Gå til innhold
Hundesonen.no

Mollyville Bostons - våre hunder


Mollymor
 Share

Recommended Posts

  • Svar 109
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

God jul til alle på sonen!

Slik ser det ofte ut når jeg trener hundene. Jeg begynner med en, mens de andre gjør noe helt annet. Men det tar ikke lang tid før alle går og står og gjør det de får beskjed om. Mor har goode godbite

Dagen i går var en lang en. Jeg tok 07-flyet til Oslo, og belaget meg på å vente lenge... Og det gjorde jeg, jeg ventet til kl 11, og siden de hadde sagt på Cargokontoret at det var maks så lenge det

Så flott, gratulerer!

OT: er det mange som røntger ryggene på bostons?

Men hvordan vet man at 90% har dette?

I Usa er det mye mer vanlig å røntge ryggsøylen, og der sier man at 90% av Bostons har det. Selvfølgelig er det ikke 90% syke hunder. Noen er hardt rammet (lammelser og smerter) andre lever veldig godt med sine hemis. Noen har noen få og noen har flere/mange. Det er ikke bare hvor mange som er avgjørende for om man avler på en hund, også hvor i ryggraden de er.

I Norge vet man egentlig ingenting om dette (ennå) fordi det ikke er vanlig å røntge ryggraden, men jeg regner med det ikke er så mye bedre her enn i Usa.

Jeg synes uansett at det er lurt å røntge ryggraden til raser med kort hale og spesielt raser med skrutrekker ellr "knekker" på halen, da dette er samme type misforming. Man ønsker ikke dette i ryggraden, selv om det er noe man har avlet for å få fram i halene. Molly har to knekker på halen (slik at den ser ut som en Z) og det er derfor veldig viktig for meg å røntge for å se at dette ikke fortsetter oppover ryggraden!

Endret av Mollymor
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 months later...

Nå er det alt gått nesten et år siden siste innlegg, og på dette året har det skjedd masse. Kortversjonen:

Utstilling:

Nico har 6 cert, hvorav et fra NKK Rogaland, 4 BIR og 2 BIM (hvorav 1 BIM på NKK Rogaland)

Jezzy har 6 Cert, hvorav to fra NKK (Tromsø og Trondheim) og to fra Danmark. Hun har også to junior cert fra Danmark. 2 BIR, 2 BIM

Molly ble kun stilt tre ganger i fjor, og fikk Exc to av tre ganger.

Helse:

Alle tre ble testet for Patella luksasjon med resultat 0/0

Alle tre ble øyelyst fri for katarakt og andre arvelige øyesykdommer

Alle tre er røntget fri for Hemivertebra

Alle tre er DNA testet fri for Juvenil Katarakt (hvis ikke det var i 2012?)

Mollyville ble godkjent som kennelnavn, vi fikk hjemmeside og fikk vårt første valpekull.

Valpene var etter Sunwood Cleared For Take Off og Cassandra's Molly Bianca Jelena, slik at vårt første kull er fullstendig hjemmelaget, og seks valper ble født den 22. september. Dessverre var en dødfødt, men de andre fem (tre hanner og to tisper) levde i beste velgående og reiste videre til sine nye hjem åtte uker gamle. En tispevalp beholdt vi hjemme og en hanvalp satte vi ut på for.

Nå ser vi framover mot utstillingssesongen 2014, som for vår del starter i Ølen om tre uker. Da stiller vi alle våre, og to av de solgte valpene kommer også. SÅ det blir en pangstart, med åtte hunder fra Mollyville i forskjellige klasser. Molly begynner jakten på det siste lille certet for å ullføre championatet, Nico og jezzy holdes ved like til de blir gamle nok til å begynne å jakte på det lille certet hver av dem mangler i hhv mai og august. Valpene skal å med seg noen valpeshow før de begynner juniorkarrieren i juli.

Jeg er i tenkeboksen om vi i det hele tatt skal bry oss om å prøve på stort CERT på valpene, da det uansett blir nye regler fra 1. jan 2015, hvor man ikke lenger trenger det store certet for å bli Champion.

