Gå til innhold
Hundesonen.no

Åtte importerte og syke valper forsøkt solgt på Oslo S


Guest Kåre Lise
 Share

Recommended Posts

Folk er idioter, dessverre... TENK så lett det er å lure en vanlig Ola Nordmann, da - noen vil kjøpe noe sånt som dette og andre går ut i avisen og sutrer for at de har sendt 100.000,- til en tilfeldig nigeriansk forretningsmann..

Bare denne damen mener de har gjort dette 16 ganger tidligere - også vært bøtelagt for det.

OK - 8 valper a 10.000,- er 80.000,- pr tur... Er jo helt klart verdt en bot på noen tusenlapper og "klask på lanken" av norsk politi.

Beslagta bilen - og sett henne på første fly hjem og belast kredittkortet hennes med flyreisen. Da velger hun kanskje Danmark neste gang...

Men, bare for å ha sagt det, de skremmende sykdommene Mattilsynet ville faktisk ikke bli oppdaget selv om man følger Mattilsynet alle regler for dokumentasjon... F.eks. for lav titerverdi etter rabiesvaksinen, disse invollsormene vi ikke har fra før og leptospirose, f.eks. Ingenting av dette skal sjekkes før import - så teoretisk sett kan det også komme fra en superseriøs fabelaktig kennel, da..

(Selv om selvsagt risikoen er mindre hvis det er seriøse folk som har oppdrettet/hatt hundene - men orm smitter uavhengig av hygiene, og vaksiner kan alltids feile..)

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke bare de mulige sykdommene,men handteringen av levende liv liksom. At kjøpere ikke reagerer er nesten helt ufattelig.

Så mye det har stått i aviser og vært på nyheter om dette,og fortsatt går folk på med åpne øyne.

Det er mer enn skremmende :no: .

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Men hundene er jo så søte, og tenk hvis ikke vi kjøper den, så må den kanskje avlives, eller sendes tilbake der den kom i fra. Og den har hatt det så vondt, stakkar, der den kommer fra! Vi må redde nusselige, søte valpen."

Slik tenker de som kjøper, og slik vet de som smugler at de som kjøper tenker. Så de utnytter det vel for det det er verdt.

Det er bra å ha et godt hjerte og være glad i dyr, og det river og sliter i mitt bløte hundehjerte også, men folk forstår rett og slett ikke at industrien de støtter bare vokser av at folk kjøper hundene. De tror de redder denne ene og da er det ikke så mange igjen! Yeah, right...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

En info/reklame film produsert av NKK og Mattilsynet som viser HVOR disse hundene kommer fra og poengterer HVORDAN man går frem for å finne en SERIØS oppdretter kan kanskje ha noe for seg. Kjøpe litt tid hos reklamekanalene og vise med jevne mellomrom tenker jeg ikke er helt feil. Sikkert noen fôrprodusenter som er interessert i å sponse - jeg kunne til og med gått med på en økning av medlemskontingenten om de fikk til noe sånt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenk så mange idioter som lar seg lure av varierende "grader" av idioti. Fra lett idioti som TV-shop, til fullstendig lobotmering med e-mail fra Kamerun om 1,000,000 kr. Folk går på det, gang på gang på gang.

Prøvde å diskutere dette med sambo i går, men jeg fikk bare til respons "det kommer til å fortsette for folk er idioter - punktum". Og på ett vis skjønner jeg hva han mener, for når folk lar seg lure av diverse svindling uten at uskyldige liv er involvert - hvorfor skal de plutselig være smartere når det er en hund involvert? (Eller ilder, eller katt, eller hva **** det nå er).

I Amerika kjøper folk tigre, løver, leoparder, aper... ****, folk er jo idioter uansett hva man gjør. Med mindre man begynner "kontroll over massene" har jeg vanskelig for å se hvordan vi skal få has på dette. Norges grenser er jo mer åpne enn en kasinobar på "The Strip", det flommer inn dritt uten en eneste form for kontroll. Hadde vi hatt like strenge lover og regler som Australia, samt kjørt massive reklamekampanjer, så hadde det kanskje blitt en form for forbedring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...