Gå til innhold
Hundesonen.no

P-sprøyte


Recommended Posts

Hvor vanlig er det? Snakket med ei dame i klubben som bruker dette på tispene hun ikke bruker i avel. Hun sier det fungerer bra, siden de var ganske påviket av de andre som fikk valper og det ble endel slossing pga innblanding.

Jeg hadde ikke tenkt på dette med p-sprøyte. Hører aldri noen snakker om dette.

Er det skadelig? Noen som har erfaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje ikke så rart at hun fikk sprøyten hos veterinæren som er pensjonist :P hehe.

Men er det ingen andre prevansjonsmidler til hund? På katt har de jo p-piller, er det like "farlig" som sprøyte ? Vet at det endel som bruker piller til kattene her i området.

Hadde de funnet en sikkrere prevansjon til hund, hadde de sikkert blitt rike av det. Mange som sikkert ønsker å bruke det når de har ulikt kjønn hjemme. Mennesker tåler jo sprøyte/piller/plaster osv bra, gjerne får mindre kreftfare (livmor) av det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke se for meg at p-sprøyte skal øke risikoen for livmorbetennelse. Dette oppstår vel når bakterier kommer inn når tispa "åpner seg" i forbindelse med løpetiden. Ingen løpetid betyr jo at denne årsaken forsvinner?

På katter vet jeg at p-piller og p-sprøyte øker risiko for kreft betydelig. For oss er det vel mest hormonforstyrrelser og økt sjanse for blodpropp. På hunder, tja, jeg tror jeg ville styrt unna om jeg ikke fant gode bevis for at det ikke var risiko forbundet med det. Eventuelt kjøpt hannhund neste gang...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke hvordan det er til hund, men på katt så er P-piller nesten som å be om livmorsbettenelse, kreft etc. Ok, det er å overdrive, men statistikken er stygg, det øker absolutt faren vesentlig. Livmorsbetennelse kommer ofte i forbindelse med start/slutt på piller, ikke mens de går på pillene, men kreften kommer av langtids bruk. Det dukker opp er ganske ulikt på ulike linjer hos katt, noen er mer utsatt en andre. Det samme gjelder p-sprøyte.. Suprelorin derimot brukes på begge kjønn, og fungerer utmerket, uten bivirkninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det "ingen" som verken gir sprøyte eller piller til hundene/kattene sine lenger, rett og slett fordi veterinærene er blitt så opplyste om bivirkningene de seneste årene.

Faren min ga jo piller til kattene han hadde tidligere, frem til vet. sa det ikke var noe lurt samt ikke ønsket å utskrive resept videre (flere år siden) og anbefalte han heller sterilisering. Noe som da ble gjort.

Er selvsagt forbundet med risiko, som til med mennesker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville gått ut med han, for det er jo ubehagelig å holde seg. jeg holder på med det så lenge de trenger. Den lengste varte tilogmed 5 måned. Det er forskjell på hunder og valper.
    • Det blir nok kompostgrinder og langline. håper bare det går bra med flytting midt i alene hjemme treningen.
    • Jeg tenker og gjør det samme som de ovenfor. Viktigere med gode hundemøter med gode sikre, kjente hunder.  
    • Har ei tispe på 5 som begynte å renne fra det rene øyet for litt siden. Vi dro til vet, men siden det ikke var rødt, eller irritert og ikke gul veske, så fikk jeg beskjed om å dryppe med saltvann en periode og komme tilbake om det ble verre. Det plager henne heller ikke.  Det er bedre om jeg drypper typ to ganger om dagen, men forsvinner ikke. Virker som om det blir verre på tur i vind feks.   Kan det være tett tårekanal? Hva gjøres med det?    Jeg spør her før jeg drar til veterinæren. Hun som så på det sist nevnte ikke det som et alternativ selv om jeg sa det virka som om det ble verre i «vær».  
    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...