Gleder meg iallefall veldig til å starte 2014 sesongen med mine første hjemmelagede valper, og ikke minst til å leve det søte hundeliv med alle mine søte, små.

Valper er også med i planene, denne gangen blir det Jezzy som skal bli mamma til et Mollyvillekull. Mulig Molly skal ha et kull til, men det er fortsatt ikke helt avklart. Det er mye som skal klaffe før jeg velger å sette et kull på en tispe, bl.a var det viktig for meg at tispene kan føde selv. Nå har Molly vist at hun KAN føde selv, men det endte likevel med at halve kullet måtte tas med KS, og det er vanskelig å tenke meg at jeg vil la henne gå gjennom det en gang til.

Time will show!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mestvinnendelisten 2013 fra Norsk Boston Terrier Klubb er lagt ut, og Sunwood Cleared For Take Off - aka Nico - ligger på en delt 3. plass.

Jeg er så stolt over den flotte gutten min. Han er med dette 2. beste hanhund i Norge i fjor, og 1. norskeide hanhund.

1. Dallas Cowboy (Italia)

2. Black Indian's Cobra

3. Skin-Deep's Moonlight

3. Sunwood Cleared For Take Off

1016399_10151811893336688_1577627539_n.j

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heureka Beauty Gremlins er nr 7 på Norsk Boston Terriers Mestvinnerliste Valp 2013.

Hun fikk bare med seg tre valpeshow, så derfor har hun "bare" 28 poeng (to bir a 10 p og en bim a 8 p) mens de over og under på listen står oppført med fem utstillinger, så jeg er veldig godt fornøyd med å i det hele tatt komme med på listen.

1013365_10151812728601688_1779151808_n.j

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Mye har skjedd siden sist!

Vi hadde, som jeg skrev tidligere et valpekull i September, hvor vi beholdt ei tispe og en hanhund vi plasserte på for hos min bror. Våren gikk med til å trene den lille Sunny og resten av gjengen, utstillinger og vanlig hverdagsliv. Vi har kost oss på agilitybanen, og jeg har innsett at hvis hundene skulle blitt gode nok til å stille på konkurranser, måtte de hatt en annen fører. Jeg eier ikke koordinasjon! Men for gøy er jeg god nok...

Utstillingene i år har gått kjempebra, og vi har intet mindre enn tre nye champions.

Molly og Nico ble N uch i Sandefjord 7. juni, Jezzy ble N Dk Se Nord uch 27. juli. Nico mangler et cacib for å bli internasjonal champion.

Molly er nå pensjonist, men det er mulig jeg stiller henne litt i utlandet. Hun har blitt sterilisert, og er nå lapdog på heltid. Jeg har planer om diverse kurs med henne fremover. Lyst til å prøve blodspor lydighet og mye mer.

Vi planla et valpekull på Jezzy nå i høst, men vi var på UL i dag, og enten er hun tom, eller så var det for tidlig å sjekke. 26 dager siden første, og 21 siden siste (av fire) parring. Ny UL på mandag for sikkerhets skyld.

Valpene har gjort det supert på valpeshow, og ok i juniorklassen, hvor de debuterte i hhv juni og juli. Sunny har fått et res cert, og blitt 3bhk på en utstilling, til tross for at hun er veldig tynn og hengslete for tiden...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har masse dagligbilder. Har ikke lagt ut så mye, for jeg synes det er tungvint med den fotobøtta. Akkurat nå har jeg ikke mulighet til å legge ut bilder, pga at pcen min plutselig bestemte seg for at nettverkskort ikke er vits å ha... Jeg må sjekke om det finnes en måte å få lagt inn bilder via Ipaden... Burde absolutt lagt ut mer bilder, og fine bilder av hundene i daglige situasjoner er jo noe jeg bør dele. Jeg har vel kanskje vært litt for opphengt i å legge ut oppstilte bilder ja, og heller ikke så flink til å få fine bilder som ikke er oppstilt... Men, ja, absolutt, det skal jeg prøve på.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...