sitter igjen med dyr kredittkortgjeld, har nudler til middag, mens dyra spiser ordentlig mat, er friske, får alt de trenger. Vi fikk valget mellom å kvitte oss med dyra, eller å spise nudler til frokost, middag og kvelds. Vi valgte det siste, og ville ikke vært foruten. Hvor god eller dårlig råd vi har kommer aldri til å gå utover dyra, for det er ikke dyra som har valgt det.


Det er dyrt, og selv med en grei inntekt kan det bli vanskelig.

Ellers ønsker jeg deg lykke til. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det koster, og er man uheldig så kan det bli enda dyrere. Du går på skole - hvordan vil du løse det økonomiske? Spør ikke for å være slem, men for at du skal tenke over hvordan du skal fikse det. Forsikring koster jo noen tusenlapper og man må jo betale egenandel på rundt ben tusenlapp ++ dersom man skal bruke den. De 12-15 000 man bruker på betaling av valp er bare inngangsbilletten.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du sikker på at hun er villig til å legge 10-15000 kr i en valp i første omgang, også kommer det iallefall 3000 i fòr og utstyr du vil trenge, så skal den ha en vaksine til 700-1000 kr,, kanskje skal du på kurs med hunden, og det er jo ikke gratis, så blir den syk, og du får en regning til på 2000 kr. I tillegg kommer forsikring på 1950 kr (?) i året. Jeg brukte mindre penger på hesten enn jeg har brukt på hunden, så man kan ha uflaks.

Ber deg bare om å være realistisk, og du burde faktisk tenke over at i verste fall så vil hun ikke betale mer. Når du er 16 får du ikke tatt opp kreditt heller, så du får ikke bare bladd opp 10000 kr en operasjon kan koste som du må legge ut for før du får igjen fra evt. forsikring. I tillegg ville det vært voksent av deg å vise at du faktisk mestrer å ha denne hunden økonomisk, det kan være fint både for din egen del og for moren din sin del, for dette blir ikke billig. :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde ikke hatt mulighet til å ha hund nå uten samboer med fast inntekt og den er middels lav (lærling). Jeg hadde råd i fjord og kunne betale det meste av regninger, fôr osv men nå må han betale det meste siden jeg går på skole og har lite i stipend, det rekker akkurat til mat for oss to igjennom 1 mnd. Så som alle her over sier så er det lurt å tenke deg om, du vill ikke havne i en situasjon der du må omplassere/selge hunden din fordi du ikke har penger til å beholde den....:/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger meg ikke opp i debatten, men jeg tenkte på shetland sheepdog eller dansk svensk gårdshund. Har du kikket noe på disse rasene? Eller kanskje en omplasseringshund? Kanskje en voksen hund som trenger et nytt godt hjem. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror de alle fleste helt fint vil ha økonomi til å ha hund. Jeg kjenner et flust av studenter med hund, så det er som regel ingen problem å kombinere. Syns det er litt vel mye svartmaling her. TS har mor "med på laget", så jeg tror det kommer til å få helt fint.

Sheltie og DSG er gode forslag, det er robuste, men små hunder. Dvergpinscher er også et forslag. Ellers har du puddel som kanskje vil kunne passe, f.eks dverg eller mellom. Om du liker hunder med pels kan du jo også kikke på japansk spisshund.

Du gjør det også lettere for deg selv om du finner litt mer ut hva du ønsker i en hund, det gjør rasevalget enklere.

Viktig at du leser masse om hver aktuelle rase, snakker med folk, ikke velg "første og beste" oppdretter. Reis gjerne som tilskuer på en utstilling eller annet arrangement og få møtt individer fra rasene du tenker på.

Lykke til :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...