Gå til innhold
Hundesonen.no

Sirisser og zophobas i Oslo


Benedicte
 Share

Recommended Posts

Jeg vet ikke, jeg har bare kjøpt fra èn dyrebutikk her i Oslo, men nå blir den litt langt unna bostedet mitt. I Bergen var det veldig få butikker som hadde sirisser, så jeg trodde det samme gjaldt Oslo! Men da skal jeg ta meg en tur innom hvert fall sjappa på Oslo City og Kolbotn :)

Dubia går dessverre ikke!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stikk innom Oslo Zoo Senter, det ligger like ved Gunerius! Absolutt å anbefale, mye bedre service og priser enn Oslo City, opplever jeg. Jeg kjøpte 30 medium sirisser for ... 100 kr, kanskje? Eller var det ennå mindre?

De selger både i store og små kvantum, og pleier å ha melormer, zophobas og sirisser, og iblant også kakkerlakker. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg spørre hvilket dyr som spiser disse sirissene og zophobas? For regner med at det er ment som fór..

Geckoer og andre øgler, vannskilpadder, etc. etc. :)

Fun fact: I Kina var det visst nok vanlig med siriss "kamper" i gamle dager. To sirisser som sloss til døden og så veddet man penger på vinneren. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Geckoer og andre øgler, vannskilpadder, etc. etc. :)

Fun fact: I Kina var det visst nok vanlig med siriss "kamper" i gamle dager. To sirisser som sloss til døden og så veddet man penger på vinneren. :P

Av de lovlige; taranteller, scorpioner, knelere etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Melormer funker bra :-) Er det greit å importere fra UK mtp Mattilsynet da?

Ugh, ville ikke likt å forklare den der hvis den ble stoppet, hvis du først trenger så store kvanta.

Men såvidt jeg vet regnes ikke insekter som dyr, og dekkes dermed ikke av loven om import av dyr. Det er lov, men du må nok få tillatelse først, tror jeg.r

http://www.reptilfre...g-insekter.html

Jeg husker forvirring da vi hadde tarantell - vi ble fortalt at zophobas var melormer.

Det er de altså ikke. Melormer er små og ekle og myldrete, zophobas er store og biter. :P:lol: (Og husk å IKKE riste panisk på hånden fordi du skvetter av at den biter - da flyr den nemlig veggimellom og kryper inn under sengen... *grøss*)

RED: Men seriøst. I Oslo, Oslo Zoo Senter har alt du trenger. Det ER litt mindre mas enn å bestille på nett hvis du trenger tillatelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :-D Jeg har aldri brukt melormer tidligere fordi dyret som skal ha det begynner å få dårlig syn, og da bør det være litt størrelse på de. Zophobas har jeg mange ekle erfaringer med, spesielt med billene de blir til når man er litt sløv og får zophobas på rømmen :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bestiller ofte, og har aldri hatt noen problemer med det. Utenpå posen står det at det inneholder levende ufarlige dyr, så det er ikke sjult hva som er inni.

Bestiller et halvt kilo om gangen, så det er jo ikke snakk om så mye.

Tror ikke du trenger tillatelse på melorm, men jeg vil ikke garantere noe. Du kan jo ta en telefon til mattilsynet å høre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...