Gå til innhold
Hundesonen.no

Foring av drektig tispe


Margrete
 Share

Recommended Posts

Oppdretter har reist på ferie og forlatt meg alene her i Norge uten å ha på telefonen :o

Når begynte dere å gi tispa valpefor? Hvor mye økte dere? Ga dere flere ganger om dagen? Hvor lenge skal hun stå på valpefor?

Jeg har gitt henne 1 kg valpefor (v&h) fordelt over to måltider pr dag i en ukes tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Under mesteparten av selve drektigheten øker jeg ikke spesielt mengden mat (eller gir valpefôr), men på slutten kan endel tisper være så "fulle" at de har vanskelig for å spise den normale mengden mat. Da gir jeg mat oftere, og øker litt på mengden hvis hun føles tynn (over ribbena).

Etterhvert som valpene krever mer og mer av mor, så øker jeg mengden fôr litt etter litt.

Men jeg prøver hele tiden å ikke fete henne opp - det er ikke bra for verken mor eller valper. Men samtidig er det jo viktig at hun ikke skal behøve være sulten hele tiden også, da. De er jo så hyggelig å skjemme dem bort litt også...

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Talli har fått valpefor når det er 2 uker igjen, men hun vokser noe ekstremt de to siste ukene.

Etterpå får hun 1 måltid valpefor og 2-3 måltid voksen. Hun blir ekstremt tynn på bare valpefor selv om ting tilsier hun ikke skal bli det.

Det er som alt annet, se på bikkja ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært borti en del tisper på wheaten som har blitt veldig, veldig tynne når valpene nærmer seg 3-4uker og til levering,

vil det da hjelpe å ha fôret opp tispen gjennom drektigheten noe mer enn dere skriver over?

Det vil kanskje ikke hjelpe eller være sunt å ha en lubben tispe gjennom drektigheten uansett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri skjønt hvorfor drektige/ammende tisper skal ha valpefor??? Mine tisper får sin vanlige mat, og fra 6. uken øker jeg mengden litt og litt. Mens de ammer, får de opptil fire ganger vedlikeholdsmengden. ved store kull får de gjerne mat beregnet på hardtarbeidende hunder. Det er ammingen som sliter på tispen, ikke så mye selve drektigheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordi valpefôr har mer protein ( ofte også fett), og det er det tispa trenger mest av når hun danner melk. Får hun ikke nok protein tærer hun på egne muskler, derfor kan noen bli utrolig tynne, og det er også derfor de slipper pelsen etter drektighet/fødsel, pelsen har ikke fått nok protein til å vedlikeholdes. Siden valpefôr oftere har mer kalorier enn vanlig adultfôr slipper man å gi like mye, det letter fordøyelsen (frigir næringa raskere) og kan forhindre magedreining hos raser som er utsatt for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trodde røytingen etter valpekull hadde med hormoner å gjøre?

Delvis, lettere røyting er hormonbasert. Men den massive nedrøyten er fordi pelsen ikke har fått protein til nydannelse.

Tenk litt på det, i naturen er det ingen pattedyr som blir nesten nakne tre mndr etter en fødsel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kua parres i disse dager og hun skal få valpefor etter uker drektig sa oppdretteren:)

hvor mange uker? :P

Jeg måtte uansett kjøpe en nye sekk med fôr når frøkna ble parret, og kjøpte like godt valpefôr. Så hun har gått på valpefôr, med fri tilgang til tørrfôr hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tiden flyr og lille bebbisen blir snart året. 😱 Hun er fremdeles kanskje 6mnd i sitt eget hode da. 😂 Dagens agenda så slik ut 😴 etter å ha trent litt på fokus med bestekompis whippeten Leo som distraksjon, og så gått ett spor i nytt terreng etter en god times pause i bilen. 😁    Tidligere i mars når vi passet på ett lite småbruk. Fant en fin foss!   et par fra den lille uka vi hadde snø her sørvest. 😂
    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...