Gå til innhold
Hundesonen.no

Foring av drektig tispe


Margrete
 Share

Recommended Posts

Oppdretter har reist på ferie og forlatt meg alene her i Norge uten å ha på telefonen :o

Når begynte dere å gi tispa valpefor? Hvor mye økte dere? Ga dere flere ganger om dagen? Hvor lenge skal hun stå på valpefor?

Jeg har gitt henne 1 kg valpefor (v&h) fordelt over to måltider pr dag i en ukes tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Under mesteparten av selve drektigheten øker jeg ikke spesielt mengden mat (eller gir valpefôr), men på slutten kan endel tisper være så "fulle" at de har vanskelig for å spise den normale mengden mat. Da gir jeg mat oftere, og øker litt på mengden hvis hun føles tynn (over ribbena).

Etterhvert som valpene krever mer og mer av mor, så øker jeg mengden fôr litt etter litt.

Men jeg prøver hele tiden å ikke fete henne opp - det er ikke bra for verken mor eller valper. Men samtidig er det jo viktig at hun ikke skal behøve være sulten hele tiden også, da. De er jo så hyggelig å skjemme dem bort litt også...

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Talli har fått valpefor når det er 2 uker igjen, men hun vokser noe ekstremt de to siste ukene.

Etterpå får hun 1 måltid valpefor og 2-3 måltid voksen. Hun blir ekstremt tynn på bare valpefor selv om ting tilsier hun ikke skal bli det.

Det er som alt annet, se på bikkja ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært borti en del tisper på wheaten som har blitt veldig, veldig tynne når valpene nærmer seg 3-4uker og til levering,

vil det da hjelpe å ha fôret opp tispen gjennom drektigheten noe mer enn dere skriver over?

Det vil kanskje ikke hjelpe eller være sunt å ha en lubben tispe gjennom drektigheten uansett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri skjønt hvorfor drektige/ammende tisper skal ha valpefor??? Mine tisper får sin vanlige mat, og fra 6. uken øker jeg mengden litt og litt. Mens de ammer, får de opptil fire ganger vedlikeholdsmengden. ved store kull får de gjerne mat beregnet på hardtarbeidende hunder. Det er ammingen som sliter på tispen, ikke så mye selve drektigheten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordi valpefôr har mer protein ( ofte også fett), og det er det tispa trenger mest av når hun danner melk. Får hun ikke nok protein tærer hun på egne muskler, derfor kan noen bli utrolig tynne, og det er også derfor de slipper pelsen etter drektighet/fødsel, pelsen har ikke fått nok protein til å vedlikeholdes. Siden valpefôr oftere har mer kalorier enn vanlig adultfôr slipper man å gi like mye, det letter fordøyelsen (frigir næringa raskere) og kan forhindre magedreining hos raser som er utsatt for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trodde røytingen etter valpekull hadde med hormoner å gjøre?

Delvis, lettere røyting er hormonbasert. Men den massive nedrøyten er fordi pelsen ikke har fått protein til nydannelse.

Tenk litt på det, i naturen er det ingen pattedyr som blir nesten nakne tre mndr etter en fødsel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kua parres i disse dager og hun skal få valpefor etter uker drektig sa oppdretteren:)

hvor mange uker? :P

Jeg måtte uansett kjøpe en nye sekk med fôr når frøkna ble parret, og kjøpte like godt valpefôr. Så hun har gått på valpefôr, med fri tilgang til tørrfôr hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...