Gå til innhold
Hundesonen.no

Når den ene hunden viser glede...


MiO
 Share

Recommended Posts

Jeg har to hunder, og vi har lagt merke til noe rart som de begge to gjør.

Det gjelder når en av dem viser glede, typisk nok i situasjonen der en av oss i huset kommer hjem. Stor gjensynsglede, spesielt fra den eldste. Når yngstemann ser og hører at eldstehunden viser glede, kommer yngstemann styrtende bort, han også. Men ikke for å hilse på oss, men for "å ta" eldstehunden og "arrestere" henne når hun viser glede! Da biter han henne i nakken og prøver å hoppe på henne og dra henne vekk med å ta nakketaket.

Det er likedan i motsatt fall også. Hvis det tilfeldigvis er han (den yngste) som kommer og viser gjensynsglede, kommer eldste-berta joggende med en gang og skal "ta" han og prøver seg med de samme nakkebitt-takene for å "vrenge" han vekk. Dette kan også skje hvis jeg f.eks. bare tilfeldigvis går gjennom stua, møter yngstemann på gulvet og bøyer meg ned for å kose og hilse litt på han. Når han da legger på ørene og logrer og begynner å stryke seg mot beina mine, kommer eldste-frua joggende igjen og skal "ta han".

Det virker ikke som de liker å se den andre vise glede, av en eller annen grunn. Det virker ikke som sjalusi heller, ikke i akkurat den situasjonen der, men jeg vet jo ikke. Men jeg syns ikke det virker som sjalusi, for den som biter i nakken, prøver ikke ta den andres plass for å få kos selv. (det skjer i andre situasjoner, som jeg da vil betegne som sjalusi, men det er altså annerledes enn dette)

Hva tror andre hundeeiere? Hvorfor skal de to hundene absolutt "arrestere" den andre når den viser glede?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, dette skjer mellom mine to og også mellom mine to og Kiyomi nevnt over her. Imouto er alltid VELDIG glad, logrende og dansende, og da må Aiko stramme henne opp litt, både fordi hun heller vil at knertisk skal leke med henne, men også fordi det skal være orden i rekkene. :P Hvis Kiyomi er hos oss, går de to eldste sammen for å stramme opp elleville Imouto.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er som å høre Ophelia dette :P

Hver gang vi kommer hjem er Bali og Nitro overlykkelige, og de hopper opp og ned og er helt tullinger. Ophelia er mer opptatt av å leke politi, bite de andre over nakken og kjefte. Hun får ingen repsons på dette, men selvfølgelig ett nei fra oss. Sånn har hun vært siden hun var liten :lol: Det er ikke noe leking, men mer "seriøst, klarer dere ikke å hilse ordentlig eller??" :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husket at når jeg hadde Chanti og jeg kom hjem, ble hun alltid så glad og tok imot meg. Nitro var ofte på henne og "bet" henne over snuten. Holdt hele kjeften over hennes snute mens han knurret litt. Noen ganger la han halsen over nakken hennes og prøvde å herje med henne. Jeg ble nesten oversett hehe.

Ser det på ville dyr at de dominerende gjør akkurat likedan på de andre. Biter over snuten ihvetfall.

Kanskje den ene hunden prøver å da å dominere den andre og vil at eieren skal hilse på han først. Vet ikke, men kanskje det. Ikke alltid like greit å skjønne seg på disse hundene :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nora gjør noe lignende, men trolig med en helt annen mening. Hun er slik mot andre hunder(som som oftest er pappas vorstehhunder) om de er glade og hopper og spretter rundt. Da ser det ut som at hun mener at slik skal det ikke være og hun løper mot den aktuelle og begynner å kødde(stiller seg ved siden av, står stivt, og biter etter om den andre forsetter. Går den andre hunden videre, så løper hun etter den med litt "gjeting", og prøve å "ta" den igjen. Men som sagt, Nora legger nok en del mer i dette enn deres hunder, så hun blir korrigert. Slikt er ikke akseptabelt her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så bra Her har ho begynt å tisse inne, så da var UVI et faktum.. Men men, det skjer ofte med valper.  I natt sov ho i 6 timer sammenhengende, deilig. 
    • Sjekker om det lukter tiss hvor? Nei. Får det veldig godt med meg om han tisser inne, så trenger ikke å leite eller lukte. Det er en stor dam der hvis han har tisset 😂 Har gått over til å gi han tørt for til siste måltid, også har jeg faktisk vært litt "streng" og ikke luftet han på natten med mindre han virkelig gir tegn på at han må. Han har våknet 2 ganger denne uken, og ikke gitt tegn på at han virkelig må ut, bare sånn "kan vi stå opp nå, jeg er ferdig uthvilt" aktig greie. I dag virket det som han ville sove videre når klokken ringte 7, selv om han forsøkte å vekke meg i 4-tiden, så jeg tror absolutt han klarer å holde seg. 
    • PS: er det andre enn meg som går rundt å sjekker om det lukter tiss hele tiden???
    • Min har holdt seg stabil frem til nå.  Jeg har begynt å sove oppe, den sover nede i bingen. Tydligvis så sover jeg tungt, for idag etter 7 timer var hele buret og valpen fullt av tiss. Dette har ikke skjedd før... så hektisk morgen..  Lurer litt på hva jeg skal gjøre nå. Prøve igjen og se om det var et uhell, eller bare sove 6 timer så ut...
    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...